تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۱۹ تير ۱۴۰۲

در نشست دیروز اتاق بازرگانی چه گذشت؟

دومین نشست از دهمین دوره هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، بیست و دو روز پس از انتخابات جنجالی هیات‌رییسه این اتاق برگزار شد.

اقتصاد۲۴-انتخاباتی که گروه‌های تندرو حامی دولت آن را زیر سوال بردند. به ادعای آن‌ها انتخابات اتاق به شیوه غیرقانونی برگزار شده است. ادعایی که هیچگاه از سوی نهاد‌های نظارتی تایید نشد. امروز حسین سلاح‌ورزی، رییس اتاق بازرگانی ایران به حاشیه‌سازی‌های هفته‌های بعد از انتخابات اشاره کرد و گفت: این حاشیه‌ها تلاش افراد مغرض برای نمایش تقابل میان دولت و بخش خصوصی بود. او که خود در تیررس اتهامات منتقدان اتاق بود، اعلام کرد: «اتاق بازرگانی باشگاه سیاسی نیست.»

رییس اتاق در هیات نمایندگان چه گفت؟

روز گذشته رییس اتاق ایران گفت: در هفته‌های اخیر برخی رسانه‌های خارجی و افراد مغرض داخلی سعی داشتند تقابل دولت و بخش خصوصی را به نمایش بگذارند، اما اعلام می‌کنیم که هیچ تقابلی وجود ندارد.

سلاح‌ورزی تاکید کرد: اتاق بازرگانی باشگاه سیاسی نیست و اجازه نخواهیم داد که بنگاه سیاسی شود.

او افزود: خواستار آن هستیم که از هم‌اکنون سوت پایان انتخابات اتاق زده شود و تصریح کرد: برخلاف تصور و تصویرسازی‌های غلطی که برخی سعی کردند ایجاد و القا کنند، همگام و همراه با دولت قدم برخواهیم داشت.

به گفته سلاح‌ورزی، هیات‌رییسه و هیات نمایندگان اتاق ایران به فضل الهی قصد دارند که در این دوره چهارساله در چارچوب قانون اساسی و رهنمود‌های رهبری و تعامل حداکثری با قوای سه‌گانه تمام تلاش و سعی خود را جهت کمک به تحقق اهداف دولت به‌ویژه در زمینه‌های پیشبرد دیپلماسی اقتصادی و توسعه تجارت خارجی، افزایش سرمایه‌گذاری، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و افزایش تولید رقابت‌پذیر و امکان تحقق شعار سال مبنی بر افزایش تولید و مهار تورم را براساس برنامه مدون خود به کار بگیرند.


بیشتر بخوانید:حسین سلاح ورزی: اتاق بازرگانی باشگاه سیاسی نیست


سلاح‌ورزی به این نکته نیز اشاره کرد که هیات نمایندگان و به تبع آن هیات‌رییسه اتاق ایران خود را ملزم و مقید به دستیابی برای رشد اقتصادی پایدار از طریق افزایش بهره‌وری و بهبود فضای کسب‌وکار و حذف مقررات زائد تقویت سرمایه‌گذاری و افزایش حضور اثربخش و بالا بردن سهم بخش خصوصی پرتلاش و سختکوش در اقتصاد کشور می‌دانیم و البته همگان را هم به آن بخش فرمایش‌های ایشان از عدم سرکشیدن و مداخله بی‌مورد در امور بخش خصوصی و درس گرفتن از تجربیات اوایل انقلاب توصیه می‌کنم.

حمایت از اتاق مستقل

در ادامه این نشست محمدی دانیالی، عضو هیات نمایندگان اتاق با تاکید بر استقلال اتاق ایران و عدم دخالت دولت در امور آن گفت: همه باید از اتاق مستقل و قوی حمایت کنیم و در راستای تجدید ساختاری آن اقدام کنیم. مشکل اساسی ما عدم رشد اقتصادی است و هر اقدامی برای بهبود آن وظیفه همگان است.

او با بیان اینکه برخورداری از دولت توسعه‌گرا و بخش خصوصی منسجم پیش‌نیاز رشد اقتصادی است افزود: درآمد ملی در ۴۷ سال به نصف کاهش یافته و این فاجعه ملی است و ما هم در اتاق باید نسبت به آن مسوولیت‌پذیر باشیم. تحریم‌ها و عدم پیوستن به FATF مانع آفرین شده و ما در اتاق ایران برای رفع این موانع باید وارد تعامل با دولت و حاکمیت شویم. او با تاکید بر لزوم تحول اساسی در اتاق دهم، تعیین چشم‌انداز یک‌ساله و چهارساله برای اتاق، بازگرداندن هیات نمایندگان به جایگاه واقعی خود، اقدام کارشناسی شده برای تجدید ساختار اتاق را به عنوان برخی از راهکار‌های خود برای رسیدن به این هدف عنوان کرد.

امیرعادل طاهرخانی عضو دیگر هیات نمایندگان نیز در این نشست با انتقاد از لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: تقاضای من این است که مجلس با در نظر گرفتن نگاه کارشناسی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در این باره، تصمیم‌گیری کند.

او همچنین نگاه تخلف‌انگارانه درباره رفع تعهدات ارزی را یکی از دلایل افزایش نرخ ارز دانست و خواستار تجدیدنظر در آن شد. به گفته او مصوبات خلق‌الساعه برخی دستگاه‌های دولتی مرتبط با کسب‌وکار‌ها فعالان اقتصادی را دچار مشکلات زیادی کرده و محیط کسب‌وکار را نامساعد کرده است.

طاهرخوانی همچنین خواستار ایجاد مرکز خدمات حقوقی و فنی در اتاق ایران با هدف معاضدت قضایی و فنی و ارایه خدمات به اعضای اتاق شد.

حسن فروزان‌فرد، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هم با اشاره به اهمیت شبکه‌سازی بین اتاق‌های سراسر کشور و دیگر اعضا گفت: اتاق ایران باید در قالب یک پلتفرم، زمینه تعامل بین همه اعضا را فراهم کند تا بدین‌ترتیب ارزش‌افزایی شکل بگیرد. برای این منظور باید مرکززدایی شکل گرفته و نگاه شبکه‌ای پیدا کنیم.

او همچنین به اهمیت استفاده از ابزار‌های جدید برای جمع‌آوری اطلاعات متناسب با اقتصاد خرد و ارایه تحلیل‌های متفاوت و جامع‌تر از آنچه توسط دستگاه‌های اجرایی و سایر نهاد‌هایی که در این حوزه مسوولیت دارند، اشاره کرد و گفت: لازم است در این رابطه با کمک تشکل‌ها و دیگر اعضا، اطلاعات را جمع‌آوری و تحلیل‌های موردنیاز برای تهیه گزارش‌های مشورتی به قوای سه‌گانه را تدوین کنیم.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر