تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲

ترکیه هسته‌ای شد

امروز و همزمان با مراسم رسمی تحویل نخستین محموله سوخت هسته ای به اولین نیروگاه اتمی ترکیه، رئیس جمهوری این کشور رسما اعلام کرد که ترکیه به جمع کشورهای دارای انرژی هسته ای در جهان پیوست.

اقتصاد۲۴- همزمان با آغاز مراسم رسمی تحویل نخستین محموله سوخت هسته‌ای به اولین نیروگاه اتمی ترکیه از سوی روس ها، رجب طیب اردوغان در سخنرانی در این مراسم از طریق ویدئو کنفرانس اعلام کرد که کشورش با تاخیر ۶۰ ساله، به جمع کشور‌های دارای انرژی هسته‌ای در جهان پیوست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز از طریق ویدئو کنفرانس در این مراسم تحویل نخستین محموله سوخت هسته‌ای به نیروگاه "آک کویو" ترکیه شرکت کرد. این نیروگاه را شرکت "روس اتم" روسیه برای ترکیه ساخته است.

پوتین در سخنرانی برخط در این مراسم گفت: سیستم هسته‌ای آک‌کویو یکی از مدرن‌ترین و قابل اعتمادترین سیستم‌های امنیتی در جهان است.

اردوغان در ادامه سخنانش به مناسبت این روز مهم برای ترکیه افزود: با تحویل سوخت‌های هسته‌ای راه‌های هوایی و دریایی به نیروگاه هسته‌ای آک کویو، به عنوان یک تاسیسات هسته‌ای را بدست اورده است.


اردوغان خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا ۲۵ درصد از برق مصرفی خود را از هسته‌ای تامین می‌کند. سال گذشته کمیسیون اروپا انرژی هسته‌ای را به‌عنوان «انرژی سبز» معرفی کرده و تمام تردید‌ها را از بین برده است. ما هم با آک‌کویو، کشورمان را به بخشی از این پیشرفت تبدیل کردیم.

وی متذکر شد: مانند بسیاری از پروژه‌های مهم، آک‌کویو با یک مدل تامین مالی اجرا شد که بر بودجه ملی کشور باری اضافه نمی‌کند. آک‌کویو بزرگترین سرمایه‌گذاری مشترک ما با روسیه است.

رئیس جمهور ترکیه در ادامه افزود: تمام واحد‌های نیروگاه آک‌کویو تا سال ۲۰۲۸ به‌تدریج به بهره‌برداری خواهند رسید. ۱۰ درصد از میزان برق مصرف شده در کشور از این نیروگاه تامین خواهد شد.

اردوغان تصریح کرد: «وقتی نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو با ظرفیت کامل به بهره‌برداری برسد، سالانه حدود ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد شد.

به گفته وی این پروژه که سالانه ۱.۵ میلیارد دلار به کاهش واردات گاز طبیعی ترکیه کمک می‌کند، بر افزایش درآمد ملی نیز تاثیر مثبت خواهد داشت.

اردوغان تاکید کرد: «اینکه نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو زلزله‌های ۶ فوریه آسیب ندید، دقت کار ساخت و ساز انجام شده توسط مهندسان و کارگران ما را نشان می‌دهد. با توجه به تجربه ما در پروژه نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو، در اولین فرصت با نیروگاه دوم و سوم خود که قرار است در مناطق مختلف ایجاد شود، شروع خواهیم کرد».

قرار است روند فعالیت اولین فاز نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو در سال جاری میلادی آغاز شود و فاز‌های بعدی آن نیز با فاصله‌های زمانی یک ساله به بهربرداری خواهد رسید.

کار احداث نیروگاه آک‌کویو در منطقه مرسین ترکیه به عنوان نخستین پروژه ساخت و راه اندازی راکتور نیروگاه هسته‌ای کشور آوریل ۲۰۱۸ با شرکت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از طریق ویدیوکانفرانس آغاز شد.


بیشتر بخوانید:  آخرین روند مذاکرات هسته‌ای از زبان اسلامی


این پروژه که حدود ۲۰ میلیارد دلار هزینه دارد بزرگ‌ترین سرمایه گذاری در ترکیه در یک مرحله خواهد بود و ۱۰ درصد نیاز برق کشور را تامین خواهد کرد.

این نیروگاه زمینه ایجاد اشتغال برای ده هزار نفر را فراهم خواهد کرد. سهام شرکت‌های ترکیه در این پروژه ۳۵ الی ۴۰ درصد خواهد بود و بین ۶-۸ میلیارد دلار ارزش افزوده برای آن‌ها به همراه خواهد داشت.

نیروگاه هسته‌ای آک‌کویو از سوی شرکت دولتی «روس اتم» روسیه تاسیس می‌شود. این نیروگاه چهار واحد تولید برق خواهد داشت که ظرفیت هر یک از آن‌ها ۱۲۰۰ مگاوات تعیین شده است.

زمانی که نیروگاه مذکور با چهار رآکتور هسته‌ای و ظرفیت تولید ۴۸۰۰ مگاوات برق به بهره‌برداری برسد، می‌تواند ۳۵ میلیارد کیلووات ساعت انرژی مورد نیاز استانبول را به تنهایی تامین کند.

در مرحله عملیاتی نیز برای ۳۵۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد می‌شود.

تاکنون ۲۴۸ نفر برای اشتغال در نیروگاه‌های هسته‌ای آک‌کویو در حال تحصیل در دانشگاه تحقیقات هسته‌ای روسیه هستند که ۳۵ نفر آن‌ها فارغ التحصیل شده اند. قرارداد احداث این نیروگاه سال ۲۰۱۰ میلادی بین ترکیه و روسیه منعقد شده بود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر