اقتصاد۲۴- بررسی بازار لوازم خانگی طی بازه زمانی یک ساله نشان میدهد که با توجه به کاهش قدرت خرید جامعه و عدم همخوانی قیمتهای موجود در بازار و درآمد مردم، معامله در بازار لوازم خانگی نسبت به سنوات قبل به صورت محسوسی کاهش یافته است.
به گزارش اقتصاد۲۴ ، آنطور که فعالان بازار لوازم خانگی میگویند در حال حاضر حتی با قیمتهای کارخانه هم برای محصولات خریداری وجود ندارد و موارد خاصی مثل متقاضیان خرید جهیزیه در بازار حضور دارند و مردم مگر به ضرورت از خرید لوازم خانگی سر باز زده و این گروه کالایی را از اولویتهای خرید خود خارج کرده اند.
به گفته فعالان بازار، شرایط به سمتی رفته است که تقریبا طی دو سال گذشته تعمیر لوازم خانگی به جای خرید رونق گرفته است؛ به گونهای که در بسیاری از روزها مغازه داران ۳ یا ۴ قلم کالا میفروشند و انبارها از ابتدای سال تاکنون به ندرت خالی شده اند.
همچنین علاوه بر اینکه خرید و فروش خاصی در بازار انجام نمیشود، قسطی فروشی نیز در بازار لوازم خانگی شدت گرفته است و آنطور که فروشندگان میگویند، کاهش قدرت خرید تا جایی پیش رفته که مردمی که قصد خرید لوازم خانگی هم دارند مجبور به خرید قسطی شده اند.
تعمیر لوازم خانگی به جای خرید در اولویت است
در این رابطه اکبر پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: اگرچه افزایش نرخ ارز روی قیمت محصولات لوازم خانگی تاثیر نگذاشته است و قیمتها تغییری نکرده، اما بازار همچنان راکد است.
وی افزود: البته باید دقت شود که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، هرگونه افزایش قیمت لوازم خانگی خودزنی است و در صورت گران کردن، محصولات را باید در انبار نگه داشت، زیرا در حال حاضر خریدار خاصی در بازار نیست.
پازوکی تصریح کرد: قبلا یک فرد با دو ماه پس انداز میتوانست یک ماشین لباسشویی تمام اتومانیک بخرد، اما در شرایط فعلی اگر ۶ ماه هم پس انداز کند باز نمیتواند این کالا را بخرد؛ بنابراین زمانی که کالایی در گروه لوازم خانگی خراب شود، کسی نمیرود کالای جدیدی بخرد بلکه همان کالا را تعمیر میکند.
بیشتر بخوانید: افزایش تقاضا برای تعمیرات لوازم خانگی
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در مورد واردات لوازم خانگی نیز اظهار کرد: اگرچه واردات لوازم خانگی ممنوع است، اما برخی از کالاها مثل کولر گازی همچنان مجوز واردات دارند، زیرا نیاز بازار است.
بر اساس این گزارش، وضعیت فعلی بازار لوازم خانگی به گونهای جلو میرود که با وجود افزایش نرخ ارز و افزایش نرخ نهادههای تولید، اما تولیدکنندگان تمایلی به رشد قیمت محصولات خود ندارند و اگرچه زمزمههای افزایش قیمت به گوش میرسد، اما با توجه به عدم توانایی اکثریت مردم برای خرید محصولات این گروه کالایی، در عمل اتفاقی نیفتاده است؛ بنابراین به نظر میرسد دولت باید در این رابطه راهکار مناسبی را برای فروش لوازم خانگی و بازگشت رونق به این بازار داشته باشد.