تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

اختلاف طبقاتی فعلی در وضعیت بحرانی

عضو اتاق بازرگانی، درباره افزایش فقر در جامعه ایران و علل اقتصادی آن گفت: با توجه به اینکه کشور ما یک کشور تورمی است و هر سال یک سهمی از تورم به اقتصاد تحمیل می‌شود، فاصله بین تورم و افزایش حقوق سفره مردم را کوچک‌تر می‌کند.

اقتصاد۲۴- این مساله باعث می‌شود درآمد‌های بخش‌هایی از جامعه کمتر شود و درآمد‌های دهک متوسط جامعه نیز به طبقه‌های پایین‌دست سقوط کند. این وضعیت قطعا ناشی از یک بیماری اقتصادی است. از پنجاه سال گذشته تاکنون درگیری با تورم ما را به نقطه فعلی رسانده است.

دهک‌های پایین‌تر در افزایش حقوق‌ها نسبت به تورم عقب ماندند. اختلاف طبقاتی گسترده میان دهک‌های مختلف در اثر این تورم باعث یک مشکل جدی شده است.

وی در ادامه درباره راهکار مقابله با اختلاف طبقاتی اشاره کرد: کشور‌هایی که سوسیالیستی محسوب می‌شوند، با بحث مالیات اختلاف طبقاتی را کم کرده‌اند. هرچقدر درآمد دهک وسط جامعه بیشتر باشد یعنی جامعه یک حدتعادل دارد. هرچقدر درآمد‌های متوسط کمتر شود یعنی ثروت در آن کشور به صورت نامتعادل تقسیم می‌شود. کشور‌هایی مثل فرانسه با بحث مالیات کاری کرده‌اند که دهک‌های بالا تا حد ۷۵ درصد مالیات بدهند، اما طبقات فرودست را از مالیات معاف کنند یا به آن‌ها کمکی بشود.


بیشتر بخوانید:دهک‌بندی یارانه تغییر می‌کند


او افزود: با توجه به شناختی که از جامعه وجود دارد باید طبقه فرودست را در پی این شناسایی تقویت کنند. برای اینکه بتوانیم حمایت‌های هدفمندی از مردم داشته باشیم باید یک شبکه اطلاعاتی اقتصادی دقیق داشته باشیم. بهتر است که اطلاعات اقتصادی به شکلی باشد که دولت‌ها طبقه فقیر را بشناسند و با یک برنامه هدفمند مشکل آن‌ها را حل کنند.

عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: یارانه و پول‌پاشی باعث می‌شود که خط فقر را در هر حال داشته باشیم. اختلاف طبقاتی فعلی اگر به وضعیت حاد و بحرانی برسد دیگر به راحتی نمی‌توان آن را درمان کرد و مشکلات امنیتی برای کشور به وجود می‌آورد. باید هرچه سریع‌تر راهکاری را به کار بگیریم که عناصر پایین جامعه را با یارانه هدفمند از وضعیت فعلی خارج کنند.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر