اقتصاد۲۴ معاملات بورس روز جاری در حالی رقم خورد که شاخص کل در خلاف جهت روز گذشته خود گام برداشت؛ بر همین اساس نماگر اصلی تالار شیشهای با افزایش ۱۶ هزار و ۸۷۳ واحدی که معادل ۱.۱ درصد این شاخص است روبهرو شد. از این رو شاخص کل در پایان معاملات امروز در ارتفاع یک میلیون و ۵۵۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
شاخص کل هموزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با افزایش ۱.۳۳ درصدی به سطح ۴۸۶ هزار و ۴۰ واحدی رسید. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات امروز را ۱۲ میلیارد و ۷۳۰ میلیون برگه سهم و ارزش معاملات را پنج هزار و ۷۱۴ میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از ادامه خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس امروز، خبر از خروج ۱۰۹ میلیارد تومانی پول از بورس میدهد.
نقشه بورس تهران امروز با حضور ۴۵۰ نماد سبز و ۱۲۴ نماد منفی نمایانگر غلبه خریداران در بازار بود. همچنین ارزش دلاری بازار سرمایه ایران در پایان معاملات روز یکشنبه معادل ۲۵۶ میلیارد دلار شد.
صف خرید و فروش
در لیست بیشترین ارزش صف فروش نمادهای خبنیان، خکاوه، وساخت، تپکو و گشان در این لیست به چشم میخورند. بیشترین ارزش صف خرید نیز متعلق به نمادهای غدیس، لازما، وسالت، خاور و وسینا بود.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات امروز بازار، سه سهم خودرو، وسالت و ثجنوب بیشترین ارزش معاملات و سهمهای کرمان، وتجارت و دی بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند. همچنین سهم فارس نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت.
ختوقا با افزایش هفت درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، انرژی ۱ نیز با افت هفت درصدی در جریان بازار امروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
بیشتر بخوانید: بررسی معایب نماگر اصلی بورس
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهمهای غدانه، حآفرین و وآذر تعلق گرفت. همچنین سهمهای سرچشمه، البرز و غدیس نیز در جریان معاملات امروز ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند که نمادهای شاملا، وساخت و وآذر خروج پول هوشمند داشتند.
لازم به ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای ولانا، فماک و کازرو رقم خورد. همچنین کاذر در جریان معاملات امروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد شصفها بود.
پایان اصلاح بازار نزدیک است؟
از ابتدای بهمنماه سرمایهگذاران شاهد خروج سنگین پول حقیقیها از بازار بودهاند که سردرگمی سهامداران را در پی داشته است. به دنبال این خروج پول از ابتدای بهمنماه، شاخص کل با افت بیش از ۹ درصدی روبهرو شده است.
حال با خروج دو هزار میلیارد تومانی پول حقیقیها در روز نهم بهمن، کندل ماروبوزوی (full-body نزولی قدرتمند شکل گرفته است؛ این پرسش مطرح میشود که سقوط آزاد شاخصکل تا کجا ادامه دارد؟
ابراهیم حاجیاحمدی، کارشناس بازار سرمایه با تایید این مطلب در گفتگو با تجارتنیوز مطرح کرد: با توجه به بررسیهای صورت گرفته، به طور معمول خروجهای سنگین حقیقی، در صفهای فروش و انتهای روندهای نزولی بوده و ورودهای سنگین پول حقیقی در صفهای خرید و انتهای روند صعودی بازار رخ داده است.
برای مثال در روزهای سه آبان شاهد خروج سنگین ۷۰۱ میلیارد تومانی و در ۲۶ دیماه شاهد ورود هزار و ۳۶ میلیارد تومانی به بورس بودهایم. نکته قابل توجه این است که پس از خروج پول در سه آبان روند نزولی قدرتمند بازار برگشت و پس از ورود پول در ۲۶ دی روند صعودی بازار به پایان خود رسید.
مسیر پیش روی شاخص کل
وی در ادامه افزود: تا زمانی که حمایت قدرتمند یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحدی نماگر تالارشیشهای حفظ شود -که این مستلزم افزایش تقاضا و افزایش ارزش معاملات در بورس است-، جای نگرانی برای از دست رفتن روند صعودی بازار نیست.
همچنین این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تارگتهای شاخص کل بیان کرد: در صورت کارا بودن خط حمایتی یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحدی، شاخص کل میتواند تا تارگتهای ۱.۶ و ۱.۶۳۰ میلیونی خود صعود کند.
وی افزود: البته در صورت از دست رفتن این حمایت، سطح یک میلیون و ۴۳۰ هزار واحدی، دیگر محدوده قوی حمایتی برای شاخص کل است.