تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

تفاوت تیپ‌های ۲۰۶ در چیست؟

پژو ۲۰۶ با شش تیپ مختلف و بعد تقریبا دو دهه تولید، رسما به تاریخ پیوست و چند ماهی است ایرانخودرو همزمان با سمند و ۴۰۵ بی‌خیال آن شده.


اقتصاد۲۴- اوایل دهه ۹۰ تیپ‌های یک، سه، چهار و شش از خط تولید کنار رفتند و همین سرنوشت سال ۹۹ برای تیپ پنج تکرار شد. سال ۱۴۰۱ مدل‌های تیپ سه با سقف شیشه‌ای به بازار برگشتند، اما نهایتا اوایل سال با تحویل آخرین نسخه‌های تولید شده تیپ دو و تیپ سه به حواله‌داران، ۲۰۶ به جرگه بازنشسته‌ها پیوست. در این مطلب سراغ‌های تیپ‌هایی رفتیم که هنوز مدل‌های صفرکیلومتر آن‌ها را در بازار پیدا می‌شود.

پژو ۲۰۶ تیپ دو صفرکیلومتر؛ ۴۷۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ دو جزو آخرین بازمانده‌های این خانواده در خط تولید ایرانخودرو است. تا اوایل سال تولید پژو ۲۰۶ تیپ دو توسط ایرانخودرو ادامه داشت و نهایتا ۲۰۶ تیپ دو از بهار ۱۴۰۲ به تاریخ پیوست. فروشنده‌های پژو ۲۰۶ تیپ دو صفرکیلومتر الان رقمی نزدیک ۴۷۰ میلیون تومان را به خریداران پیشنهاد می‌دهند که باعث می‌شود این مدل جزو ارزانقیمت‌ترین سواری‌های ایرانخودرو در بازار آزاد باشد.

پژو ۲۰۶ تیپ دو اوایل دهه ۹۰ باوجود کناررفتن تیپ‌های دیگری از این خانواده در خط تولید ایرانخودرو ماندگار شد و همان موقع آپشن‌هایی مثل ترمز‌های ABS، ایربگ راننده و ایربگ سایر سرنشینان‌ها به فهرست امکانات رفاهی آن اضافه شد.

پژو ۲۰۶ تیپ دو از حیث فنی به یک پیشرانه چهار سیلندر TU ۳ مجهز شده که ۱.۴ لیتر حجم دارد. در بهترین حالت برای اینکه سرعت پژو ۲۰۶ تیپ دو از صفر به ۱۰۰ کیلومتر برسد، باید حدود ۱۴ ثانیه صبر کرد و بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر، مصرف سوخت ترکیبی آن به حدود ۶.۴ لیتر می‌رسد.


بیشتر بخوانید: خودرو‌های وارداتی به خوان آخر رسید


پژو ۲۰۶ تیپ سه؛ ۴۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ سه مثل تیپ‌های یک و چهار اوایل دهه ۹۰ بازنشسته شد، اما درحدفاصل سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ با سقف‌شیشه‌ای به خط تولید ایرانخودرو برگشت. از حیث فنی پژو ۲۰۶ تیپ سه با همان پیشرانه قبلی خودش یعنی TU ۳ راهی بازار شد و تفاوتی با مدل‌های تیپ دو نداشت.

موتور پژو ۲۰۶ تیپ سه همان قدرت و گشتاور موتور ۲۰۶ تیپ دو را آزاد می‌کند و حداکثر سرعت و شتاب آن به‌ترتیب ۱۷۰ کیلومتر برساعت و ۱۴.۵ ثانیه است.

پژو ۲۰۶ تیپ سه پانوراما آخرین عضو این خانواده به‌حساب می‌آید، اما در اتاق آن المان خاص و غیرمشترکی با مدل‌های تیپ دو دیده نمی‌شود. طوری‌که همان داشبورد، همان فرمان و همان رودری‌های قدیمی در اتاق پژو ۲۰۶ تیپ سه پانوراما هم وجود دارد. با این حال اگر بی‌انصاف نباشیم، باکنارزدن کاور سقف، نمایی کاملا جدید مقابل چشم‌ها قرار می‌گیرد. اضافه شدن رینگ‌های فولادی به‌جای رینگ‌های آلومینیومی و همرنگ شدن آینه‌ها و سقف هم نهایت خلاقیت دوستان موقع طراحی پژو ۲۰۶ تیپ سه بوده است.

پژو ۲۰۶ تیپ پنج صفرکیلومتر؛ ۴۹۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ پنج برخلاف مدل‌های تیپ دو، با پیشرانه معروف ایرانخودرو یعنی TU ۵ راهی بازار شد. موتور پژو ۲۰۶ تیپ پنج به‌لطف همان پیشرانه TU ۵ حدود ۲۰ درصد گشتاور خروجی بیشتری آزاد می‌کند و قدرت آن رسما ۴۰ درصد بیشتر است. از طرفی شتاب پژو ۲۰۶ تیپ پنج حدود سه ثانیه کمتر از مدل‌های تیپ دو است، اما در بحث مصرف سوخت می‌توانیم بگوییم، تفاوتی بین آن‌ها وجود ندارد.

پژو ۲۰۶ تیپ پنج از اوایل دهه ۸۰ و همزمان با عرضه اولین تیپ‌های ۲۰۶، در بازار حضور داشت و نهایتا سال ۹۹ ایرانخودرو بی‌خیال تولید این تیپ شد. معدود مدل‌های صفرکیلومتر پژو ۲۰۶ تیپ پنج را در سایت‌هایی مثل دیوار و شیپور بین ۴۷۰ تا ۵۱۰ میلیون تومان می‌فروشند، اما قیمت پژو ۲۰۶ تیپ پنج کارکرده که همان سال وارد بازار شده و در این سه سال حدود ۳۰ هزار کیلومتر (سالی ۱۰ هزار کیلومتر) راه رفته، حدود ۴۶۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ پنج کارکرده با همین شرایطی که گفتیم، با اضافه شدن یک لکه رنگ روی کاپوت خودرو حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون کاهش پیدا می‌کند و اگر خودرو دوررنگ باشد ارزش آن به مرز ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

مقایسه تیپ‌های پژو 206

مشخصات فنی

تیپ 2

تیپ 3 (پانوراما)

تیپ 5

پیشرانه

TU3

TU3

TU5

حجم موتور

1.4 لیتر

1.4 لیتر

1.6 لیتر

حداکثر گشتاور خروجی

118 نیو‌تن‌متر

118 نیو‌تن‌متر

142 نیوتن‌متر

حداکثر قدرت

75 اسب‌بخار

75 اسب‌بخار

105 اسب‌بخار

شتاب

14.5 ثانیه

14.5 ثانیه

11.5 ثانیه

حداکثر سرعت

170 کیلومتربرساعت

170 کیلومتربرساعت

200 کیلومتربرساعت

مصرف سوخت

6.4 لیتر

6.4 لیتر

6.4 لیتر

قیمت بازار

470 میلیون تومان

490 میلیون تومان

490 میلیون تومان

منبع: فرارو
ارسال نظر