اقتصاد ۲۴- قیمت آپارتمان ۶۰ متری در تهران براساس آمارهای رسمی چهار میلیارد و ۵۶۰ تومان تخمین زده میشود. این عدد میانگین قیمت آپارتمان ۶۰ متری در تهران است و اگر سراغ محلههای گرانقیمت شهر برویم همین خانه تقریبا دوبرابر چیزی که گفتیم، معامله میشود. نسبت به شش سال قبل که اولین دادههای رسمی از جزییات بازار مسکن تهران وجود دارد، قیمت آپارتمان ۶۰ متری در تهران ۱۴ برابر شده است. آمارهای بانک مرکزی مشخص میکند در همین مدت سهم خانههایی با متراژ زیر ۶۰ متر در معاملات رسمی بازار مسکن تهران افزایش داشته و حالا از هر ۱۰ معامله در پایتخت، بهشکل دقیق ۳.۳ خانه بابت واحدهای نقلی بهامضا میرسد.
افزایش سهم خانههای نقلی در معاملات مسکن تهران
آپارتمانهای زیر ۶۰ متر الان ۳۳.۵ درصد از سهم معاملات مسکن پایتخت را دراختیار دارند، اما براساس آمارهای رسمی فراوانی این مدل خانهها شش سال قبل کمتر از ۲۳ درصد بوده است.
آمارهایی که در آرشیو بانک مرکزی وجود دارد، مشخص میکند مهر ماه سال ۹۶ خانههایی با متراژ ۶۰ تا ۷۰ متر بیشترین سهم را درمقایسه با آپارتمانهایی با متراژ دیگر در خریدوفروشهای بازار مسکن داشتند. روندی که تا سال ۹۸ ادامه داشت، اما از آن موقع بییشترین فراوانی در معاملات بازار مسکن تهران دراختیار واحدهایی با متراژ ۵۰ تا ۶۰ متر قرار گرفت.
برای اینکه تصور بهتری از این روند در ذهنتان داشته باشید، بدنیست بدانید مهر ماه شش سال قبل که هنوز ماجرای خروج آمریکا از برجام مطرح نشده بود و دلار در محدوده چهار هزار تومان معامله میشد، حدود ۸۰ درصد خریدوفروشهای بازار مسکن تهران بابت خانههایی با متراژ بالای ۶۰ متر بهامضا رسید. فقط درعرض یک سال سهم این مدل خانهها در معاملات رسمی به کمتر از ۷۰ درصد تنزل پیدا کرد.
سهم خانههای بالای ۶۰ متر در معاملات مسکن مهرماه ۹۸ تا ۱۴۰۱ در محدوده ۷۰ درصد باقی ماند و حالا آخرین دادههای رسمی که بهمهر ماه امسال تعلق دارد، مشخص میکند این عدد آب رفته دقیقا به ۶۶.۵ درصد رسیده است.
جهش قیمت خانههای نقلی در تهران
قیمت آپارتمان ۶۰ متری در تهران شش سال قبل از زبان آمارهای رسمی بهطور متوسط ۲۸۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است. اگر آن موقع سراغ گرانترین محدوده بازار مسکن تهران یعنی منطقه یک میرفتید، خرید خانه ۶۰ متری بهشکل میانگین ۶۱۵ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان هزینه داشت. همین خانه را در منطقه ۱۸ واقع در جنوب شهر ۱۳۶ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان میفروختند. فراموش نکنید هر متر خانه در تهران آن زمان بهشکل میانگین چهار میلیون و ۷۹۰ هزار تومان معامله میشده است.
قیمت آپارتمان ۶۰ متری حالا با گذشت شش سال تقریبا ۱۴ برابر شده است. چون بانک مرکزی میگوید در ماهی که پشتسر گذاشتیم، هر متر آپارتمان مسکونی در تهران تقریبا ۷۶ میلیون معامله شده و اینطوری خرید آپارتمان ۶۰ متری در تهران چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون پول لازم دارد.
قیمت آپارتمان در تهران مهرماه ۹۷ با رشد تقریبا ۸۰ درصدی درمقایسه با مهر ۹۶ به متری هشت میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. یک سال بعد یعنی مهر ۹۸ متوسط قیمت مسکن در تهران متری ۱۲ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان به ثبت رسید. مهر ۹۹ خرید هر متر خانه حدود ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و مهر ۱۴۰۰ تقریبا ۳۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان هزینه داشت. مهر پارسال این عدد به ۴۳ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان و مهر امسال به ۷۶ میلیون تومان ارتقا پیدا کرد.
جدیدترین فایلهای مسکونی برای آپارتمان ۶۰ متری
قیمت آپارتمان ۶۰ متری در مجیدیه تهران توسط فروشندهای چهار میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان اعلام شده است. فروشنده برای خانهای که ۱۷ سال از عمر بنا آن میگذرد، تقریبا متری ۷۹ میلیون تومان قیمت گذاشته که نزدیک متوسط قیمت مسکن در کل تهران است. مجیدیه بخشی از منطقه هشت تهران بهحساب میاید که بانک مرکزی میگوید متوسط قیمت خانه در این بخش از شهر به متری ۷۲ میلیون تومان رسیده است. چنین خانهای در شمال تهران الان بهشکل متوسط نزدیک هشت میلیارد و ۹۴۰ میلیون تومان ارزش دارد.
بیشتر بخوانید: قیمت مسکن در ارزانترین منطقه تهران+ جدول
متوسط قیمت مسکن در منطقه یک تهران که گرانترین محدوده شهر است، به متری ۱۴۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده و بررسیها از جدیدترین فایلهای مسکونی نشان میدهد فروشندهای در محله ازگل تهران واقع در منطقه یک برای آپارتمان ۶۰ متری هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون قیمت گذاشته است. خانهای که تقریبا ۱۰ سال از زمان ساختش میگذرد و با امکاناتی مثل آسانسور، انباری و پارکینگ فروخته میشود.
قیمت آپارتمان ۶۰ متری در جنوب شهر طبیعتا کمتر است و وقتی سراغ محلهای مثل یافت آباد در منطقه ۱۸ میرویم، میتوانیم با پشینهادیهای کمتر از دو میلیارد ملاقات داشته باشیم.
قیمت آپارتمان ۶۰ متری بهعنوان مثال توسط فروشندهای در یافتآباد، دقیقا یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون اعلام شده است. این یکی ۲۰ سال قبل ساخته شده و مهمترین ایراد آن نداشتن آسانسور است.