تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۲

قیمت شاسی‌بلند‌های محبوب ایرانی‌ها در بازار خودرو

تیگو ۸ پرو مکس گران‌ترین شاسی‌بلند مونتاژی است که امسال وارد بازار شده. مدیران‌خودرو خرداد امسال تیگو ۸ پرو مکس را با قیمت دو میلیون و ۳۷۹ میلیون تومان از طریق سامانه یکپارچه به‌فروش رساند و در بازار آزاد قیمت تیگو ۸ پرو مکس به مرز دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است.


اقتصاد۲۴-  به‌جز تیگو ۸ پرو مکس مدیران‌خودرو، در یکی، دو سال گذشته آرین‌پارس موتور، بهمن‌موتور، فردا‌موتور و کرمان‌خودرو شاسی‌بلند‌هایی مثل لاماری‌ایما، جک S ۵ جدید، فیدلیتی، کی‌ام‌سی K ۷، فردا SX ۵ و فردا T ۵ را به بازار تزریق کردند.

شماره یک| لاماری‌ایما

لاماری‌ایما توسط شرکت آرین‌پارس‌موتور مونتاژ می‌شود. شرکتی که تا قبل از ماجرای ممنوعیت واردات خودرو در دهه ۹۰ محصولات میتسوبیشی و DS را به کشور می‌آورد و حالا به‌جمع مونتاژکاران پیوسته است. عرضه لاماری‌ایما به بازار از ۱۴۰۱ در دستور کار آرین‌پارس موتور قرار گرفت و الان قیمت لاماری‌ایما در کارخانه به یک میلیارد و ۵۵۶ میلیون رسیده است. رقمی که تقریبا ۴۶۲ میلیون تومان بیشتر از اردیبهشت پارسال است و نشان می‌دهد در این مدت که تقریبا ۱۵ ماه از اولین پیش‌فروش رسمی لاماری‌ایما می‌گذرد، تقریبا ۴۲ درصد به قیمت لاماری‌ایما در کارخانه اضافه شده است. در بازار آزاد همین محصول را به‌اسم لاماری‌ایما مدل ۱۴۰۲ حدود یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان خریدوفروش می‌کنند.

شماره دو| فیدلیتی

فیدلیتی در دو تیپ پنج‌نفره و هفت‌نفره راهی بازار شده است. البته از نظر فنی فرقی باهم ندارند، اما مدل‌های هفت‌نفره را بهمن‌موتور در کارخانه ۲۵ میلیون گران‌تر می‌فروشد. قیمت فیدلیتی هفت‌نفره در کارخانه یک میلیارد و ۱۴۸ میلیون تومان است و خرید فیدلیتی پنج‌نفره یک میلیارد و ۱۲۳ میلیون تومان خرج برمی‌دارد. در بازار آزاد قیمت فیدلیتی پنج نفره به یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومان رسیده و فروشنده‌های فیدلیتی هفت‌نفره رقمی نزدیک یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان را به خریداران پیشنهاد می‌دهند. از نظر فنی بدنیست بدانید موتور فیدلیتی همان موتوری است که در این سال‌ها روی محصولات چری‌آریزو و چری تیگو تست شده. از طرفی خود مسئولان بهمن‌موتور داخلی‌سازی فیدلیتی را حدود ۲۰ درصد اعلام کردند، اما قرار بوده طبق برنامه‌ریزی این میزان در سال‌های بعدی به ۶۰ درصد برسد.


بیشتر بخوانید: چرا بازار خودرو کساد شد؟


شماره سه | کی‌ام‌سی K ۷

کی‌ام‌سی K ۷ همان محصولی است که در چین به‌اسم جک X ۷ به‌فروش می‌رسد. با این تفاوت که کرمان‌موتور آن را بدون آپشن‌هایی مثل رادار تغییرلاین، رادار نقطه کور و رادار تصادف از اواسط ۱۴۰۰ به بازار ایران عرضه کرده است. درعوض صندوق برقی هوشمند، سردکن صندلی‌های جلو، ماساژور راننده و سیستم پخش اینفینیتی به فهرست امکانات رفاهی کی‌ام‌سی K ۷ اضافه شده است. در نگاه اول جلوپنجره بزرگی که کی‌ام‌سی K ۷ دارد جلب توجه می‌کند و پشت خودرو دوتا چراغ‌هایی که به یکدیگر متصل شدند، دیده می‌شود. قیمت کی‌ام‌سی K ۷ در نمایندگی‌های کرمان‌موتور به حدود یک میلیارد و ۶۰۲ میلیون رسیده، اما خرید کی‌ام‌سی K ۷ در بازار آزاد نزدیک ۱۶۷ میلیون بیشتر آب می‌خورد.

