تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱

راهکارهای ارتوپدی درمانکده برای کارمندان و افراد دارای اضافه وزن

شاید شغل کارمندان به‌واسطه پشت میز نشینی شغلی راحت به‌حساب بیاید و گمان شود که هیچ عارضه و خستگی بدنی برای این افراد وجود ندارد. اما این تفکر کاملا غلط است و در برخی موارد، پشت میز نشینی حتی می‌تواند بیشتر از کار‌های سنگین بدنی به‌بدن آسیب رسان باشد!

اقتصاد۲۴- افراد دارای اضافه‌وزن و کارمندان، به‌شکل قابل توجهی در معرض آسیب‌های استخوانی و مفصلی قرار دارند؛ حال هر گروه به‌شکلی متفاوت. این دو گروه از افراد می‌توانند با یک‌سری راهکارها، از بروز مشکلات جدی برای بافت استخوانی و مفصل‌های بدن خود جلوگیری کنند تا در آینده نیازی به‌روش‌های تهاجمی برای درمان مشکلات به‌وجود آمده نباشد.

با وجود اینکه رعایت این موارد بسیار حائز اهمیت است، اما متاسفانه افراد به‌این موارد توجه خاصی نمی‌کنند و به‌همین واسطه، ما در ادامه این نوشته از درمانکده ساده‌ترین توصیه‌های ارتوپدی برای کارمندان و افراد دارای اضافه‌وزن را بازگو خواهیم کرد؛ به امید آنکه مورد توجه قرار بگیرند.

چه عوارضی کارمندان را تهدید می‌کند؟

شاید شغل کارمندان به‌واسطه پشت میز نشینی شغلی راحت به‌حساب بیاید و گمان شود که هیچ عارضه و خستگی بدنی برای این افراد وجود ندارد. اما این تفکر کاملا غلط است و در برخی موارد، پشت میز نشینی حتی می‌تواند بیشتر از کار‌های سنگین بدنی به‌بدن آسیب رسان باشد! کارهای بدنی اگر فرایندی مخرب نداشته باشند، در نهایت یک خستگی ایجاد کرده که با مدتی استراحت از بین خواهد رفت اما عوارضی که متوجه حال کارمندان است، نه یک روزه، بلکه در طول زمان ایجاد شده و به‌همین واسطه متاسفانه تا زمانی که به‌فرد به‌وضعیت بحرانی نرسد، چیزی متوجه نخواهد شد.

برخی از شایع‌ترین تهدیدات برای سلامتی کارمندان عبارت‌اند از:

  • آرتروز گردن

  • آرتروز کمر

  • آرتروز زانو

  • بیرون زدگی دیسک

  • ایجاد قوس کمر و قوز

  • انحراف ستون فقرات

توجه داشته باشید که این موارد، همه تهدیدات برای افراد پشت میز نشین نیست و تنها مشکلاتی هستند که برای استخوان‌بندی پیش می‌آیند. هر کدام از موارد گفته شده، متاسفانه مشکلاتی پیش‌رونده هستند و اگر به‌حالت بحرانی خود برسند، تقریبا راهی به‌جز جراحی‌های سخت و سنگین باقی نمی‌ماند و به‌همین جهت است که باید جلوی پیشرفت این مشکلات گرفته شود.

توصیه‌های ارتوپدی برای کارمندان

در صورتی‌که هر گونه دردی در مفاصل و استخوان‌های خود حس کردید، هر چه سریع‌تر باید به ‌متخصص ارتوپدی مراجعه کنید اما در غیر این صورت، فعالیت‌های زیر برای یک کارمند توصیه می‌شوند:

  • از زیر پایی مناسب استفاده کنید

  • خارج از منزل ورزش و پیاده‌روی کنید

  • به‌درستی بنشینید، حتی اگر راحت نبودید

  • پس از هر یک ساعت نشستن، چند دقیقه راه بروید

  • در محل کار برخی حرکات کششی خفیف را انجام دهید

  • نسبت به‌هر درد مفصلی و استخوانی، حساس و پیگیر باشید

  • برخی از فعالیت‌های خود را به‌صورت ایستاده یا قدم زنان انجام دهید

  • ارتفاع صندلی را به‌نحوی تنظیم کنید که ستون فقرات و گردن صاف باشد

  • در صورت امکان، از صندلی مناسب استفاده کنید و در غیر این صورت با پشتی یا بالشت، شرایط صندلی را برای خود راحت‌تر کنید

چه عوارضی افراد چاق را تهدید می‌کند؟

سلامت استخوان‌بندی افراد چاق، به‌نحو متفاوتی تهدید می‌شود. در کارمندان بیشتر تمرکز مشکلات و بیماری‌ها بر روی کمر و گردن است اما افراد چاق بیشتر در ناحیه زانو احساس ناراحتی می‌کنند. این موضوع هم به‌این دلیل است که زانوی این افراد، وزنی بیشتر از میزان استاندارد را تحمل می‌کند و همین موضوع در طولانی مدت می‌تواند باعث ساییدگی غضروف‌ها شده و منجر به‌آرتروز شدید زانو شود.

