تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۰۹ تير ۱۴۰۲

بازدهی بازارسرمایه در هفته نخست تیرماه ۱۴۰۲

در نخستین هفته تیرماه بازدهی بازار‌ها همچون روند قیمت در رکود قرار داشت. این هفته اخباری از موضوعات مهم سیاسی و اقتصادی روانه بازار نشد. می‌توان گفت به غیر از کودتای داخلی روسیه سیگنالی هفته جاری را تحت تاثیر قرار نداد

اقتصاد۲۴- نخستین هفته تیرماه بازا‌های مالی همچنان در رکود قرار داشت. این هفته اخباری از موضوعات مهم سیاسی و اقتصادی روانه بازار نشد. می‌توان گفت به غیر از کودتای داخلی روسیه سیگنالی هفته جاری را تحت تاثیر قرار نداد. بازدهی بازار‌ها با کاهش محدودی در قیمت دلار، سکه و بورس همراه بود و تنها طلا اندکی افزایش قیمت داشت.
معامله‌گران و فعالان اقتصادی چشم‌انتظار نتایج اخبار و مذاکراتی هستند که نیمه دوم خرداد را در سیل اخبار غرق کرد. نشست‌های محرمانه در حوزه برجام، تبادل زندانیان سیاسی و پول‌های بلوکه شده ایران در سایر کشور‌ها موضوعاتی است که بلاتکلیف مانده و بازار‌های مالی را نیز در سردرگمی فرو برده است. کمااینکه این اخبار چه نتیجه مثبت داشته باشد و چه منفی می‌تواند روند بازار را تغییر دهد.
کارشناسان اقتصادی با متر دلار بازار‌های مالی را می‌سنجند و معتقدند ارز آمریکایی از سایر بازار‌ها عقب افتاده و این نشانه خوبی نیست.

بورس

این هفته بازار سهام گروگان تصمیم‌های غیرکارشناسی دولت بود. در ابتدای هفته اعلام شد نرخ دلار فرآورده‌های ویژه نفتی قرار است با قیمت حواله مرکز مبادله یعنی حدود ۳۸ هزار تومان محاسبه شود و دیگر قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان نیمایی در این موضوع، محلی از اعراب ندارد. این خبر سیگنال مثبتی برای بازار سهام بود، اما به دنبال فشار‌های انجمن قیر، این تصمیم تنها یک روز دوام آورد و به سرعت ملغی شد.


بیشتر بخوانید: پشت پرده رانت بزرگ اطلاعاتی در بورس و نامه محمد مخبر چه بود؟


از روز گذشته هم افشای نامه محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری که درباره افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها از پنج هزار تومان به هفت هزار تومان حاشیه‌ساز شده است. بر اساس این نامه مشخص شده است وزراتخانه‌های اقتصادی این افزایش نرخ را به هیات وزیران پیشنهاد داده‌اند و هیات دولت نیز آن را تصویب کرده است.
به این ترتیب در هفته جاری، بازار سهام دو مسیر افزایشی و کاهشی را تجربه کرد و به محض آنکه تلاش کرد مسیر افزایشی را در پیش بگیرد و جان تازه‌ای در رگ‌های بازار دمیده شود، شوک نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، بازار را زمین‌گیر کرد.

عملکرد شاخص‌های بازار

معاملات هفته نخست بازار سهام در حالی به پایان رسید که شاخص کل بورس از ارتفاع دو میلیون و ۱۷۳ هزار و ۸۹۳ واحدی (در آغاز معاملات هفته) تا پله دو میلیون و ۱۵۳ هزار و ۴۰۸ واحد پایین آمد تا در نهایت، افت ۰.۹۴ درصدی را ثبت کرد.

با این حال، اما شاخص هم‌وزن از ارتفاع ۷۴۶ هزار و ۱۳۴ واحد (در آغاز معاملات هفته) به پله ۷۴۶ هزار و ۶۳۵ واحد رسید و به این ترتیب توانست رشد ۰.۰۷ درصدی را ثبت کند؛ به این ترتیب شاخص هم‌وزن طی هفته نخست تیرماه عملا در جا زد و بازدهی نداشت.

ارسال نظر