تاریخ انتشار: ۰۰:۴۴ - ۰۳ آذر ۱۴۰۲
در اقتصاد ۲۴ بخوانید؛

برای درمان سردرد‌های مزمن چه باید کرد؟

یکی از مشکلات و بیماری‌هایی که همه افراد تا به حال حداقل یک بار به آن مواجه شده اند، سردرد است که علائم آن در برخی از مواقع در فرد خفیف و در برخی مواقع دیگر شدید بوده است. حال آن که، برخی از افراد همواره دچار سردرد می‌شوند و این نشان دهنده یک مشکل در فرد است.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: سردرد عارضه‌ آزاردهنده‌ای است که همه‌ی افراد چندین بار در طول زندگی خود دچار آن می‌شوند و درمان سردرد هم از همین جهت اهمیت خاصی دارد. این عارضه می‌تواند در صورت شدید بودن، زندگی روزمره‌ی شما را مختل کند. سردرد انواع مختلفی دارد و سردرد تنشی و میگرن، رایج‌ترین نوع آن هستند.

میگرن یک نوع متوسط تا شدید سردرد محسوب می‌شود. سردرد‌های خوشه‌ای نوع دیگری از سردرد‌ها هستند که به‌صورت گروهی یا خوشه‌ای رخ می‌دهند. برخی از سردرد‌های ضعیف را می‌توان با انواع مسکن‌ها درمان کرد در عین حال که برخی از سردرد‌ها آن قدر شدید هستند که فرد باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کند چرا که ممکن است منجر به ایجاد عوارض بدتری از قبیل سکته‌های مغزی شود. برای درمان بیماری سردرد روش‌های مختلفی در کنار استفاده از انواع دارو‌های مسکن وجود دارد.

انواع سردرد

سردرد را می‌توان بر اساس شاخص‌های گوناگونی طبقه‌بندی کرد، مانند:

شدت درد
محل درد
تناوب درد یا فاصله زمانی تکرار سردرد
عامل ایجاد درد
دلایل سردرد‌های مزمن

یکی از مشکلات و بیماری‌هایی که همه افراد تا به حال حداقل یک بار به آن مواجه شده اند، سردرد است که علائم آن در برخی از مواقع در فرد خفیف و در برخی مواقع دیگر شدید بوده است. حال آن که، برخی از افراد همواره دچار سردرد می‌شوند و این نشان دهنده یک مشکل در فرد است. علت به وجود آمدن این نوع سردرد‌ها به دلایل مختلفی از قبیل کم آب شدن بدن، داشتن عادات غذایی ناسالم، کمبود انواع ویتامین‌ها و یا داشتن حساسیت به بو‌های مختلف از قبیل بوی رنگ، بوی لاک، بوی غذا و یا به طور کلی عوامل ژنتیکی است که به شکل سردرد خود را نشان می‌دهد. با این وجود، لایه نازکی که استخوان‌ها را پوشانده و عضلاتی که جمجمه، چشم‌ها و گوش‌ها را در بر می‌گیرد و همچنین بافت‌های نازکی که سطح مغز و نخاع را احاطه می‌کند، شریان ها، ورید‌ها و اعصاب، همه و همه ممکن است دچار تحریک و التهاب شوند که این موضوع موجب ایجاد سردرد در فرد می‌شود. در نتیجه، رایج‌ترین محرک‌های سردرد عبارتند از:

۱- داشتن بیماری‌هایی از قبیل عفونت‌های سینوسی، سرماخوردگی، تب و عفونت گلو
۲- داشتن اضطراب و استرس
۳- عوامل محرک محیطی از قبیل دود و یا رایحه منتشر شده از عطرها
۴- داشتن سردرد‌هایی که سابقه خانوادگی دارند از قبیل میگرن
۵- عدم تعادل هورمون ها
۶- حساسیت‌های غذایی
۷- عدم تعادل ویتامین‌ها و مواد مغذی

عوامل سردرد مزمن 

عوامل مرتبط با ایجاد سردرد‌های مکرر و مزمن، عبارتند از:

• چاقی
• خرناس
• اضطراب
• افسردگی
• اختلالات خواب
• رابطه جنسی
• سایر شرایط درد مزمن
• استفاده بیش از حد از کافئین
• استفاده بیش از حد از دارو‌های سردرد

