تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲
فریدون عباسی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

خبرنگاران مسبب شایعات بنزینی در کشور هستند!/ اول اصلاح نظام حقوق و دستمزد، بعد افزایش قیمت بنزین

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: اگر قرار باشد قیمت بنزین افزایش یابد، وزیر نفت و وزیر اقتصاد باید رسماً این موضوع را اعلام کنند و اساساً این وزرا مسئول هستند. ضمن اینکه کسی هم نگفته که قرار است بنزین گران شود و اصلاً در بودجه این موضوع دیده نشده است.

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: علیرغم تاکیدات چندباره وزیر نفت و نمایندگان مجلس در خصوص عدم‌گرانی بنزین در سال جاری، همچنان نگرانی از تورم در این بخش ادامه دارد و صف‌های طولانی بنزین در سراسر کشور، گویای این دغدغه مردم است.

در همین رابطه، فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: حرف‌ها درباره گرانی بنزین، همه مربوط می‌شود به خبرنگاران رسانه‌های مختلف و این شایعات توسط رسانه‌ای‌ها پخش می‌شود. یعنی ما اصلاً هیچ شواهدی دال بر گرانی بنزین نداریم و نه از دولتی‌ها این موضوع را می‌شنویم و نه از مجلسی‌ها و نه در جامعه این خبر‌ها است. از این‌رو، فقط خبرنگاران از این حرف‌ها می‌زنند.

وی افزود: در چند هفته گذشته، بیش از ۱۰ خبرنگار با من تماس گرفته‌اند و می‌گویند شایع شده که بنزین افزایش قیمت دارد. من می‌پرسم چه شخصی شایعه کرده است، اما آن‌ها جوابی ندارند. یعنی خودشان پخش‌کننده شایعات هستند و از ۱۰ تماس، هشت نفر خانم بودند و به نوعی می‌خواهند چیزی از بین کلمات نماینده یا مسئول بیرون بکشند و بروند روی آن مانور بدهند و تیتر و جنجال کنند. این افراد بیشتر دنبال جنجال رسانه‌ای هستند. به باور من، جریانی وجود دارد که رسانه‌ها را هدایت می‌کند.


بیشتر بخوانید: مقدمه چینی برای افزایش قیمت بنزین در آینده نزدیک!


عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: شلوغی پمپ بنزین‌ها مقوله دیگری است. بعضی رسانه‌ها می‌خواهند آتشی به پا کنند، چون با خودم تماس گرفته‌اند این را می‌گویم، ولی ما تکذیب می‌کنیم. اگر قرار باشد قیمت بنزین افزایش یابد، وزیر نفت و وزیر اقتصاد باید رسماً این موضوع را اعلام کنند و اساساً این وزرا مسئول هستند. ضمن اینکه، کسی هم نگفته که قرار است بنزین گران شود و اصلاً در بودجه این موضوع دیده نشده است. اگر قرار باشد قیمت بنزین تغییر کند باید در لایحه‌ای که دولت امسال در آذرماه به مجلس می‌دهد، موضوع آورده شود.

ترافیک در پمپ بنزین‌ها، هیچ ربطی به احتمال گرانی بنزین ندارد

عباسی اظهار داشت: ترافیک در پمپ بنزین‌ها، هیچ ربطی به احتمال گرانی بنزین ندارد و مربوط به این است که وزیر بهداشت برای گرما، تعطیلی می‌گیرد و این اصلاً کار درستی نبود. هر تعطیلاتی که بین‌التعطیلی باشد، باعث می‌شود که خیلی از تهرانی‌ها راهی شمال بشوند. از طرفی، افزایش مصرف بنزین به دلایل مختلف است؛ مثلاً خودرو زیاد شده است و یا خودرو‌های فرسوده از سیستم خارج نشده‌اند و خودرو‌های جدید، مصرف‌شان بالاست. این موارد در تابستان و گرما قبل از شروع مدرسه‌ها خودش را نشان می‌دهد.

وی در ادامه افزود: هواپیما و قطار کم شده است و برخی لوکوموتیو‌ها خوابیده است. بلیت‌ها نیز گران شده‌اند و بعضی بلیت‌ها سه تا پنج میلیون به فروش می‌رسد؛ یعنی نه به صورت قیمت‌های مصوب. پس مردم به سفر با ماشین شخصی رو می‌آورند، چون می‌خواهند از فرصت تابستان استفاده کنند و یک‌باره مصرف کشور به ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین در روز رسیده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: اگر از فصل گرما عبور کنیم، چالش صف‌های طولانی پمپ بنزین‌ها کمرنگ‌تر خواهد شد. مثلاً پلیس راهنمایی رانندگی یک تجربه‌ای دارد و اتوبان‌ها را تبدیل به پارکینگ می‌کند. یعنی اتوبان را می‌بندد و یک مسیر به اندازه یک ماشین باز می‌کند و بزرگراه تبدیل به پارکینگ می‌شود. کاری که در پمپ بنزین‌ها کردند هم تقریباً همین‌طور است، یعنی کارت‌های بنزین را جمع کردند و سهمیه‌ها را از ۶۰ لیتر به ۴۰ لیتر رساندند؛ صرفاً به خاطر اینکه تاخیری در مصرف ایجاد کنند. خوشبختانه با این کار، مسئولان هم توانستند بنزین برسانند و هم کسری تولید را جبران کنند، چون ما ذخایر استراتژیک و راهبردی داریم که آن‌ها را نباید خالی کنیم و برای اضطرار هستند؛ مثلاً برای وقتی که پالایشگاهی از مدار خارج شود.

عباسی تصریح کرد: تمام سوخت کشور در جنوب تولید می‌شود و نقاط اصلی مصرف ما در شمال است، چون بیشترین جمعیت یا در شمال کشور است و یا شرق، از این‌رو حرکت به سمت مشهد در تابستان زیاد است. حال باید پرسید آیا خطوط لوله ما اجازه می‌دهد که این‌قدر سوخت جابجا شود؟ چه بنزین و چه گازوئیل. آیا این مقدار ناوگان حمل و نقل نفت‌کش زمینی داریم که بتوانند به موقع، انرژی را جابجا کنند؟ نه اینطور نیست. پالایشگاه‌ها در مناطقی هستند که معمولاً مصرف آنجا را هم جواب نمی‌دهند و باید بنزین را از آبادان یا بندرعباس آورد. این حمل و نقل برای مملکت مسئله است و ما تعداد زیادی تانکر نداریم که بخواهند یک‌دفعه سوخت را برسانند. این موضوعات است که کمبود بنزین و صف در جایگاه‌ها را به صورت موقتی ایجاد می‌کند، وگرنه اگر قرار باشد قیمت بنزین افزایش پیدا کند، حتماً به مردم گفته می‌شود و باید مقدماتش فراهم شود تا مثل سال ۹۸، شاهد آن اتفاقات تلخ نباشیم.

احتمال افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۳؟

وی در پاسخ به اینکه آیا نشانه‌هایی وجود دارد که قیمت بنزین در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کند؟ گفت: هنوز هیچ بحثی نیست. دولت خادم مردم است و باید نگاه کند و ببیند مردم اصلاً کشش این فشار‌ها را دارند. هرچند به باور من، اول باید نظام حقوق و دستمزد کشور درست شود و سپس راجع به افزایش قیمت بنزین صحبت کرد.

ارسال نظر