تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۰۶ تير ۱۴۰۲

پیش‌بینی بورس فردا ۷ تیر ۱۴۰۲

شاخص بورس تهران با اخبار ضدونقیضی که در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شد کار خود را با افت تمام کرد و بیش از ۲۷ هزار واحد دیگر از شاخص بورس تهران کم شد تا رقم شاخص به عدد ۲ میلیون و ۱۶۸ هزار واحدی برسد.

اقتصاد۲۴-شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز جاری با افت بیش از ۲۷ هزار واحدی همراه شد. ارزش بازار بورس تهران امروز دوباره کمتر از ۸ هزار همت شد و ارزش معاملات نقد بازار بورس تهران نیز به عدد ۴ هزار و ۸۰۰ میلیاردتومانی رسید که همچنان در کف ارزش معاملاتی سال جاری است. اما بازار این روز‌ها درگیر ابهامی است که فعالان بازار منفی‌های این روز‌ها را نتیجه آن می‌دانند.

شاخص بورس تهران در جریان معاملات روز جاری با افت بیش از ۲۴ هزار واحدی همراه شد. ارزش بازار بورس تهران امروز دوباره کمتر از ۸ هزار همت شد و ارزش معاملات نقد بازار بورس تهران نیز به عدد ۴ هزار و ۸۰۰ میلیاردتومانی رسید که همچنان در کف ارزش معاملاتی بسال جاری است. اما بازار این روز‌ها درگیر ابهامی است که فعالان بازار منفی‌های این روز‌ها را نتیجه آن می‌دانند.

این ابهام با دست‌به‌دست شدن نامه‌ای در فضای مجازی در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر سرزبان‌ها افتاد در این نامه که به تاریخ 17 اردیبهشت‌ماه سال جاری است نرخ جدید خوراک و سوخت صنایع آمده است و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها عدد 7 هزار تومان اعلام شده است. درحالی‌که صحبت‌های مسئولین روی عدد 5 هزار تومان بوده است و صحبتی در خصوص تغییر آن در رسانه‌ها وجود نداشته است.

احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت ‎پتروشیمی در اولین واکنش به این موضوع عنوان کرده است که دولت قیمت خوراک گازی را به ۷ هزار تومان و قیمت سوخت ‎گاز را به ۴ هزار تومان افزایش داده است. موضوعی که امروز رنگ سرخی را بر تابلوی معاملات سهام تحمیل کرد. این گفته‌ها و نامه‌ای از نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها و دیگر صنایع در سال ۱۴۰۲ به امضای محمد مخبر، ابهاماتی را میان فعالان بازار ایجاد کرده که آیا این نرخ به عنوان سقف تعیین شده یا نرخی مشخص است.


بیشتر بخوانید:  بازار بورس بر لبه تصمیمات سخت


از سویی فریبرز کریمایی قائم‌مقام انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفته: هیچ‌گونه ابهامی وجود ندارد و همه چیز کاملاً شفاف و مشخص است. نرخ ۷ هزار تومان دقیقاً همانند سقف قبلی (۵ هزار تومان) خواهد بود. این هم یک عددی است!

اما نقد دیگر به این نامه تاریخ‌ نامه است که درست با سقوط سنگین شاخص کل بورس تهران هم‌خوانی دارد و رئیس سازمان بورس تهران در واکنش به ریزش سنگین در بازار عنوان کرده بود که افرادی در بازار اقدام به سیو (ذخیره) سود کرده‌اند.

مسئله‌ای که گلایه و اعتراض فعالان بازار سرمایه را به دنبال داشت که آیا این موضوع مصداق بارز رانت اطلاعاتی در بازار محسوب نمی‌شود؟ شاخص بورس تهران از 17 اردیبهشت‌ماه سال جاری تا کنون افت بیش از 380 هزار واحدی را به خود دیده است. وزیر امور اقتصاد و دارایی هم در خصوص افت سنگین شاخص در همان روزها به سهام‌داران اطمینان روزهای بهتر را داده بود.

از طرفی هم امروز در بازار سرمایه حقوقی‌های گروه متانولی خریدهای سنگینی داشتند و توجه اهالی بازار سرمایه را به خود جلب کرده بودن که آیا باز هم از اهالی بازار نوسان گرفته شده است؟

خبرهای روز

تیموری، مدیرعامل سایپا اعلام کرد: هر دستگاه خودروی شاهین ۱۱ هزار دلار درب کارخانه به روسیه فروخته و در بازار روسیه ۱۹ هزار دلار عرضه می‌شود. کوئیک به ونزوئلا هفت‌هزاری دلار درب کارخانه فروخته می‌شود و در نهایت به قیمت ۱۵ هزار و ۲۰۰ دلار در بازار ونزوئلا عرضه می‌شود.

