تاریخ انتشار: ۰۳:۳۲ - ۱۳ تير ۱۴۰۲

راه‌های پیش‌گیری از آفتاب‌سوختگی

آفتاب‌سوختگی آسیبیست که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) به پوست وارد می‌شود. قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش در طولانی‌مدت باعث قرمزی، درد و التهاب پوست می‌گردد و معمولاً این حالت تا چندروز ادامه خواهد داشت.

اقتصاد۲۴- آفتاب‌سوختگی زمانی اتفاق می‌افتد که نور خورشید مستقیماً به پوست می‌تابد و علاوه بر تخریب سلول‌های پوستی، باعث التهاب یا جهش در DNA سلول‌ها می‌شود. اشعه ماوراء بنفش پوست را وادار می‌کند که رنگدانه‌ای به نام ملانین بسازد تا بیشتر از خود محافظت کند و همین شرایط باعث تغییر رنگ پوست می‌شود. زمانی که تشعشعات بیشتری نسبت به حجم ملانین وجود داشته باشد، پوست دچار آفتاب‌سوختگی می‌شود.

آفتاب‌سوختگی تحت شرایط مختلفی ایجاد می‌شود؛ در اتاقک سولاریوم، زیر تابش مستقیم خورشید، همچنین هنگام شنا یا قدم زدن در برف به دلیل انعکاس نور خورشید از سطح برف، یخ یا آب، امکان آفتاب‌سوختگی وجود دارد.

هر کسی ممکن است دچار آفتاب‌سوختگی شود، اما افرادی که پوست روشنی دارند بیشتر مستعد آفتاب‌سوختگی هستند.

آفتاب‌سوختگی چگونه درمان می‌شود؟

اگر دچار آفتاب‌سوختگی شده‌اید، به منظور بهبود بهتر است این کار‌ها را انجام دهید:

برای تسکین درد، دوش آب سرد یا ولرم بگیرید.

برای کاهش درد و تورم، از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.

مقدار زیادی آب بنوشید.

اگر پوستتان تاول زده است، از دستکاری کردن بپرهیزید.

از پماد یا کرم‌های آفتاب‌سوختگی استفاده کنید. توجه داشته باشید استفاده برخی پماد‌ها برای کودکان و خردسالان مناسب نیست، زیرا باعث تحریک پوستی می‌شود.

برای درمان عجله نکنید، به پوست خود زمان لازم را برای ترمیم و بازسازی سلول‌ها بدهید. تا زمانی که قرمزی، پوسته‌پوسته شدن و درد از بین نرفته، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کنید.

عوارض آفتاب‌سوختگی چیست؟

آفتاب‌سوختگی طولانی‌مدت، خطر ابتلا به سرطان پوست از جمله «ملانوم» را افزایش می‌دهد. برای جلوگیری از سرطان پوست، جلوگیری از آفتاب‌سوختگی در کودکی بسیار مهم است.

آفتاب‌سوختگی‌های مکرر باعث پیری و چین و چروک پوست نیز می‌شوند.


بیشتر بخوانید: خوراکی‌های سالم برای گرمازدگی تابستان


چگونه می‌توان از آفتاب‌سوختگی جلوگیری کرد؟

با اجتناب از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می‌توانید به سادگی از آفتاب‌سوختگی جلوگیری کنید. حتی زمانی که هوا خنک یا ابری است، باز هم امکان تابش این اشعه وجود دارد. بهترین راه جلوگیری از آفتاب‌سوختگی این است که بین ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

در زمان تابش شدید نور خورشید، اگر قصد بیرون رفتن از منزل را دارید، لباس‌هایی بپوشید که تا حد امکان پوست را بپوشاند.

از ضد آفتاب‌هایی با SPF ۳۰+ استفاده کنید. کرم ضد آفتاب برای نوزادان زیر ۶ ماه توصیه نمی‌شود. بهترین توصیه برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی نوزادان این است که آن‌ها را از نور خورشید دور نگه دارید.
برای محافظت از صورت، سر، گردن و گوش‌ها، بهتر است از کلاه لبه‌دار استفاده کنید.
در سایه قدم بزنید.

عینک آفتابی بزنید تا از چشم‌ها در برابر نور شدید محافظت کنید.

شما همچنین می‌توانید شاخص UV آب و هوا را بررسی کنید. هنگامی که شاخص UV از ۳ بالاتر است، اشعه‌های خورشید به‌قدری قوی هستند که به پوست آسیب می‌رسانند و هشدار UV توسط اداره هواشناسی صادر می‌شود. در این شرایط باید به طور جدی در برابر آفتاب، از خود از محافظت کنید.

هشدار UV در وب‌سایت اداره هواشناسی، در پیش‌بینی‌های هواشناسی رادیویی و تلویزیونی و حتی در نرم‌افزار‌های تلفن همراه گزارش می‌شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر