اقتصاد۲۴ –یک هفته بعد از تصمیم جنجال برانگیز مجلس مبنی بر بررسی لایحه عفاف و حجاب در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی و ارجاع آن به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، ساعاتی پیش سخنگوی این کمیسیون «پایان رسیدگی به این لایحه در کمیسیون حقوقی مجلس» را اعلام کرد. بنا بر گفته غضنفرآبادی این لایحه در انتظار قرار گرفتن در دستور کار صحن است.
طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، قوانینی که این گونه به تصویب میرسند، آزمایشی هستند و مدت زمان اجرای آنها تا سقف ۵ سال است. بر همین اساس مصوبه کمیسیون قضایی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی تنها برای رأیگیری در باره مدت زمان اجرای آزمایشی این مصوبه در صحن مجلس به رای گذاشته میشود و پس از آن به شورای نگهبان برای اعلام نظر ارسال خواهد شد.
در همین راستا، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: در آئین نامه مقرر نیست که کمیسیونی که یک لایحه را مطابق اصل ۸۵ بررسی کرده، بخواهد نظر دولت یا قوه قضاییه را بگیرد، ولی معمولا در تهیه این نوع گزارشها و آماده کردن قانونی که میخواهند تصویب بکنند، نظرات دستگاههای ذیربط را هم میگیرند. برهمین اساس پیش بینی میکنم، چون لایحه از طرف قوه قضاییه آمده است، نظر قوه قضاییه را هم درباره این لایحه بگیرند تا در مسیر اجرای آن همراهی این قوه را داشته باشند.
دولت میتواند لایحه نهایی شده حجاب را پس بگیرد اگر...
وی گفت: اگر دولت یا قوه قضاییه به آنچه که در این لایحه نهایی شده، معترض باشند، میتوانند لایحه را پس بگیرند و اجرای آن متوقف میشود.
نوری قزلجه که از مخالفین اصل هشتادوپنجی شدن این لایحه است، در پاسخ به این که ممکن است مجلس به دنبال محکم کاری برای اجرای قطعی این لایحه باشد، اظهار داشت: بله، اعضای این کمیسیون قبل از اینکه گزارش را به صورت نهایی منتشر کنند و برای مدت زمان آزمایشی آن را به صحن برای رای گیری بیاورند حتما نظر دولت و قوه قضاییه را هم خواهند گرفت.
این نماینده مجلس، در مورد آماده شدن این لایحه جهت تصویب گفت: کمیسیونی که بر روی این لایحه کار کرده بود کمیسیون قضایی بود و برای بررسی اصل هشتادوپنجی هم به همان کمیسیون ارجاع داده شده بود، بنابراین ذهنیت آمادهای نسبت به این لایحه دارند و مشخص بود که سریع برای تایید زمان اجرای آزمایشی به صحن بیاید و تبدیل به قانون شود.
وی گفت: در واقع بررسی این لایحه در قالب اصل ۸۵ زمان زیادی از آنها نگرفت، چون قبلا خودشان این لایحه را به شکل فعلی رسانده بودند و فقط فرصتی برای فرار کردن از بررسی علنی آن در صحن مجلس و جلوگیری از طرح برخی پیشنهادات نمایندگان مجلس بود. بازگشت آن به صحن هم برای این است که درباره مدت زمان اجرای آزمایشی آن تصمیم گیری شود.
نوری قزلجه ادامه داد: امیدواریم نکات منفی و مسئله دار در روند بررسی اصلاح شده باشد در غیراینصورت قانون نافعی برای مردم و جامعه نخواهد بود.
این نماینده مخالف لایحه حجاب و عفاف در پاسخ به اینکه به نظر شما نمایندگان با چند سال آزمایشی بودن اجرای این قانون موافقت خواهند کرد، گفت: من معتقدم هر چه سال اجرای این قانون کمتر باشد بهتر است، چون به هرحال آنطور که پیش بینی میشود این طرح خیلی نکات خوبی نخواهد داشت. معتقدم نه تنها ۳ سال که حتی اجرای ۳ ماهه این قانون در کشور مشکل ایجاد خواهد کرد.
نوری قزلجه در تشریح برخی مواد چالش برانگیز این لایحه گفت: این لایحه در حوزههای مختلف خصوصا حوزه قضایی اشکالات مبنایی داشت مثلا در مواردی یک فرد بخاطر خلاف قانون عمل کردن دوبار مجازات میشود یا یک فرد بخاطر جرم فردی دیگر مجازات میشود و ...
وی تاکید کرد: اینها اشکالات بزرگی است و هزینههای هنگفتی برای کسب و کارها و بخشهای غیر دولتی ایجاد میکند. یا در بحث دوربین ها، تبادل اطلاعات، فضای دانشجویی و .. موادی در این لایحه آمده است که منفی هستند، ولی فعلا نمیخواهم درباره آنها با جزئیات صحبت کنم. معتقدم در مجموع این لایحه به پوشش عفیفانه و حجاب در جامعه نه تنها کمک نکرده بلکه لطمه خواهد زد.