تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۲۱ تير ۱۴۰۲
مهدی روزبهانی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی کرد؛

سقوط وحشتناک بورس تا کی ادامه دارد؟/ سهامداران خواهان استعفای عشقی از ریاست سازمان بورس

مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه بورس تهران در ادامه بحران پتروشیمی ها، در هفته اخیر به خاک و خون کشیده شده است، گفت: به نظر می‌رسد رئیس سازمان بورس قادر به کنترل و مدیریت بازار سهام نیست و به همین دلیل سهامداران خواهان استعفای عشقی هستند.

اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: شاخص کل بورس تهران در روز سه شنبه ۲۰ تیرماه برای چهارمین روز متوالی شاهد ریزشی گسترده بود؛ به طوری که شاخص کل بورس با ۳۰ هزار و ۱۶۱ واحد کاهش تا رقم دو میلیون و ۱۲۸ هزار واحد سقوط کرد.

نقشه بورس تهران روز سه شنبه یکدست قرمز شد و در این بازار تنها ۵ درصد نماد‌های بورسی مثبت و ۹۵ درصد آن‌ها منفی بودند. نماد‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس داشتند.

شاخص کل بورس فقط یک عدد نمایشی است

ارزش معاملات بورس تهران در حالی روز سه شنبه به حدود ۴ هزار و ۶۱۳ میلیارد تومان رسید که «فولاد»، «فملی» و «میدکو» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند.

به گزارش اقتصاد۲۴، اما نکته عجیب در بحبوحه ریزش ۳۰ هزار واحدی بورس در روز سه شنبه، افت تنها یک درصدی شاخص کل بورس بود؛ به طوری که نماگر اصلی بازار سهام کاهش ۱.۴ درصدی را روی تابلو نشان می‌داد؛ در حالی که پرتفوی سهامداران واقعیت دیگری را نشان می‌داد و آن، ریزش گسترده سهام بود.

نقشه بورس در روز سه شنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۲

اما بحران در بورس تهران در روز‌های آینده نیز ادامه دارد؟ در این میان چرا مسئولان سازمان بورس و در راس آن رئیس سازمان بورس سکوت اختیار کرده اند؟

کوره پول سوزی دوباره در دولت ابراهیم رئیسی روشن شد

مهدی روزبهانی، کارشناس ارشد بازار سرمایه در این رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: کلیت بورس در روز سه شنبه منفی بود و تمام صنایع بورسی شاهد ریزش گسترده سهام بودند؛ چرا بورس به چنین روز و حالی افتاده؟ آقای عشقی، رئیس سازمان بورس اگر در این شرایط توان کنترل و مدیریت این بازار را ندارید، چرا استعفا نمی‌دهید؟

وی با اشاره به تداوم ریزش‌های شاخص کل بورس به دلیل نامه‌های متعدد دولت برای دست اندازی به سود شرکت‌های بورسی ادامه داد: چرا در ایران صندلی‌های مدیریت چسب دار شده است؟ مسئولان سازمان بورس و در راس آن رئیس سازمان بورس اگر توان کنترل بازار سهام را ندارند، می‌بایست استعفا بدهند، زیرا نام «بورس» برای بازاری که تبدیل به «کوره پول سوزی» ایران شده، برازنده نیست.

مثلث تهدیدآفرین بورس تهران

«تمام زندگی سهامداران خُرد که ذی نفعان بورس هستند به خاک و خون کشیده شده است.» روزبهانی با بیان این جمله ادامه داد: شخص رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و آقای عشقی رئیس سازمان بورس، مثلثی اند که باعث و بانی به خاک و خون کشیدن زندگی مردم در بازار سهام هستند.


بیشتر بخوانید: هشدار به سهامداران خرد بورسی/ دست‌های پشت پرده ریزش بورس مانع رشد شاخص کل در ماه‌های آینده می‌شوند


روزبهانی ادامه داد: تیم اقتصادی آقای رئیس جمهور که در آغاز روی کار آمدن اولویت اول خود را مردم و بازار سرمایه اعلام کردند، اکنون برای تامین کسری بودجه با گرفتن انواع و اقسام مالیات دست روی سود شرکت‌های بورسی گذاشته اند.

نیش سمی بورس در تن نیمه جان سهامداران خُرد

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به آینده مبهم تولید شرکت‌های بورسی به اقتصاد ۲۴ گفت: کشوری که پر از منابع و ثروتمند است چرا در زمستان گاز ندارد که صنایع را با خاموشی مواجه می‌سازد و در تابستان برق ندارد که کارخانه‌های تولید سیمان خاموش شوند؟

روزبهانی با اشاره به گلایه سهامداران بورسی از تیم اقتصادی دولت ادامه داد: بازی بورس «مار و پله»‌ای است که هر لحظه سهامدار باید منتظر نیش خوردن و بازگشت به نقطه صفر که نه، فرو رفتن در ضرر باشد.

شاخص کل تصنعی است

این کارشناس بازار سرمایه با اظهار نگرانی از ادامه یافتن ریزش‌های بورس گفت: روز سه شنبه با وجود ریزش‌های سنگین و منفی‌های سهام، اما شاهد کاهش یک درصدی شاخص کل بورس به دلیل مهندسی شاخص بودیم.

روزبهانی خاطرنشان کرد: شاخصی به نام شاخص کل درست کرده اند که به جای آنکه نمای کلی بازار را نشان دهد تبدیل به شاخصی تصنعی برای بازار سرمایه شده که فرمول آن به دست مسئولان بورس است. مثل امروز که مشاهده می‌کنید بورس به خاک و خون کشیده شده، ولی با دستکاری شاخص کل، آن را در حد یک درصد نشان می‌دهند و دلیل این کار، این است که وقتی مدیران بالادستی از ریاست سازمان بورس گزارش عملکرد و راندمان می‌خواهند، شاخصی را نشان دهد که کنترل شده است.

ارسال نظر