اقتصاد۲۴- در بخشی از این بیانیه که امروز دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در تهران صادر شد، دو طرف ضمن اعلام تعهد خود در افزایش همکاریها به منظور مواجهه مشترک با چالشهای منطقهای و جهانی بر ضرورت بازبینی تحولات جدید و تاثیرگذار در جهان برای تقویت چندجانبه گرایی تاکید شده است.
تقویت همکاریها در قالبهای دوجانبه، منطقهای و چندجانبه با هدف هم پیوستگی منطقهای از جمله موارد دیگری است که در بیانیه مشترک به آن اشاره شده است.
در این بیانیه از مواصلات به عنوان یک عنصر اصلی در ادغام منطقهای و رفاه جمعی یاد شده و در این رابطه بر پروژه چابهار به عنوان نماد همکاریهای دو طرف تاکید شده است.
بیشتر بخوانید: ورود نیروهای سیاسی به جریان نواصولگرایی نفت
ضرورت ارتقاء تلاشهای مشترک با فدراسیون روسیه و سایر کشورهای ذی نفع در آسیای میانه و قفقاز با هدف ارتقاء کریدورهای موجود به ویژه کریدور بین المللی حمل و نقل شمال-جنوب (INSTC) و دیگر مسیرهای مواصلاتی که از چابهار به عنوان کانون ترانزیت در منطقه استفاده میکند از جمله رویکردهای مشترک دیگری است که در این بیانیه به آن اشاره شده است.
در بخش دیگری از بیانیه مشترک نهادهای امنیت ملی ایران و هند، طرفین نسبت به وضعیت انسانی و اقتصادی در افغانستان اظهار نگرانی کرده و از برقراری یک دولت فراگیر با مشارکت معنادار همه گروهها و اقوام حمایت کردند.
تاکید بر ضرورت توسعه بیشتر روابط میان مردم دو کشور با توجه به پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی دو ملت فراز دیگری از بیانیه مشترک امضاء شده میان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با آجیت دوال مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند است.