تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
بررسی شرایط دریافت ارز دولتی

هزینه دریافت ارز مسافرتی؛ سود دو میلیونی نسبت به بازار آزاد

روز پنجشنبه ۲۵ اسفند هر دلار آمریکا به متقاضیان ارز مسافرتی شش هزار و ۳۰۰ تومان کمتر از بازار آزاد فروخته شد

اقتصاد۲۴- خرید ارز مسافرتی می‌تواند دو میلیون تومان نسبت به بازار آزاد هزینه کمتری داشته باشد دارد. از ابتدای اسفند قیمت دلار برای متقاضیان ارز مسافرتی که زیرمجموعه ارز خدماتی قرار می‌گیرد، طبق اعلام مرکز مباله ارز و طلا اعلام می‌شود و روز پنجشنبه ۲۵ اسفند حدود شش هزار و ۳۰۰ تومان نسبت به بازار آزاد کمتر بوده است.
همین تفاوت شش هزار و خرده‌ای و سقف ۵۰۰ یورویی که برای دریافت‌کنندگان ارز مسافرتی درنظر گرفته شده، باعث می‌شود خرید آن درمقایسه با بازار آزاد هزینه کمتری داشته باشد. البته ارز مسافرتی، چون یکجور سهمیه دولتی است، با شرایط خاصی تحویل داده می‌شود و با اعمال سیاست‌های جدید، مسافر اصطلاحا پای پرواز اسکناس دریافت می‌کند.

قیمت دلار برای متقاضیان ارز مسافرتی روز پنجشنبه ۲۵ اسفند براساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلا ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان بوده است. همزمان در بازار یعنی جایی مثل میدان و خیابان فردوسی و سبزه‌میدان که فروشنده‌ها ارز را با نرخ آزاد می‌فروشند، هر دلار آمریکا حدود ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شده است. البته عصر پنجشنبه قیمت دلار توافقی حو‌ل‌وحوش ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان به‌ثبت رسیده، اما اگر همان عدد ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان را به‌عنوان قیمت دلار آزاد ملاک قرار بدهیم، خرید دلار مسافرتی ۱۳ درصد کمتر از بازار آزاد هزینه داشته است. شرایط دریافت ارز مسافرتی که به‌طور مفصل آن را چند سطر دیگر بررسی می‌کنیم، نشان می‌دهد سقف دریافت ارز مسافرتی براساس جدید‌ترین بخشنامه بانک‌مرکزی ۵۰۰ یورو یعنی معادل ۵۳۰ دلار است. به‌این ترتیب کسی که توانسته روز پنجشنبه ۲۵ اسفند از تمام سهمیه سالانه خودش استفاده کند و ۵۳۰ دلار را با نرخ مرکز مبادله بخرد، دو میلیون تومان نسبت به بازار آزاد کمتر هزینه کرده است.

نحوه دریافت ارز مسافرتی

ارز مسافرتی برخلاف گذشته در صرافی‌ها فروخته نمی‌شود. از ابتدای اسفند نحوه دریافت ارز مسافرتی دستخوش تغییر‌های شد و حرف از خودرپرداز‌های جدید پشت گیت فرودگاه‌ها به‌میان آمد.


بیشتر بخوانید:در ایام نوروز از کجا دلار بخریم؟


یعنی الان به‌جای اینکه متقاضی دریافت ارز مسافرتی با مدارک لازم راهی صرافی‌ها شود، ارز مسافرتی را بعد از گیت فرودگاه و به‌اصطلاح پای پرواز دریافت می‌کند. البته دریافت ارز مسافرتی به‌همین راحتی‌ها هم نیست و علاوه بر مدارک لازم، برای دریافت آن باید چند روز قبل از زمان مسافرت دست به کار شد که چند سطر دیگر مفصل به آن می‌پردازیم. به‌جز خودپرداز‌های جدیدی که از ابتدای اسفند در برخی از فرودگاه‌های کشور مثل فرودگاه امام خمینی دیده می‌شود، باجه‌های بانکی هم کار فروش ارز مسافرتی را انجام می‌دهند.

شرایط و مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی

قیمت ارز مسافرتی از بازار آزاد کمتر است و به‌همین خاطر دریافت آن شرایط و مدارک خاصی را لازم دارد. تا قبل از اسفند امسال و شروع به‌کار مرکز مبادله ارز و طلا، متقاضی دریافت ارز مسافرتی باید مدارکی مثل بلیط مهرشده، پاسپورت و ویزا و اینجور چیز‌ها را با خودش به صرافی‌ها می‌برد و از سهمیه سالانه ارز مسافرتی استفاده می‌کرد. حالا قرار است ارز مسافرتی پشت گیت فرودگاه به مسافران یا همان متقاضیان تحویل داده شود. البته متقاضی قبل از رفتن به فرودگاه باید مراحلی را پشت سر بگذارد. ارز مسافرتی یکجور ارز خدماتی است و متقاضی آن برای دریافت، باید مثل سایر مصارف ارز خدماتی مستندات لازم – یعنی همان بلیط و پاسپورت و ... - را آماده کند و با آن‌ها راهی شعب منتخب ارزی شود. آنوقت درصورت احراز مستندات متقاضی، او می‌تواند با مراجعه به شعب منتخب، ارز مورد نیاز خودش را تحویل بگیرد. اینجا منظور از شعب منتخب، پایانه مرزی یا همان فرودگاه است. شرایط دریافت ارز مسافرتی نشان می‌دهد متقاضی پرواز‌های خارجی به مقصد کشوری که ویزا احتیاج داشته باشد، سالی ۵۰۰ یورو است و این سهمیه برای کشور‌هایی که ویزا احتیاج ندارند، سالی ۳۰۰ یورو خواهد بود. سقف سهمیه سالانه مسافرت‌های زمینی و ریلی هم همان ۳۰۰ یورو اعلام شده است.

ارسال نظر