اقتصاد۲۴- متخصص تغذیه گفت: در سحر از خوردن چایی پررنگ و قهوه خودداری کنید. چون این مواد مدر هستند و آب بدن را دفع میکنند، همچنین از سبزیجات خام و پخته استفاده کنید و نوشابه را از وعده غذایی حذف کنید.
سید ضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و تاکید بر استفاده از تمام گروههای مواد غذایی در این ایام اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان لازم است از تمام گروههای غذایی استفاده شود. با روزه داری و حذف یک وعده غذایی که در حدود ۶۰۰ کالری است، انرژیهای ذخیره شده مازاد بر نیاز بدن که به صورت چربی انباشته شده است، کاهش یافته و باعث میشود نوعی جرم گیری در تمام ارگانهای حساس اتفاق بیفتد و برخی سموم نیز از بدن خارج شوند.
مظهری در این باره ادامه داد: تغذیه باید متعادل و متنوع باشد و تمام نیاز بدن به پروتئین و ریزمغذیهای ۵۰ گانه از این طریق تامین شود. هرگونه بیش خوری و کم خوری منجر به سوء تغذیه یا اضافه وزن شده و تبعات خودش را به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: اوضاع بدن بعد نخوردن سحری
وی با اشاره به اینکه در کنار ایجاد تعادل در هیچ ماهی از سال به اندازه ماه مبارک رمضان، اسراف در مصرف مواد قندی و چربی مشاهده نمیشود، گفت: مواد قندی که در این ایام از طریق مصرف مواد غذایی، چون زولبیا و بامیه، حلوا و شله زرد به بدن میرسد، بسیار فراتر از نیاز آن بوده و این مسئله باعث میشود افراد از این موهبت الهی که یک درمان اجباری است محروم شده و در پایان ماه مبارک رمضان به جای اینکه شاداب و سرحال باشند و بدنشان با تجربه تحمل گرسنگی و تشنگی توان خودش را افزونتر کرده و به بازسازی و تقویت سیستم دفاعی اش بپردازد، اثر عکس داشته باشد، ضعیفتر شده و با افزایش قند خون، اوره و نظیر آن رو به رو شود.
متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که برخی توصیههای اسلامی، چون آغاز افطار با نمک یا خرما تا چه میزان مورد توصیه علم تغذیه نیز هست، گفت: از زمان سحر تا افطار در یک فاصله طولانی، فعالیت سیستم گوارشی کم میشود و با فرارسیدن زمان افطار، تغییراتی در بدن به وجود میآید که باید با کمک تغذیه آن را به درستی تنظیم کرد. شروع افطار با نمک و آب جوش، بدن را آماده دریافت مواد غذایی دیگر میکند. پس از آن استفاده از یک لیوان شیر همراه با خرما، کشمش وعسل بسیار مناسب است و میتواند قندی را که بدن لازم دارد از منابع طبیعی دریافت و جبران کند.
وی اضافه کرد: این میان خرما، علاوه برقند طبیعی، سرشار از حیات است و حاوی مواد مغذی و با ارزشی، چون آهن و منیزیم است.
مظهری با بیان این مطلب که ممکن است مصرف شیر برای برخی افراد مضر باشد، گفت: استفاده مخلوطی از آب و آب میوه تازه و یا سوپ رقیق جو با ترکیب سبزیجات مختلف و غلات که با آب مرغ یا آب گوشت بدون چربی تهیه شده اند برای شروع افطار در این افراد مناسب هستند.