تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱
دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

سند اجرایی برای بازگشت برخی از مشوق‌های مالیاتی مناطق آزاد تدوین می‌شود

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش خبر از تدوین سند اجرایی برای بازگشت برخی از مشوق‌های مالیاتی مناطق آزاد داد و گفت: به زودی در زمینه مباحث پولی و بانکی کیش، قدم‌هایی برداشته خواهد شد که در آینده وضعیت منطقه آزاد کیش بهتر از وضعیت فعلی می‌شود.

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: نشست مشترک اعضای مجمع سازندگان کیش در حالی روز شنبه با حضور محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با هدف بررسی وضعیت مشکلات منطقه آزاد کیش برگزار شد که به گفته طهمورث قاسمی، دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش، در این نشست مهم‌ترین مشکلات مناطق آزاد بحث و بررسی شد.

در این دیدار، اجرا نکردن قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی، تغییرات مداوم مدیریتی در منطقه آزاد کیش و کاهش قدرت عمل مدیران مناطق آزاد از زبان فعالان اقتصادی به عنوان مهم‌ترین مشکلات منطقه آزاد کیش مطرح شد.

حضور مناطق آزاد در برنامه هفتم توسعه

طهمورث قاسمی، دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در رابطه با جرئیات این نشست به اقتصاد ۲۴ گفت: روز شنبه علاوه بر سمینارِ «الزامات توسعه مناطق آزاد در بحث برنامه هفتم توسعه»، یک نشست تخصصی با حضور اعضای مجمع سازندگان کیش، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس سازمان خصوصی سازی برگزار شد.

وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه مهم‌ترین سند راهبردی برای چهار سال آتی است. بحث ما در این نشست این بود که چطور می‌شود از این فرصت استفاده کرد و توصیه‌های سیاستی در جا‌هایی که توسعه مناطق آزاد نیاز به اذن و اجازه قانون گذار دارد، به قانون گذار داده شود.

بهانه‌های دستگاه‌های اجرایی برای اجرا نکردن قانون مناطق آزاد

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش با اشاره به اینکه به جمع بندی رسیدیم که دو، سه نکته را یک برنامه زمان بندی مشخص پیش ببریم و نتیجه آن را بگیریم، گفت: امیدواریم که با این نشستی که برگزار شد، روش اجرایی برای حفظ و برگرداندن برخی از مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی که از دست رفته تدوین و عملیاتی شود.

به گفته قاسمی، یکی از نکاتی که در این نشست بررسی شد، ناظر به ظرفیت قانونی بود که دستگاه‌های اجرایی به بهانه‌های ابهام و تفسیر‌های به رای عملا در رابطه با مناطق آزاد اجرا نمی‌کردند. یک بخشی از صحبت‌ها در این رابطه بود که ما در یک پلن اجرایی تعریف کردیم که پیش ببریم و نتیجه را تا قبل از پایان سال بگیریم.

ظرفیت‌های بالقوه کیش، بالفعل می‌شود

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش با بیان اینکه هماهنگی خوبی هم بین کمیسیون اقتصادی مجلس، سازمان منطقه آزاد کیش و مجمع سازندگان کیش ایجاد شده، به اقتصاد ۲۴ گفت: در این نشست، توافق و یک هماهنگی سه ضلعی صورت گرفت.

قاسمی معتقد است: قرار شد طبق یک برنامه زمان بندی مشخص تا قبل از پایان سال، یکی از ظرفیت‌هایی که الان در منطقه آزاد کیش متوقف مانده را بالفعل کنیم و برگردانیم.

سند اجرایی مناطق آزاد تدوین می‌شود

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با اشاره به اینکه در این نشست در مورد تقویت مناطق آزاد نیز بحث و بررسی شد، گفت: قرار شد دولت توسط مجلس در برنامه هفتم توسعه مکلف به تدوین به اصطلاح «سند اجرایی» شود.

قاسمی ادامه داد: یعنی به طور مثال وقتی برنامه‌ای توسعه در رابطه با بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی می‌آید، هر یک از مناطق آزاد و از جمله منطقه آزاد کیش در رابطه با کارویژه خود (گردشگری)، برنامه عمل و سند اجرایی تحت نظارت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تهیه کند و این تفاوت و تمایز مناطق آزاد با یکدیگر باشد. اگر این مساله انجام شود، یکی از مشکلات جدی که در حال حاضر همه مناطق را به یک چشم می‌بینند، حل می‌شود.

منطقه آزاد کیش برای جذب سرمایه گذاران جدید مهیا می‌شود

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش توضیح داد: بحث ما این است که منطقه آزادی مانند کیش که واجد شرایط قانونی در رابطه با توسعه مناطق آزاد است و زیرساخت‌های آن آماده و تراز تجاری اش مثبت است، می‌بایست مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی در این منطقه برای سرمایه گذاران افزایش یابد تا زمینه سرمایه گذاری بیشتر فراهم شود نه اینکه برعکس، کاهش یابد.


بیشتر بخوانید: احیای مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی در دستور کار دبیر شورای عالی مناطق آزاد قرار گیرد


به گفته قاسمی، در این نشست مقرر شد در زمینه مباحث پولی و بانکی در منطقه آزاد کیش قدم‌هایی برداشته شود که در آینده وضعیت این جزیره بهتر از وضعیت فعلی خواهد شد. این نتایج دو نشستی است که در قالب یک سمینار تخصصی و نشست با فعالان و سرمایه گذاران بخش خصوصی در مجمع سازندگان با حضور پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی انجام شد.

سند اجرایی مناطق آزاد، حلقه مفقوده نظام برنامه ریزی ماست

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش به اقتصاد ۲۴ گفت: سند اجرایی حلقه مفقوده نظام برنامه ریزی ماست.

قاسمی ادامه داد: سند اجرایی به این معناست که به طور مثال سازمان منطقه آزاد کیش که محور کارویژه اش گردشگری است، می‌بایست سندی تدوین کند که در این سند هدفگذاری کمی، شاخص‌ها، مباحث و منابع، برنامه زمانی، قابل اندازه گیری و کمی است. یعنی شما می‌توانید ۶ ماه بعد از اجرای این سند را رصد کنید و بگویید که این برنامه‌ای که چارچوب کلی را تعیین کرده بود تا کجا پیش رفته و در کجا قرار دارد.

تدوین سند اجرایی جزو وظایف حاکمیتی سازمان‌های مناطق آزاد است

دبیرکل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش گفت: این سند جزو وظایف حاکمیتی سازمان‌های هر منطقه آزاد است.

قاسمی با بیان اهمیت تدوین این سند گفت: سندی می‌تواند کامل باشد که تمام بخش‌های مختلف منطقه آزاد و جامعه هدف، کارشناسان، بخش خصوصی، نهادها، تشکل ها، سازمان منطقه آزاد هر منطقه و... به مشارکت در تدوین آن دعوت شوند. این هنر سازمان منطقه آزاد است که این سند را به چه نحوی تدوین کند که جامعیت داشته باشد. امیدواریم که در برنامه هفتم توسعه به گونه‌ای عمل شود که سازمان‌های مناطق آزاد مکلف به تهیه سند اجرایی برنامه توسعه متناسب با کارویژه‌های خودشان شوند.

ارسال نظر