تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۲

امکان برداشت ۶.۷ میلیارد دلار از منابع ایران در صندوق بین المللی پول

در حاشیه دیدار مقامات صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن، رئیس کل بانک مرکزی از امکان دسترسی ایران به ۶.۷ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در این صندوق خبر داد.

اقتصاد۲۴- رئیس کل بانک مرکزی از امکان دسترسی سریع ایران به ۶.۷ میلیارد دلار از منابع ایران در صندوق بین المللی پول خبر داد.

محمدرضا فرزین در حاشیه دیدار‌های خود با مقامات صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن گفت: در حال حاضر ایران دارای ۴.۸ میلیارد SDR حق برداشت ویژه (معادل ۶.۷ میلیارد دلار) است که از این منابع به منظور کمک به وضعیت اقتصادی موجود می‌تواند با کمترین تشریفات اداری و به سرعت از این قابلیت استفاده کند.

وی افزود: صندوق بین المللی پول در مقاطع زمانی مختلف که اقتصاد جهانی با رکود مواجه می‌شود به منظور کمک به اعضای خود اقدام به خلق نقدینگی موسوم به (SDR Allocation) “حق برداشت ویژه” می‌کند تا کشور‌ها با تکیه بر آن نقدینگی مورد نیاز خود را برای برون رفت از وضعیت رکود به دست آورند.


بیشتر بخوانید: اموال بلوکه شده ایران چقدر ارزش دارد؟


فرزین گفت: در همین راستا تا پیش از سال ۲۰۲۱ در حساب ایران ۱.۴ میلیارد SDR (حق برداشت ویژه) وجود داشت که در ماه‌های پایانی آن سال در قالب طرح صندوق برای مقابله با رکود اقتصادی ناشی از کرونا ۳.۴ میلیارد SDR به موجودی قبلی اضافه شد لذا در حال حاضر ایران دارای ۴.۸ میلیارد SDR (حق برداشت ویژه) (معادل ۶.۷ میلیارد دلار) است.

آزادسازی منابع ارزی ایران در کره جنوبی

اوایل اردیبهشت ماه سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا از آزادی هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در بانک‌های کره‌جنوبی خبر داد و سخنگوی شورای امنیت ملی این کشور اعلام کرد ایران می‌تواند از هفت میلیارد دلار پول بلوکه شده خود در بانک‌های کره‌جنوبی برای خرید اقلام بشردوستانه استفاده کند.

چندی پیش «نورنیوز» از گفتگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره آزادسازی این منابع ارزی و توافق اولیه برای انتقال آن به یک یا چند بانک در منطقه خبر داده بود.

هنوز هیچ مقام رسمی ایران نسبت به ادعای این مقام آمریکایی درباره شیوه هزینه‌کِرد این منابع واکنشی نشان نداده است.

اعلام نظر شورای امنیت ملی آمریکا درباره شیوه هزینه‌کِرد موجودی ارزی بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی نشان می‌دهد که موضوع رفع انسداد از این منابع صورت پذیرفته است.

اطلاعات رسیده حاکی است که تهران و واشینگتن درباره شیوه آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران به توافق رسیده و مذاکرات فنی میان کارشناسان بانکی طرفین درباره شیوه انتقال وجوه به بانک‌هایی در کشور‌های منطقه در حال پیگیری است.

ارسال نظر