درمان سردرد مزمن

درمان یک بیماری زمینه‌ای اغلب سردرد‌های مکرر را برطرف می‌کند. اگر بیماری زمینه‌ای نداشته باشید، درمان بر پیشگیری از درد متمرکز است. استراتژی‌های پیشگیری، به نوع سردرد شما بستگی دارد. در ادامه این استراتژی‌ها را بررسی می‌کنیم:

۱- مراجعه به پزشک: پزشک شما احتمالاً شما را از نظر علائم بیماری، عفونت یا مشکلات عصبی معاینه می‌کند و در مورد سابقه سردرد شما سوال می‌کند. اگر علت سردرد‌های شما نامشخص باشد، پزشک ممکن است آزمایشات تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا MRI را برای یافتن یک بیماری پزشکی زمینه‌ای تجویز کند.

۲- ماساژ درمانی: ماساژ درمانی می‌تواند باعث کاهش استرس، تسکین درد و آرامش شود. اگرچه ارزش آن به عنوان درمان سردرد مشخص نشده است، اما اگر عضلات پشت سر، گردن و شانه‌ها را بچسبانید، ماساژ مفید خواهد بود.


بیشتر بخوانید: درمان میگرن بدون دارو!


۳- طب سوزنی: این روش قدیمی از سوزن‌های نازک استفاده می‌کند که در چندین قسمت از پوست شما در نقاط مشخص قرار داده می‌شوند. در حالی که نتایج متفاوت است، برخی بررسی‌ها نشان داده اند که طب سوزنی به کاهش فرکانس و شدت سردرد‌های مزمن کمک می‌کند.

۴- بیوفیدبک: شما می‌توانید با آگاهی بیشتر و سپس تغییر دادن برخی پاسخ‌های بدنی، مانند تنش عضلانی، ضربان قلب و دمای پوست، سردرد‌ها را کنترل کنید.

درمان خانگی سردرد

سردرد عارضه‌ای مرموز است که همه ما هر از گاهی طعم تلخ آن را می‌چشیم. این عارضه شایع می‌تواند زندگی روزمره را تحت‌الشعاع قرار دهد. به همین دلیل بهتر است با روش‌های درمان خانگی سردرد شدید آشنا باشیم. درمان‌های شیمیایی و دارویی زیادی برای تسکین و بهبود سردرد وجود دارد، اما همانطور که می‌دانید مصرف آن‌ها خالی از عوارض هم نیست. درواقع روش‌های درمان سریع سردرد خانگی با کمترین عارضه، بیشترین بهبودی را برای ما به ارمغان می‌آورند. درمان خانگی سردرد تنشی با انجام چند راهکار به سادگی امکان‌پذیر است. سردرد‌های خوشه‌ای هم از دیگر عارضه‌های شایعی هستند که افراد به صورت روزمره با آن مواجه می‌شوند. اگرچه درمان‌های دارویی برای این عارضه‌ها وجود دارند، اما درمان خانگی سردرد خوشه‌ای عوارض بسیار کمتری دارد این درمان‌ها شامل:

*آب کافی بنوشید
*منیزیم مصرف کنید
*مصرف الکل را محدود کنید
*خواب کافی داشته باشید
*مصرف عرقیجات طبیعی 
*مصرف ب کمپلکس 
*کمپرس سرد
*مصرف چای و قهوه
*انجام یوگا
*مصرف دارو‌های گیاهی 

سخن آخر

علاوه بر مواردی که برای درمان سردرد‌های مزمن در این مطلب ذکر شد در برخی از موارد نیز لازم است که فرد به پزشک متخصص مراجعه کند و آن زمانی است که دارای سردرد‌های شدید و مزمن که بسیار شدیدتر از سردرد‌های معمولی بوده و با علائمی از قبیل حالت تهوع و استفراغ همراه است و به صورت ناگهانی شروع شده و با سرفه کردن و خم شدن و زور زدن و فعالیت‌های جنسی بدتر می‌شود، همچنین زمانی که دارای سردرد‌های همراه با تب و لرز و سفتی و گرفتگی گردن، که ممکن است این سفتی گردن ناشی از پارگی آنوریسم مغزی باشد که خود همراه با تشنج نیز است، و در نهایت، سردردی که همراه با ضعف و یا تغییر در حسگر یک سمت از بدن فرد همراه باشد که می‌تواند نشان دهنده سکته مغزی باشد.

ارسال نظر