تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
بهمن آرمان در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

از کسانی که عضویت در بریکس را فتح‌الفتوح می‌دانند نمی‌توان توقع کارآمدی داشت/ اقتصاد ایران به ورطه ورشکستگی افتاده است

بهمن آرمان گفت: وقتی کسانی که در سطح بالای مدیریتی قرار دارند، عضویت کشور در بریکس را فتح الفتوح خود می دانند و از رفع مشکلات خبر می دهند، معلوم است که نمی توانیم از این مدیران توقع کارآمدی و حل مسائل را داشته باشیم.

اقتصاد ۲۴، سعید شمس: «جمهوری اسلامی ایران عضو بریکس شد.» این خبری بود که دوم اردیبهشت ماه جاری منتشر شد و گروهی که در دولت سیزدهم زمام امور دست شان است، با هیجان خاصی به این رویداد می‌پرداختند و خبر از رفع مشکلات اقتصادی و البته محدودیت‌های حضوری جدی در تجارت جهانی دادند، اما واقعیت چیزی نیست که با فعالیت‌های تبلیغی این چند روز همخوان و هم‌رای باشد. در واقع بریکس نام گروهی از کشور‌ها به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است و انتظار معجزه عضویت در آن برای اقتصاد ایران دور از واقعیت است.

در همین رابطه بهمن آرمان، تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در این باره اظهار داشت: اینکه ایران عضو رسمی گروه بریکس شده است و از این به بعد می‌تواند با کشور‌های برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی همکاری‌هایی جدی داشته باشد، فی‌نفسه باید اتفاقی موثر قلمداد شود. به هرحال هر نوع همکاری با دیگر کشور‌ها برای خروج از رکود اقتصادی لازم است و می‌تواند در ترمیم فضای کدر اقتصادی سهم داشته باشد.

آرمان در ادامه با اشاره به تهدید‌های اقتصادی‌ای که اقتصاد ایران را به ورطه ورشکستگی کشانده است، گفت: آن‌هایی که این روز‌ها عضویت در بریکس را با آب و تاب زیادی تعریف می‌کنند، باید بدانند تا زمانی که کشور ما به این تشخیص نرسد که باید با جهان سیاستی تعاملی داشته باشد، عضویت در بریکس یا هر گروه اقتصادی بین المللی فقط تا حدی می‌تواند کارگشا باشد، چرا که برای معامله با همین کشور‌هایی که در عضویت بریکس قرار دارند، بازهم احتیاج داریم تا از طریق سیستم بانک جهانی کار‌ها را پیش ببریم که با خودداری ما از ملحق شدن به اف‌ ای تی اف، عملا این امکان فراهم نیست، یعنی تا زمانی که به این معاهده نپیوندیم، نمی‌توانیم ارز را به طور قانونی انتقال بدهیم و به همین دلیل مشکلاتمان حتی بعد از عضویت در بریکس پابرجا خواهد ماند.


بیشتر بخوانید: نجات اقتصاد ایران در گرو همکاری با کشورهای صاحب اقتصاد است نه آفریقایی/ تلاش برای تعامل با کنیا، اوگاندا و زیمبابوه نشان از عدم شناخت دولت از مناسبات دیپلماسی است


وی افزود: قانونی نانوشته در امر تجارت بین المللی رای به این می‌دهد که «تعامل با کشور‌هایی که ابر قدرت اقتصادی به شمار می‌روند، لازم است.» که باید اذعان کنیم، ایران از این موقعیت ضروری بی بهره است. در واقع به واسطه حل نشدن مسئله هسته ای، ایران با کشور‌هایی نظیر آمریکا، آلمان، فرانسه و حتی به نوعی ژاپن و کره جنوبی هم نمی‌تواند در شرایط منطقی وارد فضای داد و ستد تجاری شود؛ این یعنی اینکه اگر برجام احیا نشود که ظاهراً احیا نشدنی هم به نظر می‌رسد، اقتصاد در ایران محکوم به این خواهد بود که با انواع و اقسام تهدیدها و در نتیجه تحریم‌ها کنار بیاید که این به طور کاملاً ملموسی به معنی کورتر شدن گره‌های اقتصادی و در نتیجه بدتر شدن وضعیت زندگی دهک‌های مختلف جامعه است.

این کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: اینکه مردم تا به این حد گرفتار شده اند و اینکه روز به روز تعداد فقیران ایران بیشتر می‌شود، مستقیماً به سوءمدیریت واضح ربط پیدا می‌کند. وقتی کسانی که در سطح بالای مدیریتی قرار دارند، عضو شدن کشور در بریکس را فتح الفتوح خود می‌دانند و از رفع مشکلات خبر می‌دهند، معلوم است که نمی‌توانیم از این مدیران توقع کارآمدی و حل مسائل را داشته باشیم. شرایط به قدری بد است که مردم هیچ امیدی برای اصلاح ندارند و جامعه با شتاب زیادی به سمت ناامیدی مطلق می‌رود.

