اقتصاد۲۴-براساس آنچه این اداره کل اعلام کرده بود این افراد پس از تشکیل پرونده همراه با مستندات برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شدند.
این خبر رخداد را این گونه روایت کرده است: «نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرگان بعد از کمین ۲۴ ساعته متخلفان را در حین ارتکاب جرم قطع درخت سرخدار در قسمتهای ییلاقی جنگلهای گرگان دستگیر کردند.»
حالا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان به «پیام ما» ما میگوید که گستردگی وجود درختان سرخدار در جنگلهای استان گلستان علاوه بر دو لکه بزرگ در علی آباد کتولُ امکان حفاظت دقیق از این گونه را دشوار کرده است.
بیشتر بخوانید:بحرانهایی محیط زیستی و عرصه جدید ناامنی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: فشار معیشتی بر منابع طبیعی خودش را نشان میدهد. با سختتر شدن شرایط اقتصادی جرایمی مانند قطع درخت و قاچاق چوب هم افزایش پیدا میکند
به گفته «حمید سلامتی» درختان سرخدار در وسعت ۴۵۲ هزار هکتار عرصههای جنگلی هیرکانی در گلستان وجود دارد: «کمبود اعتبار در کنار کمبود نیرو که طبیعتا به دلیل همین کمبود اعتبار است امکان حضور مستمر در همه این پهنه وسیع را غیر ممکن کرده است. با این حال تمام تلاش ما رصد دقیق در تمام این وسعت است. اما متاسفانه فشار معیشتی بر منابع طبیعی بسیار خودش را نشان میدهد. یعنی به هر میزان که شرایط اقتصادی سختتر میشود جرایمی مانند قطع درخت و قاچاق چوب هم افزایش پیدا میکند. یعنی این طور نیست که شما مدارم با باند بزرگی از قاچاق چوب مواجه باشید بلکه استفاده افراد عادی از منابع طبیعی و دست درازی در این شرایط به طبیعت با هدف کسب درآمد و تامین معیشت افزایش پیدا میکند.»
سلامتی تاکید میکند که سرخدار از گونههای نادر، ذخیره گاهی و ممنوع القطع جنگلهای هیرکانی است که مطالعه فسیل شناسی قدمت این گونه ارزشمند را ۱۹۰ میلیون سال نشان میدهد و برابر ماده ۷ قانون منابع طبیعی از آن حفاظت میشود و کسانی که اقدام به قطع، قاچاق و خرید و فروش فرآوردههای حاصل از چوب سرخدار کنند مطابق قانون علاوه بر جزای نقدی باید به مقدار ارزش واقعی این چوبها غرامت بپردازند.