تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۱۸ آذر ۱۴۰۱
پیش بینی نوسانات بورس در آذر ماه

احتمال رشد بورس بعد از ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۲

بورس در یک هفته گذشته تحت تاثیر خبر قطعی شدن واگذاری خودروسازی‌ها و همچنین افزایش تقاضای بازار جهانی برای محصولات پایه با نوسانات جزئی روبرو شد و مهمترین دلیل عقب ماندگی بورس از سایر بازار‌ها ریسک‌های بودجه‌ای است.

اقتصاد۲۴- بازار سرمایه در حالی هفته آرامی را پشت سر گذاشت که قیمت ارز همچنان نوسانات رو به بالایی دارد و بار دیگر دلار از ۳۴ هزار تومان به بیش از ۳۶ هزار تومان رسیده است و قیمت کامودیتی‌ها هم در بازار جهانی با تحرکاتی روبرو شده است.
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره تاثیر نوسانات ارزی ماه‌های اخیر بر بورس گفت: در حال حاضر بازار سرمایه نسبت به سایر بازار‌ها از نظر رشدی عقب مانده، ولی هنوز رشد آن آغاز نشده که بخشی از این مسأله تحت تاثیر ریسک‌های ناشی از بودجه ۱۴۰۲ است که هم اکنون صحبت‌های درباره تغییر نرخ خوراک و گاز صنایع در آن مطرح شده است. به عبارت دیگر اگر دولت برای سال آینده نرخ سوخت صنایع و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را بالا ببرد روی معاملات بورس تاثیر می‌گذارد.

احمد جانجان با بیان اینکه یکی دیگر از عواملی که این روز‌ها در بازار تاثیر گذاشته افزایش قیمت محصولات معدنی و فلزی در بازار جهانی است، افزود: این مسأله تحت تاثیر سیاست‌های فدرال رزرو درباره نرخ بهره است به همین دلیل پیش بینی می‌شود این روند ادامه دار نباشد، اما از آنجایی که نرخ دلار در ایران بالا رفته درآمد شرکت‌های صادراتی در بخش فولاد و پتروشیمی بالا برود و به نوعی افت قیمت‌ها در بازار جهانی را هم جبران کند.

او درباره روند احتمالی بازار سرمایه در آذر ماه اظهار کرد: تا زمانی که وضعیت بودجه کاملا روشن نشود نمی‌توان انتظار یک روند صعودی در بازار داشت به همین دلیل پیش بینی می‌شود در هفته‌های پیش رو شاخص در همین محدوده نوسان داشته باشد.

نوسان بورس تحت تاثیر خبرسازی گروه خودرو

در هفته گذشته بیشترین نوسان بورس تحت تاثیر خبر قطعی شدن واگذاری یکی از خودروسازان دولتی است، بر همین مبنا بیشترین تقاضا‌ها مربوط به سهام خودرویی‌ها بود.


بیشتر بخوانید: خروج پول از بازار ادامه دارد


یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه نوسانات اخیر بازار سرمایه تحت تاثیر جریان خبری بوده است، گفت: در شرایط کنونی بازار سرمایه بیش از اینکه میزبان سرمایه گذاران بلندمدتی باشد میزبان نوسان گیر‌ها شده به همین دلیل در گروه‌های مانند خودرو که جریان خبری بر محور خصوصی سازی و عرضه خودرو در بورس کالا زیاد است نوسان معاملات بازار سهام هم زیاد است.

محمدعلی احمدزاده با بیان اینکه یکی دیگر از محرک بازار سرمایه افزایش تقاضا در بازار جهانی به واسطه کاهش محدودیت‌های کرونایی در چین است، گفت: فعالیت واحد‌های تولیدی چین به تنهایی در بازار جهانی نوسان ایجاد می‌کند و در ماه‌های گذشته محدودیت کرونایی باعث شده بود تا حدودی تقاضا برای محصولات پایه در بازار جهانی کاهش پیدا کند و به تازگی با حذف این محدودیت‌ها تغییراتی در بازار به وجود آمده و باعث شده تا معاملات سهام شرکت‌های فولادی و ... تا حدودی رونق بگیرد.
او با تاکید بر اینکه بازار سرمایه جای رشد دارد، اظهار کرد: با وجود اینکه تورم در کشور همچنان ادامه دارد ارزش سهام شرکت‌ها رشد چندانی نداشته و این مسأله تحت تاثیر رکود اقتصادی و ادامه خروج پول از بازار سرمایه بوده است.

او با تاکید بر اینکه دولت باید در برخی سیاست‌های کلان اقتصادی تجدید نظر کند و زمینه برای ورود نقدینگی به بورس فراهم شود، افزود: سیاست‌های کلان اقتصادی در بازار مانند قیمت گذاری دستوری باید حذف شود و از طرف دیگر نباید دولت فشار مالیاتی و ... به صنایع را افزایش دهد، زیرا این مسأله می‌تواند به کاهش حاشیه سود شرکت‌ها و ادامه رکود اقتصادی منجر شود.
براساس این گزارش بازار سرمایه بعد از آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ می‌تواند جهت خود را پیدا کند و اگر طبق گفته نمایندگان تغییرات جدی در قیمت سوخت و... به وجود نیاید بازار سرمایه می‌تواند رشد قابل توجهی ثبت کند.

ارسال نظر