تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

هزینه باورنکردنی که برای اربعین می‌شود

کمتر از یک ماه به اربعین مانده و این روز‌ها خبر‌های فراوانی درخصوص چگونگی انجام راهپیمایی اربعین امسال و ارائه تسهیلات اختصاصی به زائران منتشر می‌شود. خبر‌هایی که برخی از آن‌ها عجیب و واکنش‌برانگیز است.

اقتصاد۲۴- برخی با اشاره به دولتی شدن جریان اربعین از هزینه‌های فراوان آن از خزانه بیت‌المال برای گروهی محدود انتقاد و برخی دیگر از تسهیلات شبهه‌ناک برای انجام یک فریضه مستحب گلایه می‌کنند.

در همین روز‌های اخیر گمرک کشور اعلام کرد که سهمیه کالا‌های اساسی مورد نیاز موکب‌ها در ایام اربعین بیش از ۳۰ هزار و ۵۰۰ تن مواد غذایی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، برنج، روغن خوراکی، سیب‌زمینی، پیاز، آرد، شکر، و قند است که به زودی از داخل کشور به عراق ارسال خواهد شد. همچنین ۸۰۰ هزار لیتر بنزین برای ارائه خدمات بهتر به زائران اربعین به عراق در نظر گرفته شده است. این موضوع از دید بسیاری در کنار ارسال ۴۰۰ تن دارو، بیش از ۸۰ آمبولانس، اینترنت رایگان، اعطای وام ۱۰ میلیون تومانی برای زائران، اختصاص ۲۰۰ هزار دینار به هر مسافر از سوی دولت، با نرخی کمتر از بازار آزاد و نیمه تعطیل شدن دوایر دولتی در برخی از شهر‌ها در ایام اربعین، بریز و بپاش از اموال عمومی ارزیابی شده است.

این واکنش‌ها در روز‌های اخیر با انتشار تصویری از اطلاعیه وزارت کار درباره امتیازات ویژه سفر اربعین برای خانواده‌های این وزارت‌خانه به اوج خود هم رسید.


بیشتر بخوانید:سهمیه کالا‌های اساسی موکب‌ها در اربعین ابلاغ شد+ عکس


عبدالرضا داوری، مشاور سابق محمود احمدی‌نژاد، در توئیتر با انتشار این تصویر نوشت: «به پرسنل وزارت رفاه و سازمان‌هایش، ۳ روز مرخصی تشویقی، ۵ میلیون تومان کمک هزینه و یک میلیون تومان برای هریک از اعضای خانواده، جهت اعزام به راهپیمایی اربعین پرداخت می‌شود».

به گفته او اگر فقط ۲۰ درصد از پرسنل وزارت رفاه به راهپیمایی اربعین بروند، بار مالی آن برای دولت ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود!

این تصویر هر چند مربوط به وزارت کار بود، اما برخی از کاربران فضای مجازی مدعی شدند که سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دیگر هم در این ایام حتی اگر تسهیلات مالی ارائه ندهند، موظفند تا مرخصی‌های بی‌حساب و کتابی ارائه کنند. بسیاری تقبل این بار مالی از سوی دولت با رضایت و فراغ بال را با شیوه رفع کمبود‌ها و تنگنا‌ها و رنج مردمان در مناطق محروم کشور مثل سیستان و بلوچستان مقایسه کرده و این رفتار دوگانه دولت در ارائه تسهیلات به شهروندان ایرانی را تفرقه‌افکن و سبب تشدید هر چه بیشتر نارضایتی مردم به خصوص در مناطق محروم کشور دانستند.

اختصاص ۲۰۰ هزار دینار به هر مسافر

هرچند رسانه‌های دولتی سال‌ها در خصوص مقبولیت ایران در نزد مردم عراق و پذیرش اسکناس ایران از سوی عراقی‌ها داد سخن می‌دادند، اما چند سالی است که ایرانی‌ها برای تردد در عراق بدون دلار یا دینار مقبولیتی برای مردم کشور همسایه ندارند. در چند سال اخیر اختصاص دلار و یورو به زائران؛ بسیاری از اصولگرایان تند و تیز مخالف غرب را به گلایه وامی‌داشت. آن‌ها از این موضوع انتقاد داشتند که جمهوری اسلامی که پرچم از رسمیت انداختن ارز آمریکایی را برافراشته، چرا به زائران اربعین دلار می‌دهد. به همین دلیل امسال برای جلوگیری از جریحه‌دار شدن احساسات این گروه، دولت انقلابی تصمیم بر ارائه دینار به زائران گرفت.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی گفت که از امسال به جای یورو و دلار، به زائران اربعین ۲۰۰ هزار دینار پرداخت خواهد شد.

منبع: برترین ها
ارسال نظر