اقتصاد۲۴- قرار دادن انجیر در رژیم غذایی به دلیل خواص فوقالعاده آن، به سلامت خانواده کمک شایانی خواهد کرد. اما با توجه به وجود انجیر تازه و انجیر خشک، تفاوت این دو ممکن است محل سوال افراد زیادی قرار گیرد.
تغییر خواص میوه با خشک کردن آن
قانون کلی در رابطه با میوهها این است که خشک کردن میوه برخی آثار منفی را در مواد مغذی آنها بهجای میگذارد. تماس با نور و اکسیژن هنگام خشک کردن میوه، تا حدودی موجب تخریب و کاهش محتوای مواد مغذی موجود در میوهها میگردد. مهمترین آثار قابل ذکر کاهش یا حذف برخی ویتامینها از جمله ویتامین C و اسید فولیک میباشد. با اینحال گاهی اوقات اثرات ویژهای برای حالت خشک میوهها وجود دارد که در میوه تازه کمتر است. به عنوان مثال اثر ملینی در حالت خشک برخی میوهها نسبت به میوه تازه بیشتر است. از جمله این میوهها انجیر، توت و آلو میباشد. میوههای خشک به دلیل داشتن فیبر، آهن و پتاسیم بالا، انتخاب خوبی برای افراد دچار کمبود این مواد هستند.
تفاوت انجیر خشک با انجیر تازه
آنچه که در رابطه با انجیر میتوان گفت اینکه با خشک کردن آن و خروج آب موجود در میوه تازه، انرژی غذایی آن افزایش مییابد بهگونهای که میزان کالری انجیر خشک حدود ۵ برابر کالری انجیر تازه است. صد گرم انجیر تازه حدود ۶۰ تا ۷۰ کالری انرژی دارد که کمی بیشنر از کالری توت تازه میباشد. در صورتیکه کالری صد گرم انجیر خشک در حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ میباشد. انجیر خشک حاوی مواد غذایی تغلیظ شده بوده و میزان ویتامینها و مواد معدنی آن بیشتر است. همچنین انجیر خشک حاوی ماده پکتین است که تصور میگردد خاصیت کاهش دهندگی کلسترول خون را دارا میباشد.
بیشتر بخوانید: تنهایی با مردان چه میکند؟
نکته مهم، اما اینکه انجیر تازه بسیار خوشمزه بوده و دارای طعم لذیذ و منحصر به فردی است که انجیر خشک نمیتواند جای آن را بگیرد. با این وجود برخلاف انجیر خشک، عرضه انجیر تازه محدود بوده و در تمام طول سال در دسترس نمیباشد. ماندگاری این نوع محصول نیز حتی در یخچال زیاد نبوده و به ندرت از یک هفته تجاوز میکند؛ بنابراین استفاده مداوم از انجیر منوط به خرید میوه خشک میباشد مگر اینکه از آن فرآوردههایی مانند مربای انجیر تهیه کرده باشید. نکته امیدوار کننده، اما اینکه شربت آب انجیری که از انجیر خشک میتوان تهیه کرد نوشیدنی بینظیری بوده و بسیار خوشمزه میباشد.
از نظر طب سنتی نیز با توجه به اینکه انجیر گرم وتر میباشد، به افرادی که مزاج سرد و خشک دارند مصرف انجیر تازه (تر) و یا خیسانده انجیر خشک توصیه شده است. افراد دارای طبع سرد وتر نیز بهتر است برای جلوگیری از غلبه این طبع، از انجیر خشک استفاده نمایند.