تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

شورای گفت و گوی دولت و مناطق آزاد راهکاری برای خروج از مشکلات است

رییس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور گفت: تشکیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مناطق آزاد راهکاری برای خروج این مناطق از مشکلات و تسری قوانین است.

اقتصاد۲۴- رحمان سادات نجفی اظهار کرد: در سال‌های گذشته بسیاری از چالش‌ها از جمله تسری بخشنامه‌های داخلی و قوانین سرزمین اصلی مشوق‌های مناطق آزاد را تحت تاثیر قرار داده اند.

وی اضافه کرد: این مسائل که برای مناطق آزاد تجاری و صنعتی آزاردهنده بوده و شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد کشور به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی این مناطق پیگیری رفع مشکلات به صورت کلان را در دستور کار خود قرار داده است.

سادات نجفی افزود: تاکنون نیز با اخذ ۲ حکم از دیوان عدالت بخش نامه‌های مغایر با مشوق‌های مناطق آزاد کشور شامل تسری ثبت سفارش به مناطق آزاد و انحلال گمرک کشور در مناطق آزاد را ابطال کرده با این اقدام استقلال را به گمرکات مناطق آزاد بازگردانده است.

وی یادآور شد: هم اکنون این شورا در کارگروه‌های تخصصی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری عضو شده و برخی از تصمیمات با حضور نمایندگان بخش خصوصی پیگیری می‌شود به طوریکه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را به عنوان یکی از اولویت‌ها دنبال می‌کند.

رییس جامعه بازاریان و بازرگانان جزیره کیش افزود: با عضویت در این کارگروه‌ها سعی می‌کنیم به عنوان نمایندگان بخش خصوصی مناطق آزاد با ارایه نظرات کارشناسی تصمیمات درستی اتخاذ شود.

وی همچنین تشکیل شورای گفت و گوی فعالان بخش خصوصی فعال در مناطق آزاد با دولت را از دیگر اولویت‌های شورای هماهنگی و همکاری فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور اعلام کرد و گفت: در نظر داریم در شورای گفتگو چالش‌های پیش روی سرمایه گذاران این مناطق با تبادل نظر مستقیم مرتفع شود.

سادات نجفی درخواست تشکیل این شورا که به دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد ارایه شده است یادآور شد: با توجه به اینکه مناطق آزاد با قوانین خاص خود از جمله قانون چگونگی اداره این مناطق مدیریت می‌شود لازم است نمایندگان بخش خصوص مناطق به شکل ویژه در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها مشارکت داده شوند.

عمل نکردن به قانون چگونگی مناطق آزاد مانع سرمایه گذاری

وی افزود: با وجود اینکه قانون چگونگی مدیریت مناطق آزاد فصل الخطاب دستگاه‌ها و نهاد‌ها برای فعالیت در این مناطق است، اما تا کنون این طرح ملی به رسمیت شناخته نشده و دستگاه‌ها سعی می‌کنند با همان رویه که در سرزمین اصلی فعالیت‌ها را مدیریت می‌شود در مناطق آزاد نیز همان روش‌ها را تسری داده که مغایر با قوانین برنامه‌های چهارم تا ششم توسعه است.

سادات نجفی اظهار کرد: در برنامه‌های توسعه‌ای کشور نیز قانوگذار همواره توجه ویژه‌ای به استقلال مناطق آزاد توجه داشته است، اما آنچه که تا کنون در عمل اتفاق افتاده مغایر با قوانین بوده است.


بیشتر بخوانید: دبیر شورایعالی مناطق آزاد: مناطق آزاد کشور، جهانی می‌شوند


وی گفت: این رویه در نهایت منجر به کاهش انگیزه حضور سرمایه گذاران در مناطق آزاد شده و با وجود اینکه نزدیک به سه دهه از تقنین قانون چگونگی مدیریت مناطق آزاد سپری می‌شود تنها حدود ۳۰ درصد از آن اجرا شده است.

سادات نجفی یادآور شد: معافیت‌های گمرکی و مالیاتی به عنوان مهمترین مشوق‌های سرمایه گذاری در این مناطق است که در تسری قوانین از سوی برخی دستگاه‌ها بیشترین آسیب را به حضور فعال سرمایه گذاران در مناطق آزاد تجاری وارد می‌کند.

وی افزود: بانک آفشور، بورس و بیمه بین الملل از دیگر مشوق‌های سرمایه گذاری در این مناطق است که تاکنون عملیاتی نشده و این درحالی است که با توجه ماهیت مناطق آزاد خدمات مالی بین المللی یکی از اصول اساسی حضور سرمایه گذاران خارجی و داخلی برای حضور در بازار‌های خارجی است.

لزوم مشارکت نمایندگان بخش خصوص مناطق آزاد در تصمیم گیری‌های مجلس

رییس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور گفت: هم اکنون سه فرصت شامل تدوین برنامه هفتم توسعه، اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاح قانون مناطق آزاد سه فرصت پیش روی برای رفع چالش‌های این مناطق در نقش آفرینی برای حضور ایران در اقتصاد بین الملل است.

وی یادآور شد: لازم است به منظور استفاده بهینه از این فرصت در راستای جلوگیری از تسری قوانین، بازگشت مشوق ها، تقویت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف، نمایندگان بخش خصوصی فعال در مناطق آزاد در کمیسیون‌های تخصصی مرتبط با مناطق آزاد در مجلس شورای اسلامی حضور داشته باشند.

سادات نجفی با بیان اینکه هم اکنون نمایندگان اتاق بازرگانی در این کمیسیون‌ها حضور دارد خاطرنشان کرد: حضور نمایندگان این مناطق در کمیسیون‌ها می‌تواند به علت آشنایی آن‌ها منجر به اتخاذ تصمیمات مناسب و جلوگیری از هدررفت هزینه‌های بخش خصوصی و دولتی در منطق آزاد شود.

بازاریان آماده خدمت رسانی به مسافران در ایام نوروز

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان جزیره کیش در خصوص آمادگی اصناف این جزیره برای ارایه خدمات به گردشگران اظهار کرد: اصناف به عنوان بزرگترین جامعه این منطقه رعایت استاندارد‌های لازم در ارایه خدمات را مهمترین وظیفه خود می‌داند.

وی اضافه کرد: برای نوروز ۱۴۰۱ افزایش ۱۵ درصدی ورود مسافران به جزیره کیش پیش بینی شده که جامعه بازاریان نیز در این راستا فعالیت‌های خود را افزایش می‌دهند و به صورت ویژه بر روند ارایه خدمات اصناف به مسافران نظارت خواهد داشت.

منبع: ایرنا
ارسال نظر