تاریخ انتشار: ۰۲:۰۹ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲

تله‌ای شیرینی برای تن‌درستی

اولویت دادن به یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم سلامت و سرزندگی کلی را ارتقا می‌دهد.

اقتصاد۲۴- شکر، اگرچه در کام شیرین است، اما در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند برای سلامت شما تلخ باشد. فراتر از طعم فریبنده آن، بیایید اثر‌های مضر مصرف بیش از حد شکر بر سلامت را بررسی کنیم:

افزایش وزن

مصرف بیش از حد قند کالری اضافی تولید می‌کند و منجر به افزایش وزن و چاقی می‌شود.

دیابت نوع ۲

مصرف زیاد قند می‌تواند منجر به مقاومت به انسولین شود که پیش‌ساز دیابت نوع ۲ است.

سلامت قلب

قند زیاد با افزایش تری گلیسرید و کاهش کلسترول HDL، خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

اضافه بار کبد

قند اضافی به چربی تبدیل می‌شود، کبد را اضافه‌بار می‌کند و به طور بالقوه باعث بیماری کبد چرب می‌شود.

پوسیدگی دندان

شکر باکتری‌های مضر دهان را تغذیه می‌کند که منجر به پوسیدگی و بدتر شدن سلامت دهان می‌شود.

التهاب

مصرف زیاد قند باعث التهاب می‌شود که با بیماری‌های مزمن مختلف مرتبط است.

سندرم متابولیک

مصرف بیش از حد قند با سندرم متابولیک و مجموعه‌ای از مسائل سلامت مرتبط است.

افزایش هوس

شکر می‌تواند هورمون‌های تنظیم‌کننده اشتها را مختل کند و منجر به افزایش هوس و پرخوری شود.

مشکلات پوستی

مصرف شکر می‌تواند آکنه را تشدید کند و به دلیل تجزیه کلاژن منجر به پیری زودرس شود.

تاثیر شناختی

رژیم‌های غذایی با قند بالا با اختلال در عملکرد شناختی و خطر بالاتر زوال عقل مرتبط است.

نوسانات خلقی

افزایش قند خون ناشی از قند می‌تواند موجب نوسانات خلقی و تحریک‌پذیری شود.

افت انرژی

سقوط بدنام قند به دنبال مصرف شکر رخ می‌دهد و شما را خسته می‌کند.

عدم تعادل روده

قند بیش از حد می‌تواند باکتری‌های روده را مختل کند و بر هضم و سلامت کلی تاثیر بگذارد.

ماهیت اعتیادآور

شکر می‌تواند مسیر‌های پاداش را در مغز تحریک کند و منجر به اعتیاد به قند شود.

عدم تعادل هورمونی

مصرف قند ممکن است سطح هورمون‌ها را مختل کند و بر چرخه قاعدگی و باروری تاثیر بگذارد.

خطر ابتلا به سرطان

رژیم‌های غذایی با قند بالا با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان سینه و روده بزرگ مرتبط است.


بیشتر بخوانید: ضرر گیاهخواری و رژیم وگان برای سلامتی انسان


سلامت استخوان‌ها

مصرف بیش از حد قند می‌تواند مانع جذب کلسیم شود و به طور بالقوه استخوان‌ها را ضعیف کند.

سرکوب سیستم ایمنی

قند می‌تواند پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونت‌ها را تضعیف کند.

تسریع پیری

شکر باعث افزایش گلیکوزیشن می‌شود، فرایندی که با آسیب رساندن به پروتئین‌ها در بدن، پیری را تسریع می‌کند.

کاهش مواد مغذی

رژیم‌های غذایی سرشار از قند اغلب فاقد مواد مغذی ضروری هستند که منجر به کمبود مواد مغذی می‌شود.

کاهش مصرف قند افزوده گامی حیاتی در جهت محافظت از سلامت بدن است. خواندن برچسب‌های مواد غذایی، انتخاب غذا‌های کامل و انتخاب شیرین‌کننده‌های طبیعی در حد اعتدال می‌تواند به شما کمک کند از دام شکر رهایی پیدا کنید. اولویت دادن به یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم سلامت و سرزندگی کلی را ارتقا می‌دهد.

منبع: اعتمادآنلاین
ارسال نظر