اقتصاد۲۴- دبیر شورایعالی مناطق آزاد روزی به دنبال جهانی کردن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران است و فردایش در سودای رساندن کیش به جمع ۵۰ شهر برتر دنیا در حوزه بهبود فضای کسب و کار!
حجت الله عبدالملکی در ادعایی تازه گفته: «فضای کسب و کار جزیره کیش خیلی سریع به حد ۵۰ کشور برتر دنیا خواهد رسید.» ابن غلو کردنها و شعار دادنها که از وزارت کار و «ایجاد شغل با یک میلیون تومان» آغاز شده بود الان در کسوت دبیری شورایعالی مناطق آزاد هم در حال ظهور کردن است.
آقای عبدالملکی سرمایه گذاران فعلی هم ناراضی اند!
عبدالملکی در دیدار با سرمایه گذاران و کارآفرینان مشهد در حاشیه دومین نمایشگاه معرفی بستههای سرمایه گذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مدعی شده است: «در حال حاضر ایران در رتبه ۱۲۷ از لحاظ فضای کسب و کار در دنیا قرار دارد و با توجه به آغاز برنامههای بهبود فضای کسب و کار، خیلی زود مناطق آزاد ما از جمله جزیره کیش به نمایندگی از کشور به جمع ۵۰ کشور اول دنیا به لحاظ شاخصهای ارزیابی مورد تأیید بانک جهانی خواهند رسید.».
اما در شرایطی که سرمایه گذاران فعلی و فعالان اقتصادی در مناطق آزاد از وضعیت کسب و کار ناراضی اند، آیا مناطق آزاد ایران خیلی زود به جمع ۵۰ کشور اول دنیا وارد خواهد شد؟
فضای کسب و کار مناطق آزاد پایینتر از آمار کشوری
عضو هیئت مدیره و دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش در پاسخ به این سوال میگوید: پروژه پیوستن مناطق آزاد ایران به ۵۰ کشور برتر دنیا همان داستان ایجاد شغل با یک میلیون تومان است.
احمد کتابفروش افزود: نمیدانم شاخصهای مدنظر دبیر شورایعالی مناطق آزاد چیست و از نگاه ایشان، شاخصهای بین المللی برای بهبود فضای کسب و کار چه آیتمهایی است. به قول ایشان طبق شاخصهای بین المللی ما در رتبه ۱۲۷ جهان از لحاظ فضای کسب و کار هستیم. این در حالی است که به نظر من رتبه مناطق آزاد و به ویژه کیش از لحاظ فضای کسب و کار پایینتر از اینهاست و نه تنها هیچ چشم انداز مثبتی در ارتباط با بهبود فضای کسب و کار در مناطق آزاد دیده نمیشود، بلکه عملا با یک خودتحریمی و یک خودزنی در رابطه با مناطق آزاد به واسطه نهادی که متولی اداره مناطق آزاد است (بخوانید وزارت اقتصاد) روبروییم.
فاتحه مناطق آزاد را خوانده اند
دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش در مورد وضعیت بغرنج مناطق آزاد ایران به اقتصاد ۲۴ گفت: خودزنی و خودتحریمی مناطق آزاد به دست وزارت اقتصاد و دولت و مواردی که در برنامه هفتم توسعه در مورد مناطق آزاد لحاظ کرده اند ناقوس مرگ مناطق آزاد را به صدا درآورده است.
کتابفروش تصریح کرد: سناریویی که در مورد مناطق آزاد ایران به زودی به وقوع میپیوندد، این است که دولت و مجلس به واسطه رویکردهای عجیب و غریبشان، به زودی ناقوس مرگ مناطق آزاد ایران را مینوازند و و الرحمان آن را میخوانند.
مناطق آزاد دنیا پیشرفت میکنند؛ مناطق آزاد ایران پسرفت!
عضو هیئت امنای انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش با تاکید بر اینکه هیچ ارادهای از سوی مسئولان و متولیان امر برای بهبود فضای کسب و کار مناطق آزاد دیده نمیشود، گفت: من هیچ نشانهای از ادعای آقای عبدالملکی در مورد بهبود فضای کسب و کار مناطق آزاد نمیبینم، ولی معکوس آن را به عینه میبینم.
بیشتر بخوانید: دلسردی سرمایه گذاران مناطق آزاد/ سال هاست نارضایتی از روند فعالیت در مناطق آزاد را اعلام میکنیم اما به ندرت شنیده میشود
کتابفروش ادامه داد: دولت و مجلس با همدستی هم سوژه تعطیلی مناطق آزاد و سلب مزیتها و بستن همه راهها را پیش میبرند و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد نیز پیرو همان سیاست هاست و هیچ تلاشی ازسوی این دبیرخانه در عمل برای حفظ مزیتهای مناطق آزاد وجود ندارد و به عبارتی همه سرِ کاریم!
بستههای سرمایه گذاری در مناطق آزاد کجا میرود؟
دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا سرمایه گذاری جدیدی در مناطق آزاد صورت گرفته است؟ گفت: ما که نمیبینیم! اینکه بسته سرمایه گذاری جدید به ارزش ۴۳۰ هزار میلیارد تومان کجاست باز هم ما نمیبینیم!
کتابفروش خاطرنشان کرد: ما هیچ سرمایه گذار جدیدی در مناطق آزاد به ویژه در کیش نمیبینیم. پای سرمایه گذاران قدیمی نیز در گِل مانده و نمیدانند چگونه فرار کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم که منافع ملی مدنظر قرار بگیرد. حداقل یک میلیون شغلی که در مناطق آزاد وجود دارد را نابود نکنند. پیش از این شاخصهای رشد و توسعه در مناطق آزاد شاخصهای قابل قبولی بود و همین عامل موجب هجمه به مناطق آزاد شده است. ظاهرا هر قسمتی از ایران یا مناطق آزاد کار خوبی صورت میگیرد و جریان مثبتی هست، ظاهرا باید خاموش شود!