تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲

منطقه آزاد کیش بهشتی برای سرمایه گذاران است

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور امروز ۲۳ آبان در مراسم افتتاح رسمی پایانه جدید فرودگاه کیش گفت: در دو سال اخیر، سرعت اجرای طرح‌های عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران به طور متوسط ۲ برابر دوره‌های گذشته بوده است.


اقتصاد۲۴- حجت الله عبدالملکی با تاکید بر اینکه ۵۰ درصد از این طرح عمرانی ملی در دولت سیزدهم تکمیل شده است افزود: سرعت پیشرفت پروژه ترمینال جدید فرودگاه کیش در دولت سیزدهم، ۴ برابر ادوار گذشته بوده و امروز پس از گذراندن دوره آزمایشی، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.

عبدالملکی با اشاره به اینکه ایران در مسیر عمران و آبادانی با سرعت در حال پیشروی است اظهار داشت: مناطق آزاد ما امروز در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کنند و شش ماموریت با عناوین جهش تولید، افزایش صادرات، انتقال فن آوری، تامین مالی از خارج از کشور، تامین نیاز‌های اساسی کشور و عمران و آبادانی منطقه را در دستور کار دارند که در دو ساله دولت سیزدهم هر شش ماموریت با سرعت بالایی پیگیری می‌شود.

وی در ادامه شالوده شش ماموریت محول شده به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را سرمایه گذاری، عمران و اجرای طرح‌های زیرساختی برشمرد.


بیشتر بخوانید:  تشکیل شورای پدافند غیرعامل منطقه آزاد اروند


مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: هزینه پایین تولید، زیرساخت‌های توسعه یافته، دسترسی خوب به بازار داخلی و خارجی، سهولت کسب و کار و تخفیف‌های مالیاتی و گمرکی پنج خصوصیت در مناطق آزاد ما است که در کمتر نقطه‌ای دیده می‌شود و همین امر مناطق آزاد ما را به بهشت سرمایه گذاری تبدیل می‌کند.

عبدالملکی در ادامه از ثبت بیش از ۴۲۰ هزار میلیارد تومان تقاضای سرمایه گذاری در مناطق آزاد خبر داد و گفت: از مجموع ۱۴ هزار میلیارد تومان بودجه کل مناطق آزاد، حدود ۹ هزار میلیارد تومان در توسعه زیرساختی و عمرانی هزینه می‌شود که این امر نشان از پویایی و فعالیت‌های قابل قبول مناطق آزاد ما دارد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: طی ۶ ماه نخست سال جاری درخواست سرمایه گذاری به ارزش بیش از ۴۲۰ هزار میلیار تومان در مناطق آزاد به ثبت رسید.

مکانیزه‌ترین فرودگاه کشور در کیش که کلنگ زنی آن در سال ۱۳۹۱ انجام شده و وعده بهره برداری از آن از سالی به سال دیگر روی زمین مانده بود، هم اکنون در دولت سیزدهم افتتاح شد تا گام‌های جدی برای هموار کردن مسیر توسعه و سرمایه گذاری در منطقه برداشته شود.

این فرودگاه از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ به عبارتی دیگر به طور متوسط هر ساله ۷.۵ درصد رشد داشته که قطع یقین آمار قابل قبولی نیست؛ اما از تابستان ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ پیشرفت این طرح فاخر شتاب چشم گیری گرفت و توانست با ۳۰ درصد پیشرفت در عرض ۲ سال آماده بهره برداری باشد.

منبع: فرینا
ارسال نظر