اقتصاد۲۴- نگاهی به بازار ارز و سکه در دهه اول مرداد ماه نشان میدهد که قیمت دلار که در ابتدای ماه جاری در حول و حوش ۴۸ هزار و ۳۰۰ تا ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش میرسید، در دهمین روز مرداد به پله دوم کانال ۵۰ هزار تومان رسیده است.
در واقع در ۱۰ روز اخیر بازار ارز تهران شاهد رشد تقریبا ۲ هزار تومانی قیمت دلار بوده است. این اتفاق در حالی برای دلار رخ داده که پیش از محرم پیشبینی میشد دلار در بازار رکودی محرم کاهش پیدا کند.
اما دلیل جهش قابل توجه دلار در این ۱۰ روز اخیر چه بوده است؟
از نگاه کارشناسان سیاسی و اقتصادی سوپاپ قیمت دلار به چند دلیل مختلف پریده است. آنچه که در ابتدای مرداد برای دلار دردسرساز شد، انتشار آمار نقدینگی کشور و رکوردزنی پایه پولی بود. با انتشار این خبر تحلیلگران به این نتیجه رسیدند که بازار ارز سوخت کافی دارد تا اگر انتظارات افزایشی شد، به مقاومت حمله کند.
بیشتر بخوانید: پیش بینی قیمت دلار در ۱۰ روز آینده/ در تله ارزی گرفتار شدیم
در ادامه روزهای گرم مرداد سفر میانجیهای عربی از عمان و قطر به ایران نتوانست نرخ دلار را کاهش کند و، چون سوغات عربی کمتر از انتظارات بازار ارز بود قیمت دلار روند صعودی به خود گرفت، در سفر وزیر خارجه عمان به ایران بار دیگر خبر آزادی پولهای ایران در عراق دست به دست شد که خبر سوخته برای بازار ارز بود، بنابر گزارشهای بین المللی بانک قطری قرار بود میزبان پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی باشد، ولی این اتفاق نیفتاد و همین مسئله دلار را افزایشی کرد، در ادامه خبر شکایت ایران از کره جنوبی برای پرداخت بدهی ایران کار را سختتر کرد و امیدها را برای وصول زودتر این بدهی ناامید کرد.
در دهمین روز مرداد هم بازار ارز با شوک جدید روبرو شد. بانکمرکزی رسما اعلام کرد کانون صرافان منحل شد. آن طور که در خبرها آمده بود بانک مرکزی اعلام کرده که «به دلیل تخلفات و انحراف از اهداف، موضوع و وظایف و اختیارات کانون صرافان ایرانیان، موافقتنامه تاسیس این کانون صادره توسط بانک مرکزی، ابطال و انحلال کانون مذکور در دستور کار قرار گرفت.»