مشکلات استخوانی برای افراد دارای اضافه‌وزن مانند مشکلاتی که برای کارمندان مطرح بودند، یک روزه بروز نکرده و معمولا در سنین جوانی خیلی حس نمی‌شوند اما تاثیرات مخرب آنها بالاخره خود را نشان خواهد داد. (منبع: نی نی سایت)

برخی از شایع‌ترین تهدیدات برای افراد چاق به‌شرح زیر هستند:

  • آسیب‌‎دیدگی ستون فقرات

  • آسیب به‌زانو‌ها و آرتروز زانو

  • برآمدگی دیسک بین مهره‌های ستون فقرات به‌سمت نخاع

با وجود اینکه مشکلات کمتری افراد چاق را به‌نسبت کارمندان تهدید می‌کند، اما احتمال ابتلا به‌مشکلات برای افراد چاق بسیار بالا‌تر است و می‌توان گفت که تقریبا تمامی افراد دارای اضافه‌وزن، دیر یا زود زانو را احساس می‌کنند.

توصیه‌های ارتوپدی برای افراد چاق

افرادی که دارای اضافه‌وزن هستند، از جهات زیادی تهدید می‌شوند که تنها یک مورد مشکلات استخوانی است. برخی از توصیه‌ها برای جلوگیری از این مشکلات در افراد دارای اضافه‌وزن به‌شرح زیر است:

  • برای کاهش وزن تلاش کنید

  • از مواد غذایی استخوان‌ساز استفاده کنید

  • حرکات ورزشی خاص و اصولی را انجام دهید

  • در صورت نیاز، از لوازم کمک حرکتی مانند عصا استفاده کنید

  • نسبت به‌هر درد مفصلی و استخوانی حساس و پیگیر باشید

  • از یکجا نشینی پرهیز کرده و سعی کنید تحرک داشته باشید

بهترین رفتار برای جلوگیری از ایجاد آسیب‌های استخوانی، مخصوصا آسیب به‌زانو‌ها برای افراد دارای اضافه‌وزن، کاهش وزن است. کاهش وزن باعث می‌شود تا فشار وارده بر قسمت‌های مختلف بافت استخوانی و زانو‌ها کمتر شده و احتمال ابتلا به‌آرتروز زانو نیز کاهش یابد. برای نتیجه بخشی بیشتر فعالیت‌ها، بهتر است که کاهش وزن را زیر نظر متخصص گوارش و تغذیه انجام دهید.

چه زمانی به‌پزشک مراجعه کنیم؟

به‌صورت کلی، برای افراد دارای اضافه‌وزن، توصیه می‌شود که حتما برای بررسی وضعیت استخوانی و حرکات ورزشی و مابقی توصیه‌ها، به‌دکتر ارتوپدی مراجعه شود. اما برای کارمندان، تا زمانی که درد یا ناتوانی خاصی حس نشود، نیازی به‌مراجعه نیست و تنها توصیه‌های گفته شده کفایت می‌کند. همچنین نکته مهم در رابطه با اثر بخش بودن همه توصیه‌ها، این است که باید در انجام تمامی موارد مداومت داشته باشید؛ این فعالیت‌ها قرار نیست تاثیری کاملا واضح در زندگی روزمره شما از خود نشان دهند اما بدون شک از ابتلا به‌بسیاری از بیماری‌های استخوانی جلوگیری می‌کنند.

لازم به‌ذکر است که هر دو گروه در صورت بروز دردی مداوم که ناشی از ضرب خوردگی نباشد و رو به‌بهبود نرود، هرچه سریع‌تر باید به‌پزشک متخصص مراجعه کنند.

جمع‌بندی

سبک زندگی خاص امروزی، در کنار مزایای خود مشکلاتی هم به‌همراه دارد و این مشکلات برای هر فردی متفاوت است. در این بین مشکلات استخوانی مختلفی برای افراد دارای اضافه‌وزن و کارمندان مطرح است که متاسفانه تا زمانی که این مشکلات به‌حد بحرانی خود نرسند و فرد را از کار افتاده نکنند، به‌آنها توجه خاصی نمی‌شود. یکی از دلایل این موضوع، این است که راهکارهایی معمولا سخت و دشوار برای افراد مطرح می‌شود و به‌همین جهت ما در این نوشته سعی کردیم تا ساده‌ترین توصیه‌های ارتوپدی را با شما در میان بگذاریم.

در صورتی‌که برای بررسی بیشتر این مشکلات یا هر مشکل دیگری قصد مراجعه به‌پزشکان متخصص را دارید، می‌توانید با مراجعه به‌سایت نوبت دهی آنلاین درمانکده، برای دریافت نوبت پزشکان متخصص مختلف اقدام کنید.

ارسال نظر