تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲

خروج سرمایه‌گذاران با حذف معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد

سلمان خضری، فعال اقتصادی در منطقه آزاد قشم نوشت: معافیت‌های مالیاتی مهم‌ترین ابزار تشویقی جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی خصوصا برای سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور می‌باشد؛ فلذا نباید با حذف این مشوق مهم سرمایه‌گذاری، مانع ورود سرمایه به کشور شد.

سلمان خضری، فعال اقتصادی در منطقه آزاد قشم در این یادداشت نوشت: طبق ماده۱۳ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی، فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد ایران از تاریخ بهره‌برداری به مدت ۲۰سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم، معاف خواهند بود. با توجه به این ماده قانونی، نکات ذیل تقدیم می‌گردد: ۱) معافیت‌های مالیاتی مهم‌ترین ابزار تشویقی جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی و […]طبق ماده۱۳ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی، فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد ایران از تاریخ بهره‌برداری به مدت ۲۰سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم، معاف خواهند بود.

با توجه به این ماده قانونی، نکات ذیل تقدیم می‌گردد:

۱) معافیت‌های مالیاتی مهم‌ترین ابزار تشویقی جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی خصوصا برای سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور می‌باشد؛ فلذا نباید با حذف این مشوق مهم سرمایه‌گذاری، مانع ورود سرمایه به کشور شد.

۲) کشور‌های همسایه مانند قطر، عمان، عراق، کویت و… از قوانین مناطق آزاد ایران ازجمله مشوق معافیت‌های مالیاتی الگو گرفته و درحال حاضر یکی از پارامتر‌های ترغیب و جذب سرمایه‌گذاران در این کشورها، معافیت‌های مالیاتی است، که بعضا معافیت‌های آنان به ۵۰ سال یا حتی مادام‌العمر هم می‌رسد.

۳) حذف معافیت‌های مالیاتی، باعث از بین رفتن امنیت سرمایه گذاری و در نهایت موجب خروج سرمایه‌گذاران از مناطق آزاد می‌شود و با عنایت به اینکه غالبا این مناطق در نقاط مرزی واقع شده‌اند، بی‌شک چنین اقداماتی امنیت مرز‌های کشور را به مخاطره می‌اندازد.


بیشتر بخوانید: ابهام در آمار و ارقام اعلامی دبیر شورایعالی مناطق آزاد/ آقای عبدالملکی! کدام سرمایه گذار خارجی به نمایشگاه مشهد آمد؟


۴) درحال حاضر بسیاری از سرمایه‌گذارانی که در مناطق آزاد ایران اقدام به سرمایه‌گذاری نموده‌اند، به استناد همین امتیازات و مشوق‌ها، یعنی معافیت‌های مالیاتی بوده است و با لغو این مزیت‌ها، دیگر دلیلی برای ماندگاری در این مناطق وجود نخواهد داشت.

۵) فعالیت‌های عمده واحد‌های تولیدی و صنعتی که عمدتا صادراتی هم می‌باشند، بر مبنای همین معافیت‌های مالیاتی شکل گرفته است و روا نیست در سال «مهار تورم، رشد تولید» که مورد تاکید مقام معظم رهبری می‌باشد، صحبت از حذف آن نمود؛ چراکه این خیانت به تولید و موجب تعطیلی واحد‌های صنعتی و تولیدی خواهد شد؛ زیرا حذف معافیت‌های مالیاتی موجب فرار سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به مناطق آزاد کشور‌های همسایه ازجمله عمان، امارات، ترکیه، قطر و… خواهد شد.

۶) درحال حاضر در شهرک‌های صنعتی در سرزمین اصلی و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های مستقر در پارک‌های علم و فن‌آوری نیز از معافیت‌های مالیاتی استفاده می‌کنند؛ بنابراین معافیت مالیاتی یک ابزار تشویقی در جهت توسعه سرمایه‌گذاری است که با تدبیر و درایت قانونگذاران، نه تنها برای مناطق آزاد، بلکه برای سایر بخش‌ها نیز تصویب و تجویز شده است.

فلذا با توجه با نکات اساسی فوق، باید به‌دنبال تمدید و افزایش مدت ۲۰ساله معافیت‌های مالیاتی واحد‌های صنعتی، تولیدی و شرکت‌های فعال در مناطق آزاد که دارای مجوز بهره‌برداری و فعالیت اقتصادی هستند، باشیم؛ نه آن‌که با طرح موضوع حذف معافیت‌ها، باعث بی‌انگیزگی و تعطیلی آن‌ها شویم. ضمن آن‌که نمایندگان مجلس شورای اسلامی خصوصا اعضای فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس که در حقیقت کرسی فعالین اقتصادی مناطق آزاد در مجلس شورای اسلامی هستند، می‌بایست در اسرع‌وقت و به فوریت اقدامی در جهت بازگرداندن معافیت مالیات بر ارزش افزوده به سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان این مناطق کنند.

منبع: اخبار مناطق آزاد

ارسال نظر