تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
نماینده پارس‌آباد در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

در سال ۱۴۰۲ ملاحظات مجلس، کمرنگ‌تر و چند وزیر استیضاح می‌شوند

عباس جهانگیرزاده گفت: مطمئناً نمایندگان از سال ۱۴۰۲ باید موضوعات کاری و عملکردی دولت را جدی‌تر بگیرند، چون مردم، نمایندگان را بازخواست می‌کنند و می‌گویند ما به شما رای دادیم و این‌طور نیست که فقط در مجلس بنشینید و دو و چهار بگویید.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، یکی از سخت‌ترین دوران اقتصادی کشور و به تبع آن، معیشتی برای مردم بود. هرچند که دولت سیزدهم خود را میراث‌دار مشکلات اقتصادی پیش از خود می‌دانست و سال ۱۴۰۰ را با این توجیه که بودجه در دولت قبل بسته شد و ما محکوم به ادامه راه هستیم، معرفی می‌کرد، اما سال ۱۴۰۱، بودجه توسط دولت سیزدهم و با همراهی مجلس همسو بسته شد، ولی خروجی کار نشان از این داشت که سفره‌های مردم به طرز قابل ملاحظه‌ای نسبت به سال‌های قبل، کوچک‌تر شد.

حال سال ۱۴۰۲ فرا رسیده و دولت برای دومین بار، بودجه مدنظر خود را بسته است و باید منتظر بود و دید شرایط اقتصادی همچنان نسبت به سنوات گذشته وخیم‌تر خواهد شد یا وعده آمدن روز‌های بهتر و حرکت قطار پیشرفت دولت که سیدابراهیم رئیسی بار‌ها آن را به زبان آورده، محقق خواهد شد.

در این رابطه، عباس جهانگیرزاده، نماینده پارس‌آباد به اقتصاد۲۴ گفت: من تا حدی به آینده بهتر اقتصاد کشور و بهبود معیشت مردم، در سال جاری امیدوارم، چون ایران، هم عضو سازمان همکاری شانگهای شد و هم، با عربستان، به توافق مثبتی پس از سال‌ها اختلاف رسید.

وی افزود: به انضمام دو توافقی که اشاره کردم، جلسات و مذاکراتی بر سر برجام در حال انجام است که اگر مسیر مدیریتی این سه توافق در کنار هم، خوب پیش برود، ان‌شاا... هم اقتصاد مملکت پس از سال‌ها، نظم و نسق بیشتری به خود خواهد گرفت و هم، معیشت مردم بهتر خواهد شد و به امید خدا، سفره‌هایشان نسبت به قبل، بزرگ‌تر می‌شود.


بیشتر بخوانید: وضعیت امروز اقتصاد ایران نگران کننده است


نماینده پارس‌آباد تصریح کرد: برخی می‌پرسند که عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به چند ماه قبل برمی‌گردد و خبری از خروجی آن نیست، اما باید بگویم که توافق ایران با عربستان که با وساطت چین صورت گرفت، بی‌ربط با عضویت ما در سازمان همکاری شانگهای و موفقیت در دیپلماسی خارجی و اقتصادی ما نبود. از این‌رو، توافق سه‌جانبه بین ایران، عربستان و چین، حتماً توافق بسیار خوبی برای خاورمیانه خواهد بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: توافقاتی که صورت می‌گیرد، در میان‌مدت و بلندمدت، اثراتش دیده می‌شود، هرچند در کوتاه‌مدت هم، اثرات مثبتی می‌تواند داشته باشد، مثلاً همین که دلار از ۶۰ هزار تومان به کانال ۴۰ هزار تومان رسید، یکی از اثرات مثبت کوتاه‌مدت در این راستا است. این توافقات تاثیر قابل ملاحظه‌ای در تنظیم بازار دارد و باید بدانیم این‌دست سیاست‌ها درست است و با زور و فشار نمی‌توان قیمت‌ها را پایین آورد، زیرا در آن‌صورت قیمت‌ها پس از چند روز، مجدداً افزایشی می‌شود.

جهانگیرزاده در ادامه بیان کرد: دنیا دارد ما را می‌بیند که توافقات چقدر مفید است و اگر نهایی و ادامه‌دار شود، اوضاع اقتصادی به نفع مردم، تغییر خواهد کرد. توافق ما با عربستان برای آمریکا و اروپا کلی چالش ایجاد کرده است و حتماً دستاورد‌هایی دارد که می‌تواند روی تحریم‌ها تاثیر بگذارد.

نماینده پارس‌آباد یادآور شد: قرار نیست همه چیز را تنها به این مذاکرات گره بزنیم، زیرا دولت به عنوان بازوی اجرایی کشور، وظایف بسیاری دارد که اگر به وظایف خود به درستی عمل کند، بیش از پیش در کنار این توافقات، خودش را نشان می‌دهد. همچنین، عملکرد نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی کشور هم بااهمیت است، ولی باید قبول کنیم که مدیریت دولت، از همه عوامل مهم‌تر و پررنگ‌تر است.

وی افزود: به باور من، بُعد نظارتی مجلس در سال آخر کاری‌اش، جدی‌تر می‌شود و رودربایستی‌ها با دولت کنار می‌رود. الان بحث این موضوعات، در صحن مجلس زیاد شده مطرح می‌شود. مطمئناً نمایندگان از سال ۱۴۰۲ باید موضوعات کاری و عملکردی دولت را جدی‌تر بگیرند، چون مردم، نمایندگان را بازخواست می‌کنند و می‌گویند ما به شما رای دادیم و این‌طور نیست که فقط در مجلس بنشینید و دو و چهار بگویید.

جهانگیرزاده تصریح کرد: کار اصلی نمایندگان، نظارت است که باید کل تشکیلات را به خط، بازخواست و سوال کنند تا از طرفی، مشکلات مردم به آن‌ها منتقل شود. به اعتقاد من، تا امروز درباره این کار‌ها کمی تعلل صورت گرفته است.

این عضو مجمع نمایندگان استان اردبیل خاطرنشان کرد: ان‌شاا... ملاحظات مجلس در سال ۱۴۰۲ کمرنگ‌تر می‌شود و به احتمال خیلی زیاد، چند نفر از وزرا استیضاح خواهند شد.

ارسال نظر