تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲

جهش بانک ملت در سودسازی و مشارکت اقتصادی

نسبت قیمت بر درآمد در بانک ملت به میزان ۳.۱۴ بوده و نشان از ارزندگی قیمت سهام این شرکت است، در حالی که این نسبت در بانک تجارت عدد ۴.۲۱ و در بانک صادرات عدد ۶۶.۷۶ است

اقتصاد۲۴- نماد بانک ملت یکی از بهترین نماد‌های گروه بانکی است؛ eps این نماد به میزان ۱۴۵۶ ریال بوده و سودسازی خوب، عملکرد مثبت این نماد را نشان می‌دهد، جالب است بدانید eps بانک تجارت ۶۰۹ ریال و eps بانک صادرات تنها ۳۴ ریال است. نرخ eps سودسازی را نشان می‌دهد و هرچقدر این میزان بیشتر باشد سودسازی یک شرکت بیشتر خواهد بود که از بین سه بانک تجارت، ملت و صادرات، سودسازی بانک ملت از دو بانک دیگر بیشتر است.
اما یکی دیگر از علائم ارزندگی بانک‌ها از لحاظ بنیادی نسبت p بر e یا نسبت قیمت بر درآمد است. این نسبت هر چقدر کوچکتر باشد نشان از ارزندگی سهام یک نماد بورسی دارد.

نسبت قیمت بر درآمد در بانک ملت به میزان ۳.۱۴ بوده و نشان از ارزندگی قیمت سهام این شرکت است، در حالی که این نسبت در بانک تجارت عدد ۴.۲۱ و در بانک صادرات عدد ۶۶.۷۶ است.

نسبت تسهیلات به سپرده‎ها (ریال و ارز)

یکی از شاخص‌هایی که وضعیت مشارکت در یک اقتصاد را مشخص می‌کند؛ نسبت تسهیلات به سپرده‌ها یا همان LDR است. این نسبت پایداری تأمین مالی توسط بانک‌ها را ارزیابی می‌کند و به نوعی معرف نسبت وام‌های پرداختی پوشش داده شده از محل سپرده‌های دریافتی از مشتریان بانک است.
اطلاعات مالی موجود از عملکرد بانک ملت، نشان می‌دهد نسبت تسهیلات به سپرده از روند مطلوبی برخوردار است؛ به نحوی که با ثبت مقدار ۱۰۷ درصد در مرداد ماه سال جاری و رشد ۷ درصدی نسبت به دوره مشابه در سال گذشته، با شایستگی جایگاه نخست در میان بانک‌های بورسی را نیز به خود اختصاص داده است.

ردیف

نام بانک

مرداد 1402

رتبه

مرداد 1401

رتبه

1

ملت

۱۰۶.۸۳

۱

۱۰۰.۰۸

۱

2

صادرات

۷۶.۰۵

۸

۷۶.۳۷

۹

3

تجارت

۸۸.۳۸

۴

۸۳.۰۱

۶

4

پاسارگاد

۸۱.۰۴

۷

۸۴.۴۳

۵

5

پارسیان

۹۳.۳۶

۳

۹۳.۸۹

۲

6

اقتصاد نوین

۸۷.۵۶

۵

۸۱.۵۵

۷

7

دی

۴۰.۹۷

۱۰

۴۸.۱۵

۱۰

8

کارآفرین

۸۶.۲۹

۶

۸۷.۵۱

۳

9

سینا

۷۳.۲۷

۹

۸۱.۱۱

۸

10

خاورمیانه

۱۰۰.۵۴

۲

۸۶.۰۱

۴

افزایش درآمد‌های عملیاتی بانک ملت

یکی دیگر از موفقیت‌های بانک ملت، افزایش درآمد‌ها و کاستن از هزینه‌ها است؛ این بانک در فاکتور اصلی درآمدی توانسته موفق ظاهر شود.
رشد سود تسهیلات بانک که محرک اصلی افزایش درآمد‌های بانک است را می‌توان با رشد تسهیلات اعطایی سایر بانک‌ها مقایسه کرد تا وضعیت درآمدی بانک نسبت به بانک‌های دیگر شفاف شود.
در صورتمالی ۳ ماهه بانک ملت درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده‌گذاری و اوراق بدهی با افزایش خوب ۵۳ درصدی همراه شده و به عدد ۳۳۱۷۰ میلیارد تومان تنها در ۳ ماه اول سال رسیده است.

جدول تسهیلات اعطایی 3 بانک بزرگ در 3 ماهه اول سال 1402

ردیف

نام بانک

تسهيلات اعطايي و سپرده گذاری و اوراق بدهی (میلیارد تومان)

درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال گذشته

1

ملت

۳۳۱۷۰

53

2

صادرات

۱۳۴۸۷

31

3

تجارت

۱۸۰۳۰

40

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌شود بانک ملت هم از لحاظ میزان درآمد و هم درصد افزایش نسبت به دوره مشابه سال قبل از دو بانک بزرگ دیگر کشور وضعیت بهتری دارد.
از مهمترین مواردی که می‌تواند برای بانک درآمدزایی کرده و هزینه آن نیز نسبت به درآمد به شدت پایین‌تر بوده، بحث کارمزد در نظام بانکی است.

کارمزد در بانک‌های کشور‌های توسعه یافته بسیار جدی گرفته شده و یکی از مواردی است که نشان دهنده پویایی مدیریت و پرسنل یک بانک و خلاقیت در درآمدزایی است.
بانک ملت در این مورد نیز موفق ظاهر شده و با رشد ۶۴ درصدی کارمزد نسبت به دوره مشابه سال قبل مواجه شده است. کارمزد این بانک در ۳ ماه اول سال جاری به عدد ۴۴،۹۵ میلیارد تومان رسیده در صورتی که هزینه‌های کارمزد ۶۹۲ میلیارد تومان است به عبارتی دیگر هزینه کارمزد تنها ۱۵.۵ درصد بوده و این بانک موفق شده با افزایش کارمزد، درآمد‌های عملیاتی خود را افزایش دهد.

خالص درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده‌گذاری و اوراق بدهی این شرکت با کسر هزینه‌های عملیاتی به عدد ۱۸۶۴۲ میلیارد تومان رسیده است، حال اگر خالص درآمد کارمزد را حساب کنیم به عدد ۳۸۰۳ میلیارد تومان می‌رسیم، یعنی درآمد کارمزد این شرکت به میزان ۲۰ درصد درآمد تسهیلات اعطایی است که میزان خوبی است و بانک در این فاکتور درآمدی هم رشد داشته است.

ارسال نظر