تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱

بررسی معاملات بورس در هفته آخر بهمن ۱۴۰۱

بورس تهران که پس از ضربه شورای رقابت به این بازار وارد روند نزولی شده بود هنوز هم به جریان طبیعی خود برنگشته و شاهد خروج پول حقیقی از این بازار هستیم. این در حالی است که تنها ۴ هفته تا پایان سال باقی است.

اقتصاد۲۴- بازار سهام از زمانی که به مقاومت‌های مستحکم خود رسیده، مسیر نزول را انتخاب کرده و طی این مدت اکثرا در حال افت بوده است. در این هفته هم شاخص‌ها منفی بودند و گرچه افت سنگینی نداشتند، اما به مسیر نزولی خود ادامه دادند.

در این هفته و در طول ۴ روز معاملاتی، شاخص کل بورس ۳۳ هزار واحد معادل ۲.۱۴ درصد افت کرد. همچنین شاخص کل هم وزن بیش از ۱۰ هزار واحد معادل ۲.۲۲ درصد افت کرد. شاخص کل فرابورس نیز ۳۶۵ واحد معادل ۱.۸ درصد کاهش یافت.

این دفعه نماد‌های بزرگ و شاخص ساز تقریبا به یک اندازه افت کرده اند که این نشان می‌دهد منفی شدن بازار شامل تمام نماد‌ها شده و به جز استثنائاتی که هنوز در حال رشد هستند، مابقی بازار یا درجا می‌زند یا افت می‌کند.

البته باید این را در نظر گرفت که معمولا میزان افت نماد‌ها بیشتر از میزان افت شاخص‌ها است و با توجه به این موضوع می‌توان گفت که بسیاری از نماد‌ها افت‌های بیشتری نسبت به شاخص‌ها داشته اند.

سقوط ارزش معاملات

۲۱ دی ماه ارزش معاملات خرد بازار سهام بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بود و ۲۶ بهمن ماه رقم معاملات حتی به ۳۰۰۰ میلیارد تومان هم نرسید.

این هفته ارزش معاملات خرد بسیار کاهش یافت و مجددا سیگنال منفی از این جهت مخابره شد. روز یکشنبه که بیشترین رقم معاملات روزانه ثبت شد، عدد آن ۳۳۸۰ میلیارد تومان بود. پس از آن هم هر روز رقم معاملات کمتر شد.


بیشتر بخوانید: پیش بینی بورس یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱


در روز دوشنبه ۳۳۵۰ میلیارد تومان معامله در بازار سهام انجام شد، روز سه شنبه رقم معاملات به ۳۲۸۰ میلیارد تومان رسید و در نهایت در روز چهارشنبه هم ارزش معاملات ۲۹۹۹ میلیارد تومان بود.

آمار خروج پول به ۱۸ روز متوالی رسید

طی ۱۸ روز معاملاتی گذشته، سرمایه گذاران حقیقی به طور متوالی پول خود را از بازار سهام خارج کرده اند. آخرین باری که حقیقی‌ها به بازار پول تزریق کردند ۲۸ دی ماه بود. از آن به بعد در تمام روز‌ها حقیقی‌ها پول خود را از بازار خارج کرده اند.

در این هفته هم در ۴ روز متوالی حقیقی‌ها فروشنده بودند. در روز یکشنبه ۳۶۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد، دوشنبه رقم خروج پول به ۱۷۰ میلیارد تومان کاهش یافت. اما پس از آن دوباره رقم خروج پول افزایش یافت و به ترتیب در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه ۵۰۰ و ۳۵۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد.

اینجا چراغی روشن است!

تنها نکته امیدوارکننده در معاملات این هفته، شاخص قدرت خریداران حقیقی بود که دو روز به سود خریداران و دو روز به سود فروشندگان رقم خورد.

در روز یکشنبه شاخص قدرت خریداران عدد ۰.۹۷ را ثبت کرد که برتری جزئی فروشندگان را نشان می‌داد. اما دوشنبه این شاخص به رقم ۱.۰۳ رسید که برتری جزئی خریداران را نمایش می‌دهد.

پس از آن دوباره ورق به سود فروشندگان برگشت و در روز سه شنبه این شاخص به عدد ۰.۹ رسید و در روز چهارشنبه با ثبت عدد ۱.۰۱، مجددا خریداران برتری جزئی خود را نمایش دادند.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر