تاریخ انتشار: ۰۱:۱۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

با وجود ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی تنها ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی از دریا تامین می‌شود

علی رضایی گفت: ایران دارای ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است و این یعنی، ما یک کشور دریایی محسوب می‌شویم، ولی در میزان بهره‌گیری از این نعمت خداوند متعال، خیلی موفق نبوده‌ایم. بیشترین فعالیت ما در عرصه سواحل کشور، مربوط به محدوده‌های شهری و روستایی و تاسیسات بندری و نظامی است که همه این‌ها روی هم، حدود پنج درصد از ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده است.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: دهه‌هاست که بسیاری از کشور‌های دنیا، به لطف بهره‌مندی از ظرفیت دریا، اقتصاد کشورشان را در مسیر رشد قرار دادند، اما متاسفانه ایران، با وجود چنین پتانسیلی همچنان نتوانسته آن‌طور که شایسته است از این بخش کسب درآمد کند و به اصطلاح اقتصاد دریاپایه را به رسمیت نشناخته است.

در همین خصوص، علی رضایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: پنج سالی است که روز به روز شاهد این هستیم که وضعیت اقتصادی کشور بیشتر با چالش روبرو می‌شود و به تبع آن، شرایط معیشتی مردم هم سخت‌تر شده است. از این‌رو، مردم از مسئولان انتظار دارند، کاری اساسی کنند تا اوضاع و احوال تا حدی بهتر شود، زیرا شعار و وعده وعید هم تاریخ مصرفش گذشته و با این دست کار‌ها نمی‌توان جامعه را به آینده امیدوار کرد و اعتماد را به مردم بازگرداند.

خروجی بهره مندی از منابع عظیم انرژی در ایران پس از چهار دهه چیست؟

وی افزود: بسیاری از مردم یک حرف درست را بار‌ها مطرح کردند، اما خیلی خبری از جواب قانع‌کننده توسط مسئولان نیست. مردم به ما مسئولان می‌گویند شما‌ها که مرتب تکرار می‌کنید ایران کشوری با ظرفیت بالاست و درصد قابل ملاحظه‌ای از منابع جهان در مملکت ما جای گرفته و انفال می‌تواند وضع اقتصاد را به نفع کشور و مردم تغییر دهد، پس خروجی آن، پس از چهار دهه کجاست؟ حقیقتاً این حرف بسیار درست است و عدم‌پاسخگویی به آن، یعنی سوءمدیریت، مدیریت فوق‌ضعیف، سهل‌انگاری و شرمندگی.

نماینده کنگاور تصریح کرد: در ایران به اندازه بسیار زیاد، نفت، گاز، مواد معدنی و... وجود دارد که هر کدام از این نعمت‌های خدادادی، آرزوی خیلی از کشور‌ها است. یکی از این موهبت‌های الهی، دریا است که ایران در این بخش هم، جزو سرآمد‌های دنیا است، ولی خروجی کار در دهه‌های گذشته، به اندازه کافی، امیدبخش نبوده است.


بیشتر بخوانید: از ۴۳۸ کیلومتر ساحل مازندران، ۸ کیلومتر هم در اختیار گردشگری نیست!/ از ترکیه یاد بگیریم


رضایی اظهار داشت: ایران دارای ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است و این یعنی، ما یک کشور دریایی محسوب می‌شویم، ولی در میزان بهره‌گیری از این نعمت خداوند متعال، خیلی موفق نبوده‌ایم. بیشترین فعالیت ما در عرصه سواحل کشور، مربوط به محدوده‌های شهری و روستایی و تاسیسات بندری و نظامی است که همه این‌ها روی هم، حدود پنج درصد از ظرفیت سواحل کشور را به خود اختصاص داده و به عبارتی، در حدود ۹۵ درصد از این پتانسیل، مورد توجه قرار نگرفته است که این موضوع، جای تاسف و البته نگرانی دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: در شرایط کنونی، بسیاری از کشور‌های جهان، سهم عمده‌ای از تولید ناخالص ملی خود را از دریا تامین می‌کنند. کشور ویتنام و سپس چین با بیش از ۵۰ درصد، در صدر جدول قرار گرفته‌اند، اما ایران حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی خود را از دریا تامین می‌کند که با توجه به پتانسیل‌های موجود در مملکت، حقیقتاً رقم پایینی است و نشان از این دارد که چقدر جا برای کار و پیشرفت است، ولی خیلی اراده‌ها پای کار نیامدند.

وی در پایان گفت: برای بهبود شرایط اقتصادی کشور که در نهایت منجر به رضایت مردم شود، حتماً نیاز نیست که همه تمرکزمان روی توافق نهایی برجام باشد، هرچند که آن موضوع هم، در جای خود حائزاهمیت است؛ همین که ظرفیت‌هایی مثل اقتصاد دریا را در کشور باور داشته باشیم و از نظر کارشناسان و شرکت‌های دانش بنیان، به نحو استفاده کنیم، یعنی کمک به اقتصاد ایران و رونق گرفتن سفره خانواده‌ها.

ارسال نظر