تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۲

کوچه بورسی‌ها هم عروسی شد

بورس بالاخره توانست دوباره مورد توجه قرار گیرد و شاخص کل بورس تهران به دو میلیون و ۱۳۷ هزار واحد رسید؛ این در حالی بود که بسیاری از بازار‌ها در یکسال گذشته رشد داشتند و به اعتقاد برخی از کارشناسان بورس جامانده از تورم بود.

اقتصاد۲۴- متأسفانه در سال‌های گذشته تورم‌های قابل توجه‌ای در بازار و قیمت کالا‌ها اتفاق افتاده است و از طرفی وابستگی اقتصاد کشور به دلار، انتظار تورمی و حل نکردن و عدم اراده راهکار برای مشکلات اقتصادی در گذشته، کشور را در شرایط ویژه قرار داده است.

عوامل متعدد گرد هم آمده تا در بسیاری از بازار‌ها ما شاهد افزایش چند برابری قیمت‌ها باشیم افزایش قیمت‌هایی که حتی در برخی موارد به رکورد‌های جدیدی رسیده است که البته از ابعاد گوناگون قابل بررسی است.

شاید وقتی در اقتصادی با واژه‌های، چون سرمایه‌گذاری روبرو می‌شود باید منتظر ارزش افزوده‌ای بر اثر یک فرایند تولید و یا زائده یک تفکر و یا آفرینش یک خلاقیت باشیم؛ البته در برهه‌هایی از زمان در کشورمان تلاش برای حفظ سرمایه به درست یا غلط نوعی سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

اتفاقی که امروز بسیاری از توازن‌های عرضه و تقاضا را به هم زده است و مدت‌هاست نتوانسته راهکار‌ها به سامان بنشیند؛ نقدینگی‌هایی که به سمت مسکن، خودرو، دلار و طلا سرازیر می‌شود و هر فرد تلاش می‌کند با سودی که از این راه کسب می‌کند، ارزش سرمایه خود را حفظ کند.


بیشتر بخوانید: پیش بینی بورس شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ / بورس بهترین بازار مالی ایران در سال ۱۴۰۲ ؟


انتظار تورمی افراد باعث می‌شود بسیاری از افراد بی‌مهابا ریسک خرید چنین اقلامی را انجام دهند که در میان‌مدت به نظر می‌رسد افرادی که وارد این مقوله‌ها شدند توانسته‌اند به بخشی از هدف خود برسند؛ تقریباً تمام دولت‌ها با راهکار‌هایی تلاش کردند این آسیب را مدیریت کنند، اما تکیه‌بر اقتصاد بر پایه دلار و همچنین جامع نبودن طرح و البته تحریم‌ها نتوانسته هدف مشخص را محقق کند.

در مقابل یکی از بازار‌هایی که رشد و پویایی آن متفاوت با هیاهو در این بازارهاست بورس است؛ بازاری که بدون شک یک پشتوانه برای تولید و یک مولدساز و سرمایه گیر و مشارکت برای تولیدکنندگان سوای وام یا هر تزریق نقدینگی به شکل‌های دیگر است.

در دولت سیزدهم نیز به نظر می‌رسید رویکرد اقتصادی دولت به‌خوبی برروی پویایی بازار سرمایه تمرکز داشت، اما از دست رفتن اعتماد به این بازار با اقدامات در اواخر دولت گذشته و همچنین نیاز به اصلاحات و تغییربرخی موانع و از طرفی هیاهو در بازار‌های دیگر کار را برای پویایی این بازار سخت کرد.

کار به جایی رسید که برخی از وعده‌های دولت در مورد بورس ناامید شدند و در حالی که بسیاری از بازار‌ها رشد‌های قابل توجه داشت این بازار بدون جهت نمی‌توانست رشد کند، اما رفته‌رفته اقامت دولت کارساز شد و رفته‌رفته علائم رشد در بازار مشهود شد.

تلاش‌ها و اقدامات مختلف بالاخره جواب داد و بورس توانست دوباره مورد توجه قرار گیرد و روز گذشته عدد شاخص به دو میلیون و ۱۳۷ هزار واحد رسید.

به نظر می‌رسد با توجه به اقدامات انجام‌گرفته برای بازار سرمایه و همچنین اخبار و اقدامات در بازار‌های دیگر رفته‌رفته شاهد پویایی بیشتر این بازار به‌عنوان یک پشتیبان کننده برای تولید باشیم و این نوید روز‌های خوب برای این بازار است.

منبع: صاحب نیوز

ارسال نظر