تاریخ انتشار: ۲۱:۳۳ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

قالیباف: مهم‌ترین فشار امروز تحریم‌های آمریکا علیه ایران و روسیه است

رئیس مجلس درخصوص مباحث مطرح شده بین مقامات پارلمانی روسیه و ایران گفت: از مهمترین مباحث، همکاری های پولی و بانکی بین دو کشور است تا ما بتوانیم در تبادل بین روبل و ریال و همچنین مسائل ارتباطی بین دو بانک مرکزی، اقداماتی انجام دهیم. بر همین مبنا می تواند شعباتی از بانک های روسی در ایران و بانک های ایرانی در روسیه برقرار شود تا مسائل بانکی سریع و پرحجم برقرار شود.

اقتصاد۲۴- محمد باقر قالیباف در کنفرانس خبری روسای مجالس جمهوری اسلامی ایران و رئیس دومای دولتی مجلس فدرال فدراسیون روسیه پس از برگزاری سومین نشست کمیسیون عالی مشترک پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، ضمن ابراز خرسندی و خوشامدگویی به رئیس مجلس دومای روسیه و هیات همراه گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به دلایل مختلف از جمله همسایگی از طریق دریای خزر و دغدغه‌ها و مشترکات منطقه‌ای و همچنین همکاری‌های مشترک بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. فدراسیون روسیه از اعضای دائمی شورای امنیت نیز بوده و روابط تنگاتنگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیط زیستی با ایران داشته و همه این‌ها اقتضا می‌کند که ما روابط خود را با روسیه گسترش دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این سومین نشست کمیسیون عالی مشترک بین دو کشور پس از بیماری کرونا بود که آخرین نشست در سال ۱۳۹۸ در مسکو برگزار شد و امیدواریم امروز بتوانیم با استفاده از روابط دوجانبه، چندجانبه و بین المللی حداکثر استفاده را ببریم.

وی تصریح کرد: همانطور که برای دو کشور فرصت‌هایی وجود دارد، تهدیداتی نیز برای دو کشور وجود دارد که مهمترین آن تحریم‌های ظالمانه آمریکا به شمار می‌آید که فدراسیون روسیه، ایران و برخی کشور‌های دیگر مورد تحریم آمریکا قرار گرفته اند، لذا این موارد اقتضا می‌کند که ما با یکدیگر همکاری داشته باشیم. به ویژه اینکه مسئولان دو کشور بر اقدامات راهبردی و تعمیق روابط تأکید دارند.

قالیباف اضافه کرد: طبیعی است پارلمان‌های دو کشور باید تلاش کنند، به ویژه در چنین نشست‌هایی که امروز بیش از ۴ ساعت به طول انجامید، بتوانند با تسهیلگری از بُعد تدوین قوانین و نظارت برای حرکت بهتر دولت‌ها و کمک به مردم اقدام کنند.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: از اولویت‌های مهمی که امروز مورد بحث قرار گرفت در حوزه نفت و گاز، سرمایه گذاری‌ها در این حوزه، سوآپ و هاب گازی بود و یکی از نکات مهمی که مورد توجه طرفین قرار داشت، موضوع کریدور شمال و جنوب بود که نه تنها فدراسیون روسیه بلکه همه کشور‌های اورآسیا و آسیای میانه می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند که با اولویت اتصال آستارا به رشت و توسعه آن تا بنادر از جمله بندرعباس و همچنین سرمایه گذاری مشترک هر دو کشور به نتیجه خواهد رسید.

وی گفت: در حوزه کشاورزی در زمینه تجارت غلات و استفاده از تکنولوژی‌های جدید بحث شد و درخصوص ترانزیت و حمل و نقل نیز بحث‌های مهمی صورت گرفت. بحث‌های مهمی نیز درخصوص رسیدگی به امور تجار به ویژه در زمینه تسهیل در رفت و آمد و رفع موانع گمرکی و روادید به ویژه در زمینه کنترل‌های الکترونیکی صورت گرفت تا تجار در مرز‌ها دچار مشکل نشوند.

قالیباف اظهار کرد: نکته دیگری که مورد بحث قرار گرفت و در رأس همه مباحث قرار دارد، همکاری‌های پولی و بانکی بین دو کشور است که ما بتوانیم در تبادل بین روبل و ریال و همچنین مسائل ارتباطی بین دو بانک مرکزی، اقداماتی انجام دهیم. بر همین مبنا می‌تواند شعباتی از بانک‌های روسی در ایران و بانک‌های ایرانی در روسیه برقرار شود تا مسائل بانکی سریع و پرحجم برقرار شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم، البته طی یک سال گذشته رشد خوبی در گسترش روابط داشتیم، ولی مطمئنم در طول برنامه هفتم توسعه که سیاست‌های ما، تقویت رابطه با همسایگان است، روابط بین دو کشور به چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

روابط روسیه و ایران وارد سطح عالی شده است

رئیس مجلس دومای روسیه در کنفرانس مطبوعاتی سومین نشست کمیسیون عالی مشترک پارلمان‌ها به سطح عالی روابط دو کشور روسیه و ایران اشاره کرد و گفت: ما خواستار ساختار عادلانه، جهان چندقطبی و استقلال کشور‌ها هستیم.