فارس از قول مدیرعامل شرکت ملی نفت اعلام کرد، تولید نفت ایران در ۲۰ ماه گذشته از عدد ۲.۲ میلیون بشکه به بیش از ۳.۱ میلیون بشکه رسید و نزدیک به یک میلیون بشکه در روز افزایش‌یافته است.

رضا بسطامی رئیس سازمان نظام‌مهندسی معدن ایران نیز گفت: نباید به حقوق دولتی معادن به چشم درآمد، بلکه به‌عنوان سرمایه نگاه شود و عایدات این بخش در بستر معادن سرمایه‌گذاری شود.

نزدیک به دو میلیون نفر در عرضه اولیه "توسعه صنایع و معادن کوثر" شرکت کردند. از تعداد سهام عرضه شده توسعه، ۸۵ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم، معادل ۸ درصد از کل سهام شرکت برای عرضه به عموم سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده بود.که باز هم عده ای از فعالان بازار سرمایه اعتقاد داشتند رقم عرضه این نماد گران تر از ارزش واقعی بوده است.

روح‌الله ایزدخواه به تسنیم گفت: در قانون بودجه سالانه قرار بود که نرخ ارز شناور تثبیت‌ و مدیریت شود؛ اما به نظر می‌رسد این سیاست‌های ارزی دولت است که شناور شده و متأسفانه هر ۲، ۳ ماه یک‌بار تغییرات در قیمت‌گذاری‌ها مشاهده می‌شود. وی افزود: در ابتدای سال برخی‌ها به دنبال نرخ تسعیر ۳۶ هزار تومان بودند که دستور رئیس‌جمهور مانع آن شد؛ اما باگذشت ۳ ماه از سال جاری خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است نرخ تسعیر به ۳۷.۹ افزایش پیدا کند رسید.

محمدعلی تیموری در کنگره ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیاز محور گفت: در جهان برای نابودی صنعت خودروسازی خیلی کارها می‌کنند، جنگ بزرگی است. در صنعت خودروسازی استراتژی کاملاً قرمز و خون‌آلود است. در ایران هم متأسفانه تحت‌تأثیر همین اقتصاد خون‌آلود، صنعت به هر روشی له می‌شود. صنعت خودرو در ایران جز اشتغال هیچ درآمدی برای دولت ندارد. چون اقتصادی که به نحو مطلوب در دنیا درآمدزایی می‌کند به یک اقتصاد زیان‌ده و ورشکسته تبدیل شده است. ۲۷ میلیون خودرو در ایران تردد می‌کند که بیش از ۱۷ میلیون فرسوده است. متوسط مصرف سوخت ۱۷ میلیون خودرو فرسوده، بیش از ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است. این در اقتصاد دنیا فاجعه است؛ چون جای دیگر را نابود می‌شود. فقط ورودی خودرو داشته و خروجی وجود ندارد. در شانگهای به‌ازای ورود هر دو خودروی الکتریکال و هیبریدی سه خودرو خارج می‌شود برعکس شهر تهران.

بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران

شاخص بورس تهران با اخبار ضدونقیضی که در مورد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شد کار خود را با افت تمام کرد و بیش از 27 هزار واحد دیگر از شاخص بورس تهران کم شد تا رقم شاخص به عدد 2 میلیون و 168 هزار واحدی برسد.

از منظر تکنیکالی شاخص بورس تهران همچنان در مفروضات بلندمدت خود قرار دارد؛ اما با تأیید خبر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و دیگر صنایع ممکن است به اعداد و ارقام پایین‌تر نیز فکر کند.

چرا که این انتظار برای بازار وجود داشت که در صورت از دست‌ دادن سطح حمایتی مهم 2.2 میلیون واحدی اوضاع شاخص برای صعودی سخت‌تر شود. روزهای پیشین بازار بورس تهران در حال فاصله‌گرفتن از محدوده حمایتی 2.13 میلیون واحدی بود و بازار با امیدواری بیشتری به اعداد بالاتر فکر می‌کرد؛ اما شوک‌های خبری باعث تغییر جهت بازار شد و باز هم اعتماد کم رنگ شده در سالیانه گذشته کم رنگ تر شد.

اعتمادی که در بازار در حال جان گرفتن بود، در صورت تأیید نرخ خوراک آن هم در روز 17 اردیبهشت‌ماه و استفاده رانت اطلاعاتی عده‌ای خاص که به گفته ریاست سازمان اقدام به سیو سود کرده بودند از بین خواهد رفت و باز هم بی‌رمقی در ارزش معاملاتی بازار دیده خواهد شد.

منبع: اکوایران 

ارسال نظر