اقتصاد۲۴- باتریهای کنونی عمر محدودی دارند و بهتدریج دچار افت عملکرد میشوند. بههمین خاطر است که پس از چند ماه استفاده از تلفن همراه یا لپتاپ، میزان شارژدهی باتری آن کاهش پیدا میکند. این اتفاق برای باتری خودروهای برقی نیز میافتد و پس از مدتی بهدلیل افت میزان شارژدهی، برد حرکتی آنها کمتر میشود. حال این سوال مطرح میشود که میزان افت شارژدهی یک خودروی برقی پس از ۱۰۰ هزار کیلومتر چقدر است؟
انجمن ADAC پس از بررسی فولکس واگن ID.۳ Pro S به این سوال پاسخ داده است. این انجمن که بزرگترین انجمن خودرویی اروپا محسوب میشود، پس از دو و نیم سال تست و طی ۶۲ هزار مایل یا ۱۰۰ هزار کیلومتر مسافت، میزان افت کارایی باتری ID.۳ را ۷ درصد محاسبه کرده است.
افت شارژدهی باتری خودروهای برقی
مهندسان ADAC تستهای مربوط را در مرکز تست و تکنولوژی لندسبرگ انجام دادهاند. طبق یافتههای این مهندسان، باتری ۷۷ کیلووات ساعتی فولکس واگن ID.۳ Pro S پس از پایان تستهای دقیق، ۹۳ درصد از ظرفیت خود را حفظ کرده و از نظر کارایی هیچ رفتار غیرعادی ندارد.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره فاز جدید فروش خودروهای وارداتی
۸ سال وارانتی فولکس واگن برای باتری خودروهای برقی
فولکس واگن برای باتری خودروهای برقی خود ۸ سال یا ۱۰۰ هزار مایل (۱۶۰ هزار کیلومتر) وارانتی ارائه میکند. این خودروساز بزرگ آلمانی حفظ ۷۰ درصد از کارایی باتری در بازه مذکور را به مشتریان خود تضمین میدهد. با توجه به نتایج تست ADAC، به احتمال قوی خریداران مدلهای برقی فولکس واگن، نیازی به استفاده از وارانتی نخواهند داشت.
مهندسان ADAC در تستهای خود، باتری فولکس واگن ID.۳ Pro S را بهطور کامل و تا صد در صد شارژ کردهاند. این خودرو با شارژ کامل هر بار توانسته ۴۰۰ کیلومتر مسافت را در شرایط واقعی طی کند.
پس از این بررسی جالب، ADAC به مالکان توصیه میکند همواره آپدیتهای نرمافزاری را دانلود و نصب کنند. در مدتی که فولکس واگن ID.۳ Pro S در اختیار مهندسان ADAC بوده، چند آپدیت را دریافت کرده که افزایش سرعت شارژ به ۱۷۰ کیلووات یکی از مهمترین آنهاست. با نصب سایر آپدیتها نیز باگهای موجود برطرف شده و میزان مصرف انرژی و برد حرکتی، بهویژه در دماهای بسیار پایین، بهبود پیدا کرده است.
افت شارژدهی باتری خودروهای برقی
قابلیت برنامهریزی مسیر هوشمند دیگر آپدیت کاربردی و جالبی است که فولکس واگن ID.۳ Pro S در جریان تستها دریافت کرده؛ این قابلیت در سفرهای طولانی مسیر را طوری برمبنای ایستگاههای شارژ انتخاب میکند که در کوتاهترین زمان ممکن راننده به مقصد برسد. این قابلیت ترافیک زنده را نیز در انتخاب مسیر لحاظ میکند. علاوهبر اینها، قابلیت برنامهریزی مسیر هوشمند سرعت شارژ ایستگاههای موجود را هم در نظر میگیرد.
اما در کنار نکات مثبت، بررسی فولکس واگن ID.۳ Pro S توسط انجمن ADAC نکات منفی نیز دارد که البته اکثر آنها نرمافزاری هستند. عملکرد کند سیستم اینفوتینمنت، نبود امکان تنظیم تهویه باتری، عملکرد نهچندان خوب دکمههای لمسی موجود روی فرمان و دقت کم تنظیمکنندههای دمای کابین برخی از این موارد بهشمار میروند.