تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۱۹ مهر ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

سهل‌انگاری در نظارت بر ایمنی واحد‌های شهرک‌های صنعتی/ ماجرای مسئول دو شغله و آتش‌سوزی واحد‌های صنعتی

در حالی سطح ایمنی واحد‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی کشور تنزل پیدا کرده است که شاید یکی از عوامل آن را بتوان در کثرت مسئولیت‌های مسئول مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران دانست که همزمان پست مدیریت روابط عمومی این سازمان را نیز برعهده دارد.

اقتصاد ۲۴- سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران یکی از معاونت‌های وزارت صمت است که وظیفه ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی شهرک‌های صنعتی (HSEE) هم از وظایف آن به شمار می‌رود. بر همین اساس، برخی از وظایف این واحد در شهرک‌های صنعتی «پایش ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی» در قالب بازدید‌های میدانی و جلسه با مدیران واحد‌های صنعتی فعال شهرک، تشکیل تیمی از کارشناسان مختلف شهرک جهت بررسی مشکلات HSEE واحد‌های صنعتی و ارائه مشاوره لازم، برگزاری دوره آموزشی HSEE و دوره‌های آموزشی اطفاء حریق، تهیه شناسنامه HSEE برای واحد‌های فعال شهرک، عارضه‌یابی مشکلات HSEE و انتقال پیشنهادات واحد‌ها در این خصوص و ... است.

اما باید دید تا چه میزان این فعالیت‌ها به صورت مستمر، مداوم و با رعایت استاندارد‌های به‌روز انجام می‌شود و تا چه میزان نظارت بر واحد‌های تولیدی از سوی این واحد در سازمان صنایع کوچک وجود دارد.

همایون توفیقی، مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران پیشتر در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که «قانون نخست در شرکت شهرک‌های صنعتی، رعایت ضوابط ایمنی و بهداشت است که از اولین گام برای احداث شهرک محسوب می‌شود و تا مادامی‌که شهرک فعالیت دارد، پیگیری و بر آن نظارت می‌شود. واحد ایمنی در شرکت شهرک‌های صنعتی از جمله بخش‌های فعال و روزآمدی است که بر اساس استاندارد‌های تعریف شده با جدیت فعالیت دارد. نصب شیر‌های آتش‌نشانی، تهیه مواد اطفای حریق، خرید تجهیزات مربوط به ایمنی و بهداشت در شهرک‌های صنعتی و... برعهده شرکت شهرک‌های صنعتی است.» با این توضیحات باید از مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک پرسید که آیا نظارت دقیقی بر واحد‌های صنعتی در شهرک‌ها توسط این واحد صورت گرفته است؟

۴ آتش‌سوزی در ۶ ماه در شهرک‌های صنعتی کشور

چرا در ۶ ماهه گذشته دست‌کم ۴ آتش‌سوزی در شهرک‌های صنعتی کشور رخ داد که یکی از تازه‌ترین آن‌ها همین چند روز پیش بوده است. در خبر‌ها آمده بود که «ساعت ١٣ و ٥٠ دقیقه ١٣ مهر ماه یک مورد حریق در کارخانه تولید کننده انواع موتورسیکلت در شهرک صنعتی بناب آذربایجان شرقی شروع شد. این حریق ۱۰ مصدوم داشت که چهار نفر از آن‌ها به کمک اورژانس هوایی به تبریز منتقل شدند.»

چندی پیش در شهریور ۱۴۰۲ هم آتش‌سوزی در یک واحد شهرک صنعتی یزد رخ داد که با حضور ۱۴ دستگاه خودرو سنگین آتش‌نشانی از یزد و شهر‌های مجاور پس از پنج ساعت مهار شد.


بیشتر بخوانید: چرا شهرک‌های صنعتی از نصب پنل‌های خورشیدی استقبال نمی‌کنند؟


همچنین دوباره در شهریور ماه رئیس سازمان آتش‌نشانی شهر پرند از اطفای حریق کارخانه تولید و تزریق پلاستیک در شهرک صنعتی پرند خبر داد و گفت که آتش نشانان ۳ ایستگاه مجاور شهرک صنعتی به محل حادثه اعزام شدند.

مرداد ماه هم سرپرست جمعیت هلال‌احمر استان سمنان در گفتگویی اعلام کرد که آتش‌سوزی در دو کارخانه تولید عطر و ادکلن در شهرک صنعتی ایوانکی گزارش شده است.

با این رویداد‌هایی که رخ داده است آیا نباید واحد ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی در انجام امور بازرسی و حضور میدانی تجدید نظر‌هایی داشته باشد؟ در شرح وظایف تاکید شده «پایش ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی» آیا پایش درستی از سوی این واحد، نسبت به شهرک‌های صنعتی سراسر کشور صورت می‌گیرد؟

آنگونه که در سایت سازمان صنایع کوچک اعلام شده، مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی این سازمان، سرپرست روابط عمومی سازمان را هم بر عهده دارد؟! سوال این است که این دو واحد چه ارتباط معناداری با هم دارند و چگونه می‌شود در یک سازمان مهم، دو واحد مهم توسط یک فرد اداره شود؟!

اینگونه است که نظارت کاهش یافته و این عدم بازرسی و پایش درست شرایطی را فراهم کرده که شاهد بروز اتفاقات این چنینی در مدت زمانی کوتاه هستیم.

ارسال نظر