در پایان معاملات روز یکشنبه، ۳۱۷ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۳۴۵ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۴۸ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت سرمایه گذاری مسکن (ثمسکن)، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (رتاپ) و شرکت گلتاش (شگل) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا)، شرکت گسترش سرمایه گذاری ایرانیان (وگستر) و شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای وسینا (بانک سینا)، خاهن (شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران) و ختوقا (شرکت قطعات اتومبیل ایران) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ)، شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب) و شرکت آسیا سیر ارس (حآسا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشتر بخوانید: پنجمین عرضه اولیه امسال امروز به بورس میآید
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات یکشنبه، ۱۰۴ نماد صف خرید داشتند و ۶۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۷۷۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۸۳ درصدی به ۲۸۰ میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
معاملات دیروز بورس تهران با روند نزولی شاخص کل آغاز شد و در ۱۵ دقیقه ابتدایی شاخص با افت ۳ هزار واحدی مواجه بود.
روند نزولی شاخص کم و بیش تا پایان ادامه یافت و جز نوسان کوتاهی در اغلب دقایق در حال نزول بود. در نهایت شاخص نسبت به روز قبل ۶ هزار واحد پایینتر ایستاد. شاخص هم وزن نیز روند مشابهی را طی کرد و بیش از ۲ هزار واحد تنزل کرد.
در پایان، تعداد نمادهای قرمزپوش بازار نیز بیشتر بود و ۵۲ درصد نمادها قرمزپوش بودند.
نمادهای میدکو، فولاد، فملی، وامید و خساپا بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. در مقابل فارس، وبملت و شپدیس بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند.
دیروز سرانه خرید حقیقی بیشتر از سرانه فروش بود. سرانه خرید هر کد معاملاتی حقیقی ۳۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سرانه فروش ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود.
تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار نیز برای سومین روز کاری متوالی ادامه داشت و به ۳۲۸ میلیارد رسید. نمادهای وبملت، خساپا، خکمک، شپنا، شستا، فملی، فارس، وملی، شتران و وتجارت بیشترین خروج سرمایه را داشتند. در مقابل ثمسکن، والماس، زفجر، ونوین و وسدید بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کردند؛ بنابراین در معاملات دیروز بازار سمت و سوی نزولی داشت. اما نکته مثبت بازار کاهش عرضهها نسبت به روز قبل بود. از سوی دیگر ریزش شاخص در شرایطی رخ داد که تحلیلگران تکنیکی مرز ۲ میلیون و ۲۱۵ هزار واحد را سطح حمایت شاخص میدانستند. شاخص در فاصله ۸ هزار واحدی سقوط به کانال ۲.۱ میلیونی قرار گرفته است. اگر شاخص به کانال پایینتر نزول کند، انتظارات سهامداران و معامله گران را منفی خواهد کرد و میتواند موجب افزایش خروج سرمایه از بازار شود.
منبع: اکوایران