تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۰ آبان ۱۴۰۲

احتمال بروز شوک قیمتی با تثبیت نرخ ارز

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: ضرورت دارد نرخ تورم به محدوده ۳۰ درصد بازگردد تا اقتصاد امکان بازیابی خود را داشته باشد.


اقتصاد ۲۴- قیمت سکه، طلا و قیمت دلار همواره به عنوان سه‌گانه‌ای از روند‌های اقتصادی مورد توجه همه‌گیر قرار می‌گیرند. بسیاری از عوامل می‌توانند بر این سه پارامتر تأثیرگذار باشند. در صورتی که عرضه سکه و طلا کاهش یابد، قیمت آن‌ها به دلیل کمبود افزایش می‌یابد. ضمناً، اگر اقبال مردم به سکه و طلا افزایش یابد، نیز قیمت آن‌ها دوام می‌آورد. همچنین، تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی نیز به‌عنوان عوامل تاثیرگذار در قیمت دلار مطرح هستند.

سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما از قیمت ارز در ماه‌های پیش رو چیست؟ گفت: ما وارد دوره ثبات نشدیم. این مساله‌ی مهمی است. هنوز در شرایط حساس و شکننده‌ای هستیم و در نتیجه انتظار اینکه قیمت ارز با توجه به داده‌های اقتصادی تغییر چندانی نداشته باشد، بیهوده است.

وی گفت: مشخص نیست دولت چگونه می‌خواهد کسری بودجه را تامین کند. این وضعیت سبب شده است که نتوانیم پیش‌بینی دقیقی از قیمت ارز داشته باشیم، اما با توجه به ماندگاری تورم در محدوده بالاتر از ۴۵ درصد و انتظار تداوم این روند تا پایان ماه، چطور می‌شود امیدوار بود قیمت ارز دستخوش افزایش نشود.


بیشتر بخوانید: تاثیر موقت سفر اخیر رئیسی به ریاض بر قیمت دلار


او با تاکید بر اینکه ضرورت دارد نرخ تورم به محدوده ۳۰ درصد بازگردد تا اقتصاد امکان بازیابی خود را داشته باشد، گفت: مهمترین اثر مخرب این وضعیت این است که احتمال بروز شوک قیمتی تقویت می‌شود. درست است که بازارساز با ابزار‌های خود قیمت را مهار می‌کند، اما در حقیقت این مهار همیشگی نیست و در نتیجه افزایش قیمت به آینده موکول می‌شود. این موکول شدن به آینده نیز خطر بزرگ شوک تورمی را پیش پای اقتصاد قرار می‌دهد.

منبع: اصلاحات نیوز

ارسال نظر