اقتصاد۲۴- محمد آیتی: طرح دارویار که از ۲۳ تیر ۱۴۰۱، با اعلام وزیر بهداشت و درمان دولت سیزدهم آغاز شده بود، بنا داشت با انتقال یارانه دارو از طریق بیمهها به مردم، پوشش بیمهای داروها را افزایش داده، اقلام بیشتری از داروها را زیر چتر بیمهها برده و قیمت داروها را به سمت واقعی شدن سوق دهد و در عین حال هم به مشکلات ارزی کمک کند و هم قاچاق معکوس داروهای سوبسیددار از کشور را کاهش دهد.
اما اکنون بیماران ماندهاند و بیدارویی و کمدارویی، گرانی دارو و جیبهای خالی. طرحی که گلوی بیماران دردمند را بیشتر میفشارد و علاوه بر رنج بیماری، غم نداری را هم بر آنها تحمیل میکند؛ طرحی که قرار بود بدون هیچ دریافتی اضافه از بیماران به اجرا درآید.
محمدعلی محسنیبندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم در گفتوگو با اقتصاد۲۴ در پاسخ به اینکه چرا طرح دارویار به جای کاهش، افزایش شدید قیمت داروها را در پی داشته است؟ گفت: آن چیزی که به نظر میرسد این است که ما عملاً نتوانستیم به چیزی که میخواهیم دست پیدا کنیم. وزارت بهداشت خیلی تلاش کرده، اما سازمان برنامه و بودجه کمکاری کرده و نتوانسته منابع کافی را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.
وی افزود: اگرچه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای این ترمیم فشار آورده است، اما دولت و به طور خاص سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت، وزارت تعاون، وزارت صمت و... که ما اینها را در قالب دولت میبینیم، مجری خوبی برای مصوبه این موضوع یعنی طرح حذف ۴۲۰۰ تومانی، مشروط بر نگه داشتن قیمتهای کالاهای اساسی از جمله دارو به قیمت شهریور ۱۴۰۰ نبوده است.
بیشتر بخوانید: تیم اقتصادی رئیسی ضعیفترین تیم اقتصادی تاریخ جمهوری اسلامی
نماینده نوشهر و چالوس تصریح کرد: ما باید به هوش باشیم که در لایحه ۱۴۰۲ این اتفاق مجدداً برای مردم تکرار نشود و باید الزامات قانونی برای دولت تعیین کنیم که اگر دولت اجرا نکرد، پاسخگو باشد و مردم بیش از این تحت فشار قرار نگیرند.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان بازگشت ارز ۴۲۰۰ تومانی حداقل برای تامین داروهای مورد نیاز کشور وجود دارد یا خیر؟ گفت: نمیتوانم پاسخ روشنی به این پرسش بدهم، اما تاکید داشتم که حذف ارز ترجیحی از دارو نه به صلاح دولت و نه مجلس و نه مردم است. بنده این موضوع را در سال گذشته اعلام کردم که دارو، مانند کالای لوکس نیست که اگر مردم نخریدند اشکال نداشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: دارو چیزی است که هم نیاز به آن اورژانسی است و هم قاطبه افرادی که به آن نیازمندند، اغلب افراد کمدرآمد هستند که ممکن است بهداشت، تغذیه، رفاه و درمان خوبی نداشته باشند. بنابراین ما نمایندگان مجلس باید حواسمان باشد که کلاهی که در بودجه ۱۴۰۱ بر سرمان برای ثابت نگه داشتن قیمت ها رفته در سال جدید نرود و تکرار نشود.