اقتصاد۲۴ –پول اغلب موضوعی است که ما نمیدانیم چگونه با بچه هایمان در مورد آن صحبت کنیم، حداقل نه به روش صحیح. بسیاری از بچهها بعد از دبیرستان با دانش کمی در مورد نحوه پسانداز و مدیریت پول خود به دورهی دانشگاه یا مشاغل میرسند. بدهی دانشگاه در حال حاضر بیشتر از همیشه است، اما بچهها هیچ سرنخی برای پرداخت آن ندارند. این بهانه که پول ممکن است یک عامل استرس زا باشد، به این معنی نیست که نباید با فرزندان خود در مورد پول و وضعیت اقتصادی صحبت کنید.
خوشبختانه، شما میتوانید همین الان شروع به ایجاد عادات خوب اقتصادی در کودک خود کنید. بچهها در مورد پول از چیزهایی که در والدین خود مشاهده میکنند، یاد میگیرند، چه شما در مورد پول با آنها صحبت کنید یا نه. به همین دلیل، مهم است که هم با فرزندانتان در مورد پول صحبت کنید و هم از عادات خوب پولی الگو برداری کنید.
در اینجا چند نکته وجود دارد که چگونه میتوانید مکالمهای با موضوع «پول» با فرزندتان داشته باشید و چگونه آنها را به گونهای هدایت کنید که باعث شود او احساس کند که روزی پول خود را مدیریت، مدیریت، پس انداز و خرج میکند.
در مورد پول صحبت کنید، اما از آن شکایت نکنید
اولین قانون در مورد صحبت کردن با فرزندانتان در مورد پول این است که: با آنها در مورد پول صحبت کنید.
وقتی والدین موضوع پول را مخفی نگه میدارند یا آن را برای فرزندان خود مطرح نمیکنند، آنها را گیج میکند. آنها میدانند پول مهم است، اما اگر والدینشان هرگز درباره چرایی اهمیت، نحوه مدیریت آن و نحوه خرج کردن آن با آنها صحبت نکنند، ممکن است فکر کنند درک پول مهم نیست. سپس، زمانی که یک روز پول آنها مدیریت نشده و دخلشان به خرجشان نمیخورد، بیشتر از قبل احساس سردرگمی میکنند.
از سوی دیگر، اگر بیش از حد در مورد پول در اطراف فرزندان خود صحبت کنید، این میتواند باعث اضطراب آنها شود. اگر محدودیت مالی دارید و دائماً در مورد چیزهایی که میتوانید و نمیتوانید بپردازید صحبت میکنید یا در مورد آن با همسرتان بحث میکنید، فرزندتان در مورد موضوع «پول» احساس فشار و ترس میکند. او میتواند نگرش مضطرب نسبت به آن داشته باشد و احساس مسئولیت کند (پول خانواده) که مال او نیست.
در مورد پول با فرزندتان به روشی معقول و سالم صحبت کنید و مکالمات استرس زا را برای بعد از خواب او نگه دارید.
اول قناعت را آموزش دهید
بچهها از آنچه شما انجام میدهید بیشتر یاد میگیرند نه از آنچه میگویید. آنها هر چیزی را که میبینند جذب میکنند و اگر ببینند که شما ناراضی هستید و پول خرج میکنید و مجبور نیستید فقط با دیگران همگام باشید، این چیزی است که آنها در مورد پول یاد میگیرند.
«آنچه را که میخواهید در هر زمان باید بدست آورید» و همانطور که میدانید، این به زندگی رضایت بخشی برای فرزند شما منجر نمیشود و میتواند در نهایت باعث نارضایتی فرزندتان شود.
اگر میخواهید به بچه هایتان مسائل مالی را بیاموزید، ابتدا باید «رضایت و قناعت» را به آنها بیاموزید. شما این کار را با مدل سازی آن به بهترین شکل انجام میدهید (آنها از شما الگو برمیدارند). از اینکه میخواهید مثل فلان شوید صحبت نکنید. دست از شکایت در مورد چیزهایی که ندارید بردارید. اگر با این حس زندگی میکنید که زندگی دیگران را میخواهید، آن را به فرزندان خود منتقل خواهید کرد. نارضایتی، والدین ناراضی، نارضایتی بچههای ناراضی را افزایش میدهند. در عوض، به فرزندتان بیاموزید که چگونه از طریق تمرین شکرگزاری دربارهی چیزهای کوچک و بزرگ، راضی باشد.
اجازه دهید فرزندتان شغل پیدا کند
خیلی از افراد از نوجوانی شروع به کار کرده و در تمام عمر به کار ادامه میدهند. برخی از والدین میترسند که اجازه دهند فرزندشان در حالی که هنوز در دبیرستان است شغلی داشته باشد. شما نگران هستید که در کلاسهای او تداخل ایجاد کند یا مانع از تمرکز او بر روی چیزی شود که باید روی آن تمرکز کند؛ اما داشتن شغل راهی عالی برای یادگیری مدیریت پول است.
وقتی فرزند شما در حال کسب درآمد است، این تجربه یادگیری عملی است که به او یاد میدهد چگونه پول خود را مدیریت، پس انداز و خرج کند. اگر کار نکند نمیتواند این را یاد بگیرد و اگر اولین شغل خود را تا پس از تحصیل پیدا نکند، میتواند با اولین دستمزد، منحنی یادگیری بسیار نزولی داشته باشد.
به فرزندتان اجازه دهید در روزهای آخر هفته یا شاید چند ساعت بعد از مدرسه کار کند. آن را بخشی از تحصیلات او در نظر بگیرید. به ما اعتماد کنید، اینجاست که او برخی از با ارزشترین درسهای خود را خواهد آموخت.
مدیریت پول در بزرگسالی سخت است، اما فقط به این دلیل که سخت است به این معنا نیست که موضوعی است که نباید با بچه هایتان در مورد آن صحبت کنید. در واقع، از آنجایی که موضوعی دشوار است، دلیلی محکم به شما میدهد که با بچههایتان در مورد آن صحبت کنید و به بهترین شکلی که میتوانید به آنها بیاموزید که چگونه با پول برخورد کنند، با آن کنار بیایند و با آن رفتار کنند تا خودشان آماده باشند.
منبع: سلامت نیوز