تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

قیمت دلار گران می‌شود؟

معامله‌گران معتقدند در صورت تثبیت بالای خط روند نزولی می‌توانیم شاهد بیشتر شدن خریدار و افزایش قیمت تا ۵۲ هزار تومان باشیم، اگر این مرز هم بشکند دلار سطح مقاومتی مهم ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان را سر راه دارد که عبور از این نقطه شرط صعود بازار است.

اقتصاد۲۴- لیدر بازار شنبه، درهم امارات بود که بعدش طلای آبشده را با خودش همراه کرد. طلای آبشده طی هفته گذشته بیشترین نوسان را در مرز حمایت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان داشت و در روز شنبه با رشد درهم، افزایشی شد و این بازار بعد از یک روز تاخیر نسبت به دلار، خط روند خودش را شکست.

قیمت دلار هرات بالاخره در پشت خط جمعه بعد سه هفته روند نزولی، این خط روند را شکست و در ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان باز شد و در انتهای معاملات پشت خط به مرز حمایت ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.

رفت و برگشت قیمت دلار هرات

نرخ هرات در بازار شنبه ۵۱ هزار و ۲۰۰ تومان شروع کرد و بعد از یک کاهش و سرک کشیدن به کانال ۵۰ هزار، برگشت و با افزایش، دوباره خط روند نزولی سه هفته خودش را شکست و تا ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان هم افزایشی شد، ولی نتوانست بالای آن تثبیت دهد. از نظر معامله‌گران این کاهش از ۵۱ هزار و ۴۰۰ تومان تا زیر ۵۱، پولبک به خط روند شکسته شده بود و قیمت برگشت.

خریداران دلار بیشتر می‌شوند؟

معامله‌گران معتقدند در صورت تثبیت بالای خط روند نزولی می‌توانیم شاهد بیشتر شدن خریدار و افزایش قیمت تا ۵۲ هزار تومان باشیم، اگر این مرز هم بشکند دلار سطح مقاومتی مهم ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومان را سر راه دارد که عبور از این نقطه شرط صعود بازار است.

این دسته می‌گویند اگر این اهداف نشکند دوباره بازار نزولی می‌شود و توان کاهش تا کف ۵۰ هزار و ۷۰۰ تومان را دارد. اگر این سد مهم اردیبهشت هم بشکند با فشار فروش می‌توانیم وارد دامنه ۴۰ بشویم.

ردپای کمبود نقدینگی در بازار ارز؟

در بازار هرات شاهد سه نکته بودیم. یک اینکه نرخ فردایی از نقدی شنبه فاصله گرفت. یک عده می‌گویند این اتفاق بخاطر آخر برج و کمبود نقدینگی در بازار است؛ اما باید ببینیم در معاملات یکشنبه آیا این کمبود نقدینگی همچنان موجب شل بودن نقدی می‌شود یا نه؟


بیشتر بخوانید: بازار دلار در آستانه هجوم ۴۰ همت نقدینگی/ ۲ دلیل برای احتمال التهاب دوباره در بازار ارز


نکته دوم هرات درمورد کانال‌های نرخ‌دهی بود که در روز شنبه نرخ پرت ۵۴ هزار را در کانال زده بودند. نرخ پس‌فردایی برای دلار هرات در ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان هم نکته سوم بازار بود. باید دید این نرخ برای دوشنبه شانتاژ اتاق است یا نه.

درهم امارات و آبشده لیدر شدند

لیدر بازار شنبه، درهم امارات بود که بعدش طلای آبشده را با خودش همراه کرد. طلای آبشده طی هفته گذشته بیشترین نوسان را در مرز حمایت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان داشت و در روز شنبه با رشد درهم، افزایشی شد و این بازار بعد از یک روز تاخیر نسبت به دلار، خط روند خودش را شکست.

آبشده در معاملات شنبه تا حوالی ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان نوسان داد و حبابش هم بیشتر شد. طبق این افزایش حباب، معامله‌گران معتقدند آبشده فعلا لیدر شده و سیگنال افزایش تا ۱۱ میلیون و ۵۰۰ تومان را داده اگر دلار با آبشده همراهی کند.

بازگشت تقاضا به بازار‌ها

معامله‌گران با استناد به صحبت نایب رئیس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران که گفته در معاملات شنبه قیمت طلا و سکه به دلیل افزایش تقاضا گران شد، معتقدند تقاضا کم‌کم دارد به بازار برمی‌گردد. این دسته همان کسانی هستند که می‌گفتند بعد از پایان ثبت‌نام خودرو، تقاضا به بازار برمی‌گردد.

علاوه بر این مورد که می‌تواند بازار را افزایشی کند، معامله‌گران دو دلیل دیگر برای افزایش تقاضا عنوان می‌کردند؛ یک، اعزام حجاج از ۳ خرداد به بعد و دوم، فرارسیدن آخر خرداد و ورود تقاضای جدید. این دسته می‌گویند آخر خرداد همیشه تقاضا به بازار وارد می‌شود و کانال صعودی دلار هم از ۲۲ خرداد پارسال شکل گرفت.

شوک طالبان به بازار ارز

چند خبر در بازار وجود دارد که بی‌ربط با افزایش قیمت نیست. اولین خبر و اتفاق، افزایش تنش آبی بین طالبان و جمهوری اسلامی بود. طبق این تحلیل اگر سطح تنش زیاد شود می‌توانیم شاهد نوسان در بازار هرات باشیم و به طبع آن در بازار اسکناس داخل این اتفاق بیفتد.

خبر دوم نشست اتحادیه اروپا در روز دوشنبه است که از نظر معامله‌گران می‌تواند به نرخ نوسان دهد. البته یک عده گوشزد می‌کنند که حواستان باشد در نوسان مال‌اندازان نشود.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر