اقتصاد ۲۴- سازمان ثبت احوال کشور دادههای جدیدی از آمار تولدها در کشور داد. بنا بر این آمارها در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری بیشتر متولدین نوزادان پسر بودند.
بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، تعداد ولادتهای ثبتشده در سال گذشته، یک میلیون و ۷۵ هزار و ۲۳۱ نفر بود که نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳.۶ درصد کاهش داشت. اما آمار ولادتهای ثبتشده در سال جاری چگونه است؟
تعداد متولدین نوزادان پسر از دختر بیشتر شد
سازمان ثبت احوال کشور در تازهترین گزارشهای خود خبر داد که در ۶ ماهه اول سال جاری نسبت متولدین پسر و دختر به ترتیب ۵۱.۹ درصد و ۴۸.۱ درصد بود. بر این اساس نسبت تولد پسران به دختران در ۶ ماهه اول امسال ۱۰۸ بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰/۹ درصد افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید:محدودیت جدید برای فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر خارجی
بنا بر گزارش این سازمان در دنیا در بدو تولد، تعداد متولدین نوزادان پسر از تعداد متولدین دختر بیشتر است. این نسبت در سالهای بعد به علت مرگ زیاد جنس مرد به تدریج کاهش مییابد تا اینکه در حدود ۲۰-۲۵ سالگی متعادل میشود و به ۱۰۰ میرسد.
مرگ و میر مردان بیشتر است
در جمعیتشناسی رقم ۱۰۳ تا ۱۰۷ را رقم طبیعی قابل قبول برای نسبت جنسی در بدو تولد میدانند. نسبت جنسی بدو تولد در ۶ ماهه اول سال جاری برابر با ۱۰۸ و در مدت مشابه سال قبل برابر با ۱۰۷ بود.
حالا سوال اینجاست که میزان مرگ و میرها در ایران چگونه است؟ بنا بر دادههای مرکز آمار ایران، ۴۱۸ هزار و ۷۷۰ نفر فوتی در سال ۱۴۰۱ ثبت شد. از این میان ۲۳۷ هزار و ۱۱۹ نفر از فوتیها مرد و ۱۸۱ و ۶۵۱ نفر نیز زن بودند. به عبارتی تعداد فوتیهای مردان ۵۶.۶ درصد از آمار فوتیهای سال گذشته را مردان تشکیل دادند.
اخیرا نیز سازمان پزشکی قانونی کشور آمارهای جدیدی از وضعیت تصادفات رانندگی در کشور منتشر کرد. بنا بر دادههای این سازمان، در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری، تعداد کشتههای حوادث رانندگی ۱۰ هزار و ۷۲۰ نفر بود. از این میان بیش از هشت هزار نفر از آنها را مردان تشکیل دادند.
بیشترین آمار متولدین را تهران داشت
بر اساس دادههای سازمان پزشکی قانونی، در ۶ ماهه اول سال جاری، ۵۲۴ هزار و ۶۳۷ ولادت در ایران ثبت شد. آنطور که دادههای این سازمان نشان میدهد بیشترین ولادتها مربوط به استان تهران با تعداد ۶۶ هزار و ۳۵ نفر و کمترین ولادت نیز به استان سمنان با تعداد ۳ هزار و ۳۸۷ نفر بود
در ادامه این گزارش آمده که میانگین سن مادر در اولین فرزندآوری در کشور در ۶ ماهه اول امسال برابر ۲۷.۴ سال بود. مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴.۴ سال است.
بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری، در بین استانها مربوط به استان تهران ۳۰.۳ سال و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۲۲.۶ سال است.