تاریخ انتشار: ۰۰:۰۹ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

اقتصاد دستوری نیست و فرمول دارد/ بسیاری از احکام بودجه ۱۴۰۱ اجرا نشده است

فتح‌ا... توسلی گفت: تفریغ بودجه هشت ماهه سال ۱۴۰۱ را در اختیار داریم و مشخصاً عملکرد دولت سیزدهم را می‌بینیم. بسیاری از احکام بودجه اجرا نشده، بنابراین هدف قانون‌گذار هم، تامین نشده است. از ۳۲۷ حکم در بودجه ۱۴۰۱، خیلی از آن‌ها، مغفول واقع شده است.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: بحران اقتصادی و معیشتی مردم، روز به روز عمق پیدا می‌کند و دولت سیزدهم با وجود صحبت‌های امیدبخش، همچنان نتوانسته شرایط منطقی را بر کشور حاکم کند. افزایش افسار پاره‌کرده قیمت ارز، طلا و سکه، مسکن، خودرو و اقلام اساسی، زندگی عادی و روزمره میلیون ایرانی را با چالش‌هایی بی‌سابقه روبرو کرده است.

در همین خصوص، فتح‌ا... توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: اقتصاد دستوری نیست، اقتصاد فرمول دارد، اقتصاد براساس برآیند شرایط بین‌المللی، وضعیت درآمدها، هزینه‌ها، محیط منطقه‌ای و هماهنگی بین‌بخشی سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی شکل می‌گیرد، بنابراین طبیعی است اگر یک یا چند بخش با هم هماهنگ نباشد، اقتصاد نمی‌تواند منظم کار کند و خروجی‌ها مثبت نخواهد شد.

وی افزود: بخش قابل توجه مدیریت این اوضاع نابسامان، دست خودمان است و بخشی به تحریم‌ها و فشار‌های منطقه مربوط می‌شود. بایستی مدیریت فضای داخلی و هماهنگی بین بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط صورت بگیرد. اگر این قسمت، که در اختیار خودمان است را با منطق و خردجمعی مدیریت کنیم، فضا از چیزی که امروز شاهدش هستیم، خارج خواهد شد.

نماینده بهار و کبودرآهنگ تصریح کرد: تفریغ بودجه هشت ماهه سال ۱۴۰۱ را در اختیار داریم و مشخصاً عملکرد دولت سیزدهم را می‌بینیم. بسیاری از احکام بودجه اجرا نشده، بنابراین هدف قانون‌گذار هم، تامین نشده است. از ۳۲۷ حکم در بودجه ۱۴۰۱، خیلی از آن‌ها، مغفول واقع شده است. بخشی از آن، تهیه الگوی مصرف گاز طبیعی بوده است که دولت باید حداکثر دو ماه پس از ابلاغ، آن را آماده می‌کرد، ولی در هیات دولت تصویب نشد. حال ما با کمبود گاز مواجه شدیم. اگر الگوی مصرف، تهیه شده بود، شاید می‌توانستیم تا حدودی جلوی این مشکل را بگیریم.


بیشتر بخوانید: نمایندگان امتیاز می‌گیرند و از استیضاح وزرا کوتاه می‌آیند!/ سفره‌ها کوچک شده و دولت هم کار را رها کرده


توسلی اظهار داشت: طبق تبصره یک بند ص بودجه، بایستی ساختار حاکمیتی وزارت نفت بازنگری شود تا بتوان درآمد‌ها و هزینه‌ها را در این حوزه مدیریت کرد. یا اینکه حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضا هیات مدیره شرکت‌های بزرگ دولتی، مورد بررسی قرار بگیرند. از این‌رو، ما نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان را به شرکت‌های دولتی اختصاص دادیم، بنابراین باید وضعیت عملکردشان بررسی شود.

وی در واکنش به اینکه اگر انحرافات دولت از بودجه بالا بوده و تیم اقتصادی‌اش هم ضعیف است، چرا مجلس از اهرم‌های نظارتی‌اش استفاده نمی‌کند؟ گفت: من از طرف مجلس نمی‌توانم صحبت کنم، ولی مجلس باید به وظیفه نظارتی خود عمل کند. من هم به نوبه خود، به وظیفه نظارتی خود عمل کردم. وزیر بهداشت را به صحن آوردم و کارت زرد دادم. استیضاح وزیر آموزش و پرورش را امضا کردم، استیضاح وزیر ورزش و جوانان را طراحی و امضا کردم و این‌ها در حال حاضر در سامانه است. مثلاً اگر در مورد وزارت آموزش و پرورش، قانون رتبه‌بندی معلمان درست اجرا نشود، نارضایتی عمومی ایجاد می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: لایحه بودجه‌ای که سازمان برنامه و بودجه آماده و به مجلس فرستاد، نشان از شاخص‌های بودجه یک کشور بزرگی مثل ایران را ندارد.

توسلی در پایان خاطرنشان کرد: مجلس نسبت به عملکرد وزرای اقتصادی دولت جدی‌تر شده است. سوال و حتی بحث استیضاح این افراد، مطرح است. ان‌شاا... همه این تحرکات باعث شود که حال و روز اقتصاد از این حالتی که هست، دربیاید.

ارسال نظر