ویاچسلاو والودین رئیس دومای دولتی مجلس فدراسیون روسیه در کنفرانس خبری مشترک با رئیس مجلس شورای اسلامی پس از سومین نشست کمیسیون عالی مشترک همکاری پارلمان‌های دو کشور، گفت: پس از گذشت دوران پاندومی کرونا گفت وگوی زنده فرصت‌های بسیار خوبی برای بیان مسائل دوجانبه ایجاد کرد و این جلسه و این دیدار در چارچوب کمیسیون عالی مشترک برگزار شد که چندسال پیش آن را تأسیس و ساختار جدیدی برای بررسی مسائل ایجاد کردیم که دارای محتوای قابل درک و فهم برای دو طرف است.

رئیس دومای روسیه با بیان اینکه روابط دو کشور وارد سطح عالی شده است، اظهار کرد: روابط ایران و روسیه در سطوح مختلف گسترش یافته و وارد طرح جدیدی شده ایم و مسائلی را بررسی می‌کنیم که دغدغه اتباع و حاکمان دو کشور است.

وی افزود: این جلسه مشترک صادقانه بود و ما شفاف در مورد تمامی مسائل صحبت کردیم و زوایای سخت را نادیده نگرفتیم و در مورد آن‌ها تصمیمات لازم را گرفتیم.

رئیس دومای فدراسیون روسیه تصریح کرد: نمایندگان پارلمان هردو کشور در نشست کمیسیون عالی مشترک حضور داشتند و این کمیسیون توانست راهکار خود را توجیه کند. جلسات این کمیسیون ادامه خواهد داشت و ما منتظر سفر سال آینده هیات پارلمانی ایران برای برگزاری چهارمین نشست کمیسیون عالی مشترک پارلمان‌ها در مسکو خواهیم بود.


بیشتر بخوانید:  در دیدار روسای مجلس ایران و روسیه چه گذشت؟


والودین در ادامه یادآور شد: ما در جلسه کمیسیون مشترک صحبت‌های اعتمادآمیزی داشتیم و مسائل مختلف در ابعاد سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه را مطرح کردیم، از رئیس مجلس ایران نیز تشکر می‌کنم که اجازه دادند ابعاد مختلف همکاری در این جلسه بررسی شود.

وی ادامه داد: ما متوجه شدیم که از ظرفیت کامل همکاری‌های پارلمانی استفاده نمی‌کنیم لذا مقرر شد کمیته‌های ذیربط با هم در تماس باشند و ضمن گسترش همکاری‌ها به ما گزارش دهند تا ببینیم روابط به کدام سمت و سو باید حرکت کند.

رئیس دومای روسیه با اشاره به وضع تحریم‌های ایالات متحده آمریکا و دست نشاندگان آن‌ها علیه ایران و روسیه، گفت: این تحریم‌ها تنها سبب انسجام دو کشور خواهد شد، روابط ایران و روسیه توسعه یافته است و وقتی درباره این روابط صحبت می‌کنیم باید بدانیم که این روابط براساس احترام متقابل و عدم مداخله در کشور‌های حاکمه موردنظر باید باشد و همچنین اتخاذ استاندارد‌های دوگانه جایز نیست، روابط باید سودمند و متقابل باشد و ما در این چارچوب مسائل را به خوبی درک می‌کنیم.

وی همچنین گفت: قرارداد جامعی که در حال تهیه برای امضا بین دو کشور است سطح روابط ایران و روسیه را بسیار گسترش و ارتقاء می‌دهد و ما به تفاهم و همکاری‌ها و مشارکت جامع تری دست پیدا می‌کنیم، روسای جمهور دو کشور آهنگ توسعه روابط را مشخص می‌کنند و ما باید در چارچوب این روابط همکاری‌ها را دنبال کنیم و این همکاری‌ها را باید در ساختار جدید، غنی کنیم و بر حل مشکلات نظارت داشته باشیم.

والودین ادامه داد: همچنین بتوانیم به اهدافی دست پیدا کنیم که رؤسای جمهور برعهده ما قرار دادند، امیدواریم روابط دو کشور در تمامی عرصه‌ها گسترش یابد.

رئیس دومای فدراسیون روسیه همچنین یادآور شد: امیدواریم هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در اوایل سال ۲۰۲۳ برای حضور در کنفرانس امنیتی به مسکو سفر و در این کنفرانس شرکت کنند.

وی مجددا از رئیس مجلس شورای اسلامی به جهت میزبانی سومین نشست کمیسیون عالی مشترک و برگزاری دموکراتیک این جلسه و اجازه تبادل نظر درباره مسائل مختلف تشکر کرد و گفت: ما خواستار یک ساختار عادلانه در جهان هستیم و خواهان جهان چند قطبی هستیم و اینکه کشور‌ها مستقل باشند، زیرا در این چارچوب انسان‌ها براساس فرهنگ و زبانی که دارند به سنت‌ها و دینی که در آن کشور وجود دارد، احترام می‌گذارند.

والودین افزود: اتباع کشور‌هایی که استقلال و حاکمیت خود را از دست داده اند محکوم به پیروی از دین و زبان کشوری هستند که آن‌ها را به بردگی کشیدند، ما مخالف هژمونی هستیم و تمام اعضای پارلمان‌ها باید با هم منسجم، مخالفت خود را با این سیاست‌ها نشان دهند.

رئیس دومای فدراسیون روسیه، تصریح کرد: مردم باید آزادانه درباره آینده خود تصمیم بگیرند و در چارچوب استقلال بتوانند به توسعه روابط در آینده بیندیشند. ما چنین درکی را در میان همکاران خود در پارلمان ایران دیدیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر