اقتصاد۲۴-گوجه سبز میوه نارس درخت آلو است که طعم ترش و رنگ سبزی دارد. این نوبرانه بهاری دارای خواص بسیاری برای بدن است و طرفداران زیادی دارد. گوجه سبز علاوه بر فواید بسیار، دارای مضراتی نیز میباشد که خوردن آن را با مشکل مواجه میکند.
خطر مسموم شدن با مصرف هسته گوجه سبز:
گوجه سبزهای نوبرانه دارای هستههای نرمی هستند که معمولا توسط کودکان و نوجوانان به هنگام مصرف، خورده میشود. در ترکیبات هسته گوجه سبز، طعم تلخ اسید سیانیتریت وجود دارد که در صورت مصرف زیاد، باعث مسمومیت خواهد شد، همچنین هسته این میوه موجب سوء هاضمه قابل هضم شدن در بدن نیستند، بنابراین خوردن آنها بدون ضرر نمیباشد.
وجود اگزالات فراوان در گوجه سبز:
گوجه سبز دارای مقادیر زیادی اگزالات است که موجب با تجمع در سیستم کلیوی باعث تولید سنگهای ادراری میشود. افرادی که سابقه سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند باید در مصرف گوجه سبز دقت بیشتری داشته باشند. همچنین برخی از افراد در مصرف گوجه سبز زیاده روی میکنند، بنابراین بهتر است هنگام مصرف این میوه، کمی هم آب بنوشند تا موجب دفع اگزالات موجود در گوجه سبز شده و از ایجاد سنگهای مجاری ادراری جلوگیری کند.
به این دلایل هرگز گوجه سبز نخورید!
باقی ماندن سموم روی گوجه سبز:
برخی اوقات برای سم پاشی این میوهها، از نوعی سموم استفاده میشود که پس از رسیده شدن میوه، عمر سم نیز تمام میشود. به همین دلیل با چیدن زودتر از موعد این میوهها، سموم بر روی آنها باقی انده و در صورت ضدعفونی نشدن به هنگام مصرف، وارد بدن میشود.
فرسایش مینای دندان:
طعم ترش و کال بودن گوجه سبز میتواند منجر به فرسایش دندانها شود. گوجه سبز خاصیت اسیدی دارد و به همین دلیل نباید بلافاصله پس از مصرف آن، دندانها مسواک زده شون. زیرا مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن گوجه سبز موجب پوسیدگی دندانها میشود.
ایجاد بیماریهای عفونی:
مانند بسیاری از میوههای دیگر، گوجه سبز نیز با پوست خورده میشود، بنابراین یکی از نکات بسیار مهمی که باید رعایت شود، ضدعفونی کردن آنها است. معمولا دستفروشان از آب چاه یا جوی، برای تمیز کردن میوهها استفاده میکنند که مشکلات گوارشی و بیماریهای عفونی را ایجاد میکند بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی در دستگاه گوارش است که به دلیل مصرف آب و مواد غذایی آلوده در بدن همه افراد ایجاد میشود و دارای عوارضی مانند سوراخ شدن رودهها، کاهش شدید آب و املاح بدن، عفونت استخوان، زردی و خونریزی دستگاه گوارش میباشد.
مسمومیتهای غذایی که به دلیل باکتریهایی مانند باسیلوس سرئوس و استافیلوکوک اورئوس ایجاد میشوند در اثر مصرف غذا و میوه آلوده فرد را مبتلا میکنند.
طبع سردی که نفخ میآورد:
گوجه سبز طبع سردی دارد و اگر نگران این موضوع هستید میتوانید آن را با سبزیجات کوهی که طبع گرمی دارند مانند گلپر و نعناع استفاده کنید. خوردن گوجه سبز با گلپر یا نعناع دیگر حالت نفاخ ندارد.
چقدر گوجه سبز بخوریم؟
عوامل مختلفی مقدار مصرف گوجه سبز را تعیین میکند به عوامل مختلفی بستگی دارد.
مهمترین عامل، وضعیت سیستم گوارشی افراد است. باید توجه داشت ک میوه گوجه سبز، نارس و کال ست و زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد نفخ، سوءهاضمه و کرامپهای شکمی میشود. اما قند پائین گوجه سبز، این میوه را کم ضرر کرده است.
۱۰۰ گرم گوجه سبز تقریبا ۴۰ کیلو کالری انرژی دارد، بنابراین یک میان وعده مناسبی است، اما باید توجه داشت که مقدار مناسب گوجه سبز در هر روز به میزان نصف لیوان تا یک لیوان میباشد.