شماره چهار | جک S ۵ جدید

جک S ۵ جدید از اواسط ۱۴۰۰ پا به بازار گذاشت. فیس‌لیفت جک S ۵ نسخه‌های قبلی است و با اینکه نسبت آن‌ها حجم موتورش از دو به ۱.۵ لیتر تبدیل شده، اما از نظر فنی پیشرفت تا حدودی پیشرفت داشته و با آپشن‌های بیشتری مثل کروز کنترل و چراغ‌های مخصوص روز فروخته می‌شود. همین پیشرانه جدید علاوه بر اینکه باعث بهبود شتاب خودرو شده، در مصرف سوخت و کاهش آلایندگی هم اثر خودش را نشان می‌دهد. قیمت جک S ۵ جدید در کارخانه یک میلیارد و ۲۴۶ میلیون تومان است و در بازار آزاد جک S ۵ جدید را یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان می‌فروشند.

شماره پنج | فردا SX ۵

فردا SX ۵ ذاتا همان خودرویی است که دانگ‌فنگ آن را در چین به‌اسم X ۵ می‌فروشد. در دسته کراس‌اور‌های جمع‌و‌جور قرار می‌گیرد و فقط هزار و ۳۲۰ کیلو وزن دارد. برخلاف اغلب کراس‌اور‌های موجود در ایران در طراحی SX ۵ خبری از پیشرانه توربوشارژ نیست و خودروسازی فردا آن را با همان موتور تنفس طبیعی به ایران آوده است. جالب اینکه در سال ۱۴۰۱ خودروسازی فردا نسخه ارتقایافته فردا SX ۵ را با همان شرایط فنی به خط تولید برد و فقط آپشن‌هایی مثل مانیتور لمسی جدید، سیستم عامل اندروید برای مانیتور و وای‌فای داخلی را به آن اضافه کرد.

شماره شش | فردا T ۵

فردا T ۵ بعد SX ۵ دومین شاسی‌بلندی است که توسط خودروسازی فردا در این سال‌ها به بازار اضافه شده است. بااینکه از SX ۵ بزرگتر است، اما همچنان در دسته کراس‌اور‌ها قرار می‌گیرد و وزنش به هزار و ۵۷۵ کیلو می‌رسد. در بازار چین فردا T ۵ با موتور‌های ۱.۶ و ۱.۸ لیتری به‌فروش می‌رسد، اما فرداموتور از همان پیشرانه ۴ J ۱۵ T به‌عنوان قبل تپنده فردا T ۵ استفاده کرده که ۱.۵ لیتر حجم دارد. در بازار آزاد قیمت فردا T ۵ به یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان رسیده، اما در کارخانه تقریبا ۲۰۰ میلیون کمتر فروخته می‌شود.

شماره هفت | تیگو ۸ پرو مکس

قیمت تیگو هشت پرو مکس در کارخانه دو میلیارد و ۳۷۹ میلیون تومان است. از این حیث نسبت به همه شاسی‌بلند‌ها و خودرو‌های مونتاژی گران‌تر فروخته می‌شود و در بازار آزاد همین رقم دو میلیارد و ۳۷۹ میلیون تومانی، حدود ۱۳ درصد افزایش پیدا می‌کند و به دو میلیون و ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد. از حیث فنی بخشی از فعالان بازار خودرو تیگو ۸ پرو مکس را قدرتمندترین مونتاژی بازار می‌دانند که پیشرانه دو لیتری آن می‌تواند ۳۹۰ نیوتن‌متر گشتاور خروجی و ۲۵۴ اسب‌بخار قدرت تولید کند. بزرگ‌تر شدن جلوپنجره، استفاده از سپر جدید و طراحی جدید چراغ‌ها جزو مهمترین تغییر‌هایی که تیگو هشت پرو مکس درمقایسه با تیگو ۸ پرو تجربه می‌کند.

جدید‌ترین شاسی‌بلند‌های چینی در بازار خودرو

مدل

قیمت کارخانه

قیمت بازار

لاماری‌ایما

یک میلیارد و 556 میلیون

یک میلیارد و 750 میلیون تومان

فیدلیتی

یک میلیارد و 123 میلیون و 500 هزار تومان

یک میلیارد و 540 میلیون تومان

دیگنیتی

یک میلیارد و 249 میلیون و 600 هزار تومان

یک میلیارد و 660 میلیون تومان

تیگو 8 پرو مکس اکسلنت

دو میلیارد و 379 میلیون تومان

دو میلیارد و 700 میلیون تومان

کی‌ام‌سی K7

یک میلیارد و 602 میلیون و 590 هزار تومان

یک میلیارد و 770 میلیون تومان

جک S5 جدید

یک میلیارد و 246 میلیون و 890 هزار تومان

یک میلیارد و 350 میلیون تومان

فردا SX5

یک میلیارد و 149 میلیون

یک میلیارد و 280 میلیون تومان

فردا T5

یک میلیارد و 306 میلیون

یک میلیارد و 530 میلیون تومان

 
منبع: فرارو
ارسال نظر