تاریخ انتشار: ۱۸:۱۱ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
تاثیر اخبار خوب در بازار دلار خنثی شد

قیمت دلار در محدوده ۵۰ هزار تومان قرار می‌گیرد؟

طی دو روز گذشته قیمت دلار دو پله صعود کرد و بیش از دو هزار تومان گران شد. این اسکناس خوش‌بینی‌های سیاسی روزهای گذشته را هضم کرده و متاثر از تورم در مسیر صعودی است. دلار در حال نزدیک شده به کریدور بالاتر است. کارشناسان اقتصادی این روند را پیش‌بینی کرده بودند.

اقتصاد۲۴-قیمت دلار از روز گذشته تا امروز مسیر افزایشی را در پیش گرفته و طی این مدت از کف کانال ۴۷ هزار تومانی به نیمه کانال ۴۹ هزار تومانی نزدیک شده است. این اسکناس در هفته گذشته متاثر از خوشبینی‌های سیاسی و موج اخبار مثبتی که پیوسته روانه بازار می‌شد در مسیر کاهشی قرار گرفت و کریدور ۵۰ هزار تومانی را از دست داد. اما از دیروز تا امروز قیمت دلار بیش از دو هزار تومان گران شد.

در هفته‌های گذشته معامله‌گران بازار ارز و کارشناسان اقتصادی قیمت دلار را صعودی می‌دانستد، اما با یک شرط؛ اگر توافقی در قالب مذاکرات برجام رخ می‌داد دلار به کف کریدور ۴۰ هزار تومانی می‌رسید و حتی شاید تا محدوده ۳۰ هزار تومانی نیز پایین می‌آمد.

به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی دلار در یک هفته گذشته با فشار و تلاش سیاستگذار تنها ۶ درصد کاهش قیمت داشته و به اعتقاد آن‌ها انتظارات تورمی کار خود را می‌کند و همچون موجی سهمگین سد‌های ساخته شده سیاستگذار را می‌شکند.

طبیعت دلار صعودی است

در همین راستا علی طباطبایی کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه اثر اخبار خوب در بازار خنثی شده است گفت: «قیمت دلار در مسیر طبیعی خود در حرکت است و بار دیگر با اخبار خوب و متفاوت می‌تواند به کانال‌های قیمتی پایین‌تر ورود کند. اگر چنین خبری اتفاق نیفتد قیمت این اسکناس دوباره در مسیر افزایشی قرار می‌گیرد.»

وی پیش از این در زمانی که دلار در کریدور ۵۰ هزار تومانی قرار داشت و با قیمت ۵۴ هزار تومان مبادله می‌شد، به احتمال شوک قیمتی بازدارنده به بازار ارز توسط بانک مرکزی اشاره کرده بود.

این کارشناس اقتصادی افزود: «شوک‌های بازدارنده قیمتی در کوتاه‌مدت بر بازار ارز تاثیر می‌گذارد؛ اما تمام این موضوعات مقطعی است و باید انتظار آغاز صعود قیمت دلار را باید داشته باشیم.»

وی خاطرنشان کرد: «کف قیمت دلار محدوده ۴۹ هزار تومانی است و در میان‌مدت و محدوده زمانی ۶ ماهه سقف این اسکناس کانال‌های بالاتر قیمت است.»


طباطبایی با اشاره به تلاش‌ها و سیگنال‌های سیاستگذار برای روند کاهشی در بازار ارز اظهار داشت: «با تمام تلاش‌های بازارساز، دلار باز هم مسیر صعودی خود را خواهد رفت. یکی از دلایل آن نیز این است که صنایع بالادستی کشور خودشان را با دلار‌های قیمت بالاتر وفق می‌دهند؛ بنابراین بعید می‌دانم کاهش دستوری قیمت دلار جواب دهد.»

وی خاطرنشان کرد: «شرط کاهش شدید قیمت دلار توافق برجام است و در صورت انجام توافق، می‌توان امید داشت تا یک سال آینده، قیمت اسکناس آمریکایی به نیمه کانال ۳۰ هزار تومانی برگردد. در غیر این صورت در کانال فعلی نوسان خواهد داشت.»

روند خرید و فروش در بازار ارز معکوس شد

قیمت دلار طی دو روز گذشته با قوت در حال بالا آمدن از مسیر رفته است. در حال حاضر دلار با قیمت ۴۹ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار آزاد مبادله می‌شود. در روز‌های گذشته فشار فروش در بازار بالا بود و خریدار کم، اما از دیروز روند بازار تغییر کرده است؛ کسی فروشنده دلار نیست و خریدار نیز در بازار زیاد است.

امیدواری کاهشی‌های بازار ارز برای تعیین تکلیف در رابطه با مذاکرات برجام به اندازه‌ای بود که فعالان این بازار ترجیح می‌دادند معامله‌ای نکنند. اما اجرای توافق موقت از سوی آمریکا تکذیب شد و رسانه‌ها خبر دادند برجام از دستور کار بایدن خارج شده است.

علاوه بر آن اخبار مربوط به آزادسازی دلار‌های بلوکه شده ایران در کشور‌های دیگر هم تاثیرش را از دست داد و هم مقرر شد این دلار‌ها صرف واردات کالای اساسی و ارز حجاج شود. دلار‌هایی که بسیاری امیدوار بودند با ورود به بازار ارز، قیمت دلار را کاهش دهد.

سیگنال بازار‌های مجاور به دلار تهران

امروز دلار در بازار‌های همسایه نیز افزایش قیمت داشت. دلار هرات همانند تهران دو پله صعود کرد و با رقم ۴۹ هزار و ۱۰۰ تومان مبادله شد. قیمت دلار سلیمانیه ۴۸ هزار و ۵۹۰ تومان شد و نزدیک به هزار تومان افزایش داشت. درهم نیز با قیمت ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان رسید و حدود ۵۰۰ تومان گران شد. همچنان دلار تهران در بازار‌های مجاور پرچمدار بیشترین قیمت است.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر