اقتصاد۲۴- زهرا ظهروند: بیش از دو دهه از سنت نامگذاری سال، توسط رهبر انقلاب میگذرد که این نامگذاریها بر اساس یکسری معیارها، ارزشها و مطالعات انجام گرفته است و باید به عنوان نقشه راهی برای ارگانها و سازمانهای تصمیمگیرنده کشور باشد تا بر اساس آن برنامههای لازم را تدبیر کنند.
جنگ اقتصادی و شرایط اقتصادی ملتهب یک دهه اخیر کشور باعث شده نامگذاری سالها به سمت موضوعات اقتصادی سوق پیدا کند که این نشان از تمرکز ویژه مسئولان به مسائل اقتصادی است. تاکید بر موضوعات اقتصادی در طول سالهای گذشته تداوم داشته، اما در چهار سال اخیر، تولید به عنوان راهبردی مهم و ویژه در شعارهای سال در نظر گرفته شده و هر سال به صورت جزئیتر به آن پرداخته شده است.
به عنوان نمونه سال ۹۶ شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید، اشتغال»، سال ۹۷ شعار «حمایت از کالای ایرانی»، سال ۹۸ شعار «رونق تولید»، سال ۹۹ شعار «جهش تولید»، سال ۱۴۰۰ شعار «تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها» انتخاب شدند که همه اینها نشان از توجه خاص و ویژه به مسئله اقتصاد و تولید است. امسال نیز که در نهمین ماه از آن بسر میبریم «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری شده است.
با وجود اینکه طی این سالها مسئله اقتصاد مورد توجه رهبر انقلاب و سوق دادن مسئولان به این سمت بوده، اما هر سال که میگذرد بر مشکلات اقتصادی افزوده میشود و بسیاری از راهکارها و برنامهها روی کاغذ باقی میمانند.
کیومرث سرمدی واله در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: دیدگاههای مقام معظم رهبری و شعارهای سال که ایشان تعیین کردهاند، همگی بر اساس مطالعه و متناسب با مسائل روز است و این شعارها به عنوان راهکار و محور همه عملیاتها و کارهای دولت، مجلس و همه کارگزاران نظام است.
وی افزود: حمایت از اشتغال و تولید به خصوص با محوریت فعالیتهای دانش بنیان از جمله ضروریات روز است. در واقع اگر قرار باشد کارها پیشرفت کند، راندمان کار بالا برود و با کیفیت بالاتر و هزینه و زمان کمتری انجام شود، بایستی به علم و دانش به خصوص کسب و کارهای دانش بنیان توجه ویژه شود.
نماینده مردم اسدآباد اظهار داشت: در راستای این دستورات رهبر انقلاب، مجلس شورای اسلامی مصوبات خوبی در حمایت از شرکتهای دانش بنیان داشته است. طبق آمار و ارقام، کارها نسبتاً به خوبی پیش رفته است، اما به نسبت شرایط موجود جامعه به لحاظ بیکاری، اشتغال و سطح درآمد خانوادهها، بایستی جهت اجرای دستورات رهبری و مصوبات مجلس، اهتمام لازم وجود داشته باشد و دولت نیز بیشتر از قبل پای کار بیاید.
بیشتر بخوانید: پایه ریلگذاری اشتغال در کشور غلط است/ پول پاشیها در حمایت از تولید و اشتغال به جایی نرسیده است
سرمدی با اشاره به تسهیلاتی که باید بانکها ارائه کنند، تصریح کرد: بانکها باید در این زمینه ورود کنند که از نظر بنده یک معضل در خصوص پرداخت تسهیلات و حمایت از بخشهای مختلف مثل حمایت از قانون جوانی جمعیت، ازدواج جوانها و شرکتهای دانش بنیان وجود دارد که لازم است دولت در این خصوص بیشتر نظارت کند.
وی با بیان اینکه وزیر اقتصاد باید در این خصوص پای کار بیاید، گفت: وزیر اقتصاد باید به این مسئله ورود کنند تا شرکتهای دانش بنیان منتظر تسهیلاتی که به آن نیاز دارند، نباشند. متاسفانه شعار ابلاغی مقام معظم رهبری کامل محقق نشده و اگر همه شعارها و دغدغههای ایشان در هر دورهای محقق میشد، ما بسیاری از مشکلات حال حاضر را نداشتیم.
عضو هیئت رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: در خصوص شعار امسال نیز در موضوع اشتغال با توجه به آمار و ارقام ارائه شده، میبینیم که به اهداف مورد نظر نرسیدهایم و باید در رسیدن به این اهداف تلاش شود تا در محقق شدن آن، وضعیت تسریع شود.
سرمدی خاطرنشان کرد: لازم است هم در بحث نظارت و هم اجرای قانون تلاش کرد و اینکه تسهیلات لازم، راحتتر به متقاضیان پرداخت شود تا به هدف برسیم و قدری از مشکلات تولید و اشتغال کشور حل شود.