آرمان در پایان گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: تا زمانی که نتوانیم به هر دلیلی در مناسبات اقتصاد جهانی مشارکت کنیم و سهمی در داد و ستد با کشور‌ها داشته باشیم، محکوم به سیر در مسیر صعب العبوری هستیم که گرفتاری‌ها را زیاد می‌کند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
محمدحسن
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۳
بهمن آرمان جزو ... هست که می گفت وزارت خارجه ایران فشل هست حتی ی ارتباط عادی را نمی تواند مدیریت کند چه شده و جایتان می سوزد طی 2 سال در دو پیمان جهانی عضویت قطعی پیاد کردیم هنوز میسوزید
ناشناس
۰۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
متاسفانه من به دلایل شغلی با بسیاری از این به اصطلاح اقتصاد دان ارتباط دارم. علی رغم اینکه منکر وجود مشکلات در اقتصاد و صنعت و فناوری نیستم باید بگویم بسیاری از این عزیزان از حرف مفت پول در می‌آورند باور کنید کاسبی می کنند طرح هایی می دهند که اصلا قابلیت اجرا ندارد ولی بابت آن بودجه و منابع مالی می گیرند تا تحقیقات و همایش و ... برگزار کنند.
زمانی که با چنین افرادی مواجه میشم واقعا دردناکه برام کسی رو میبینم که خودش جز ۲۰۰ یا ۳۰۰ تا مقاله که به هیچ درد این مردم نمیخوره و عمدتا دانشجوهاش نوشتن هیچ کاری برای این مملکت نکرده ولی توقعات فراوان داره و فکر میکنه همه ملت بدهکارشن.
اون همه چیزو می‌فهمه بقیه یک مشت مردم از همه جا بی خبرم... گاهی تحمل کردنشون واقعا برام سخته
سیاوش
۰۲:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
بریکس یاامثالهم عرصه ای برای نشان دادن لیاقت هاست که بادرنظرگرفتن عزت نفس بتوان بهترین موقعیت هاراازرقبا ربود وایران وایرانی مسلمان را سربلندکرد.
ایران آبادبرای اسلام وتشیع سربلندی وایران ویران لکه ننگی است که براسلام تشیع واردمیشود
ناشناس
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
ایران در همه حال هنرش ایجادتردیداست
حتی اگر آن ایده بهترین وتنها راه حل جهان باشد
خخخخ
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
بریکس جمع ی عده گدا گشنه و متمول که میخان همدیگر رو بچاپن.... گدا ،گداتر و متمول پول دار تر میشه..... هر گروهی بدون حضور آمریکا ابر قدرت اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و هنری محکوم به زوال و خاموشی خواهد شد.... آمریکا در حال افوله ولی دلارش در حال صعود..... کمی تفکر و تعقل...
ناشناس
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
تازمانی که هنوز دنبال منافع ازدست رفته خودتان هستین هردولتی به غیراز اصلاح طلبها بیادسرکارکه بخواهدگرهی ازکاربازکندانرافشل وناکارامدمیدانیدچون ارباباتون تواروپاازشمامیخوان منافع ملی یعنی
چه بدن دست شما مثل سی و پنج سال گذشته
ناشناس
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
دولت قبل با دست خالی از غرب نشان داد حاضر هست خفت را به لبخندی قبول کند هنوز روحانی بنفش باورش شده مکرون با تماس تلفنی او ترامپ را به نفع ایران قانع کردن
مجید
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
آخه بی .... تو خودت جیره خور اصلاطلبانی ۸ سال مملکت رو معطل برجام کردن این دولت هر کثافتی رو این کشور بمالد بهتر از ... روحانی هست بس است ۴۰ سال مردم رو از انقلاب و اسلام نامید کردید ،انشاءاله آن دنیا تقاص خیانتی که کردید با معاویه و عثمان همنشین باشید
ناشناس
۲۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
آسیاب به نوبت هلوا که پخش نمی‌کنند من برم در مغازه دوست شیشم نان مجانی میده بعضیا تا یک کاری میشه زود میخان سنگ بندازه بلخر اول راه بستکی به نخبهای ماداره چه جور استفاده کنند تو این مملکت یک گروه زود میخان تا یک دولتی کاری انجام بده خراب کنند
شهریار
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
عضویت در بریکس و شانگ‌های از هیچی که بهتره . با عضویت در این پیمانها مملکت دچار گشایش اقتصادی شده و تمامی اجناس ارزان شده و دلار هم داره با سر سقوط میکنه
ناشناس
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۵
ازاینا بیش از این انتطار نداشته باشید حداکثر کارایی شان همین قدر
امین
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۶
قشنگ مشخصه نفوذیهای غرب خوششون نیومده
ناشناس
۰۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
رسانه های فارسی زبان خارج کشور و در فضایرمجازی که شانس نیاوردیم... به جزء افرادیکه در زمینه های مختلف در یوتوب و ایتا و روبیکا تلگرام هستن تحلیل گر های عالی هستن و از رسانه های داخلی هم که اکثرأ نردیک به اصلاحات که خبری هم هستن اقتصاد کشور که اکثریت دست اصلاحطلبان هست و این رسانه ی خبری و..انشالله اقتصاد از دست اصلاحطلبان دربیاد هر روز شاهد اتفاقات خوب خواهیم بود بسرعت...تمام مشکلات ما اصلاحات هست و غرب پرستان....امیدوارم اقتصاد در تمام جزئیات آگاه سازی بکنید،
محمد خوئی
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
آره حق با شماست، فتح الفتوح یعنی دست بسته پشتِ دَرِ بسته کدخدا منتظر بودن است.
ناشناس
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
نفوذی...نفوذی.....دشمن...دشمن....دژمن....دژمن....
بروید بمیرید.....
ایران با اون همه منابع را به روز سیاه انداختین
ارسال نظر